EVO VAM PORTAL! NA!
  Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
20. 05. 2013., 01:47

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
News
Stats
144445 Postova u 781 Tema od 1186 Članova
Najnoviji Član: jan
Traži:     Napredno pretraživanje
* Forum Forum Pomoć Prijava Registracija
Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata  |  Forum  |  POLITIKA I DRUŠTVO  |  Tema: Današnja Hrvatska-slike iz života (1) 0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20 Dolje Ispis
Autor Tema: Današnja Hrvatska-slike iz života (1)  (Posjeta: 19686 puta)
pinki33
Administrator

Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.

Email
Odg: Današnja Hrvatska-slike iz života (1)
« Odgovor #150 na: 17. 04. 2012., 11:56 »

ZAČARANI KRUG NELIKVIDNOSTI
Nemaju za plaće, a zapošljavaju nove ljude!

Zagrebački Geofoto, najveća europska tvrtka za geodeziju i geoinformatiku, u ovoj godini nije isplatio sve plaće svojim radnicima. No, to ih nije spriječilo da traže nove zaposlenike. Kažu da su se našli u 'spirali neplaćanja' i da će sva potraživanja naplatiti do kraja godine.

Naime, u zagrebačkim poslovnim krugovima pojavila se informacija da se Geofoto nalazi na rubu propasti jer nisu isplatili plaće od početka 2012. godine. Vlasnik i direktor Geofota Zvonko Biljecki odlučno demantira da tvrtka propada, nego to tumači time da su se našli u 'spirali nelikvidnosti' koja pogađa cijelo hrvatsko gospodarstvo.

"Isplatili smo pola plaće za siječanj, a za drugu polovicu siječnja i veljaču isplatit ćemo do kraja ovoga tjedna. Plaću za ožujak isplatit ćemo do kraja ovoga mjeseca", kazao je Zvonko Biljecki za Večernji list.

Začarani krug nelikvidnosti

Protumačio je da od početka gospodarske krize u Hrvatskoj, od 2009. godine, Geofoto ima problema s isplatom plaća upravo u prvom kvartalu jer je u tom razdoblju u Hrvatskoj najveća nelikvidnost.

"Našli smo se u začaranom krugu nelikvidnosti, a opća razina neplaćanja gora je nego lani. Nikada nije bilo ovako. Moramo izdržati još 10-15 dana i krenut će nabolje", kazao je Biljecki, koji nije htio otkriti prema kome ima najveća potraživanja. "Duguju nam oko 40 milijuna kuna. Sva svoja potraživanja planiramo naplatiti do kraja ove godine", jedino je što je Biljecki otkrio.

Traže nove ljude jer imaju dosta novih narudžbi

Paradoksalno, iako tvrtka nema novca za isplatu plaća radnicima, Biljecki je najavio nova zapošljavanja. "U idućih mjesec i pol zaposlit ćemo nove radnike. Možda zvuči paradoksalno da ne isplaćujemo plaće, a tražimo nove ljude, ali je bitno da imamo dosta novih narudžbi. Dobili smo dva posla u inozemstvu – u BiH i Crnoj Gori. Situacija je perspektivna", kazao je Biljecki.

Geofoto je nedavno zaposlio pet novih radnika, a novougovoreni poslovi traže još radne snage. Nedostaje im desetak ljudi: informatičara, programera i diplomiranih inženjera geodezije, otkrio je Biljecki.
Danas.hr
17.04.2012.
Evidentirano

Nek' se cuje, nek' se zna
nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
u moj mali dio svemira...
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #151 na: 20. 04. 2012., 12:17 »

TAJNA NEMOGUĆEG NATJEČAJA
Poslodavci ne vole da im smetaju nekvalificirani

Iza nekih natječaja koji traju samo jedan dan na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje zapravo se kriju poslodavci koji, na neki način, ne žele da im dosađuje radna snaga koja ne udovoljava kriterijima. Postoji, naime, filter za takve radnike.

