Sjećate li se što je Mišić poručio ocu Anje Šimprage?

Pin It

Slobodna Dalmacija - Tko je Srbin kojeg Domovinski pokret gura za ministra  branitelja? Brat mu je bio u četnicima...

Mišić je iste godine na društvenim mrežama reagirao na govor zastupnice SDSS-a Anje Šimprage u Saboru, a odgovor je napisao u obliku poruke svojoj kćeri Nives. "Danas je u HR saboru govorila jedna osoba koja je nešto malo starija od tebe. Oko tri godine. Dok je ona 'bježala' iz Knina iz Hrvatske koju je njen ćaća toliko mrzio da je i svoje dijete doveo do pogibelji, skoro odveo u smrt"

Vukovarski branitelj srpske nacionalnosti koji se u Domovinskom ratu borio na hrvatskoj strani, a ujedno je i kandidat za novog ministra barnitelja. Njegov brat bio je na suprotnoj strani te se borio za agresora.

"To mi je rođeni brat. Što se tiče njega pokušao bih promijeniti, objasniti mu da je to njegova država u kojoj se rodio. Što mu je bilo u glavi, ne znam", rekao je ."Davno sam mu oprostio, ali više od toga ne mogu", istaknuo je 2020. godine Mišić te dodao kako više ne komuniciraju zbog čega mu je žao.

Mišić je iste godine na društvenim mrežama reagirao na govor zastupnice SDSS-a Anje Šimprage u Saboru, a odgovor je napisao u obliku poruke svojoj kćeri Nives. "Danas je u HR saboru govorila jedna osoba koja je nešto malo starija od tebe. Oko tri godine. Dok je ona 'bježala' iz Knina iz Hrvatske koju je njen ćaća toliko mrzio da je i svoje dijete doveo do pogibelji, skoro odveo u smrt", započeo je prije četiri godine.

Junak Domovinskog rata tada je poručio kako je "Anjin ćaća je razlog zašto se nisi rodila u svom Vukovaru, rodila si se u Slavonskom Brodu, daleko od svog doma. Hvala vam Brođani. Zašto te tata nije vidio godinu dana. Sve zbog njenog tate koji je toliko mrzio Hrvatsku. I zbog tvog tate koji je toliko voli. Ti znaš što je tvoj tata napravio za Hrvatsku i budi ponosna", napisao je Mišić tada.

Poručio Šimpragi da izbaci mržnju iz života

Istaknuo je kako "na žalost Anja vidi i zna, ali ne želi znati", te dodao kako nije ona kriva zbog svog 'ćaće'. Poručio je kćeri da ju ne ne mrzi jer nije ona krivac, tata je. "Razlika između tvog i Anjinog tate je, tvoj voli Hrvatsku, njen mrzi. A što je najgore on je napao moj, naš dom, ja i on potičemo iz istog naroda. Ti to znaš, Anja ne želi znati. Ovo si danas ti u svojoj i našoj Hrvatskoj", poručio je tada.

Napisao je kako bi volio da se njegova kćer i Anja sretnu kako bi joj Nives mogla objasniti zašto Brod, zašto godinu dana. Za kraj je poručio Šimpragi da izbaci mržnju iz života. "Uništit će te kao i tvog ćaću. Reci joj da su njegove granate i meci ubijale i srpsku djecu. Pišem o svoj djeci koja su zbog Anjinog tate i njemu sličnih morala napustiti svoj dom", napisao je Mišić na Facebooku prije četiri godine.

Mišić je još 2018. za medijima pričao o događanjima nakon pada Vukovara kad je završio u logoru u Mitrovici. U zatočeništvu je proveo 271 dan. "Najteže je bilo oduzimanje slobode. Poslije toga, fizička i psihička tortura. Bili smo mladi pa smo mogli izdržati batine, no psihički, oduzimanje slobode bilo je nešto najgore, barem za mene", rekao je tada.

Šest mjeseci proveo u zatvoru

Tada je istaknuo da je sama činjenica da je on pripadnik srpske nacionalne manjine bila teška. "Znate da pripadnici vaše manjine čine zlo – napadaju vaš grad i vaše prijatelje, samo zato što su drugačiji i zato što su Hrvati te zato što imaju drugačiju vjeru", kazao je te je objasnio zašto je 2014. godine razbio ćiriličnu ploču postavljenu u Vukovaru rekavši kako ćirilica tamo ne smeta samo Hrvatima nego i Srbima.

"Ćirilica normalnom čovjeku ne može smetati, ali način na koji se to radi… To ne može, ni u ludilu", rekao je tada, a zbog toga Mišić je kažnjen na šest mjeseci zatvora, godinu dana uvjetno i 1500 kuna. Podsjetimo, Mišić je od početka u Domovinskom pokretu. Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava je prije nekoliko dana rekao kako oni nemaju ništa protiv hrvatskih Srba, već protiv SDSS-a.

direktno.hr