INFOGRAFIKA

Već smo pisali o nemogućim oglasima za stručno osposobljavanje u vinkovačkoj Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića, no to očito nije niti početak priče o oglasima kojima je nemoguće udovoljiti, a objavljeni su na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Našem stručnom timu javio se jedan mladi geodet, koji je, kako tvrdi, završio preddiplomski studij kao jedan od tri najbolja studenta na godini, no već pola godine ne može pronaći posao.

"Poslao sam oko 50 molbi za posao, odgovoreno mi je možda na njih desetak, i to negativno. Nisam pozvan niti na jedan razgovor za posao", navodi on. Ali ono što ga ponajviše obeshrabruje jest HZZ.

Nemoguće ni prikupiti, kamoli poslati dokumentaciju

"Svakodnevno pratim postavljene oglase i nekako ne mogu ne primijetiti da većina njih traje po jedan dan, a da se pritom sva dokumentacija mora poslati poštom. Mislim da svatko tko imalo logično razmišlja, zna da u jednom danu vjerojatno nije moguće prikupiti svu dokumentaciju", navodi on.

Naravno, tu su bili i oglasi za vrijeme uskršnjih blagdana. Već na prvi pogled na natječaje u kategorije "građevinari i geodeti", može se primijetiti da ih većina traje po jedan dan, ističe on.

NEMOGUĆ NATJEČAJ ZA POSAO
Donesite nam prijavu u školu iako ne radimo!
Deklarativno se borimo protiv namještanja natječaja, podsjeća on, pa ga zanima zašto se to događa na HZZ-u i tko to nadzire.

Stanje koje se dopušta već 10 godina

U Zavodu nam kažu "poslodavci nemaju obvezu oglasiti slobodna radna mjesta u HZZ-u, a ako se odluče da će to učiniti mogu oglasiti slobodno radno mjesto na vremenski period koji sami odrede, pa i na jedan dan". Ova zakonska mogućnost postoji od 2002. godine.

Upitali smo Zavod zašto te jednodnevne oglase, ako je očigledno nemoguće udovoljiti kriterijima natječaja, ne označavaju drugačije od drugih.

"Svi natječaji koji poslodavci dostave Zavodu budu i objavljeni i oni vrijede onoliko dugo koliko to poslodavci žele ili im je zakonom definirano. Uistinu bi bilo teško napraviti bilo kakvu klasifikaciju slobodnih radnih mjesta ili oglasa za polaznike stručnog osposobljavanja, a da nemamo valjanih dokaza za to. Kao što smo već naveli u svim takvim slučajevima HZZ nema zakonskog uporišta odbiti poslodavčevu želju za objavom natječaja na jedan dan", navode.

JOVANOVIĆEV ZAKON Ako nema novca za žene na porodiljnom – otkaz?
GORKO ISKUSTVO Ne zavaravajte se, ni za informatičare nema posla
ŠKOLOVAN I BEZ NADE Treba li ovaj mladić raditi za Mrsićevih 1.600 kn?
KAKO I ŠTO S DUGOVIMA? Nova revolucija – radnici uzimaju stvar u svoje ruke
Ne žele one kandidate koje im nije uputio savjetnik

Zanimalo nas je ima li među tim natječaja i onih za mjesta koja su već popunjena, a u Zavodu odgovaraju da oni to "ne znaju i poslodavac to često i neće reći". Sve poslodavce upoznaju s procedurom posredovanja, navode, i bez obzira na to koliko dugo je natječaj bio javno objavljen savjetnik za zapošljavanje upućuje kandidate koji najbolje odgovaraju s obzirom na postavljene uvjete od strane poslodavca.

"No, osim što savjetnik za zapošljavanje upućuje kandidate, vrlo često se poslodavcu javljaju i oni koji oglas vide na web stranici, bez obzira da li udovoljavaju uvjetima ili ne. Prema izjavama poslodavaca upravo je to razlog zašto se odlučuju da javna objava slobodnog radnog mjesta bude kraća", stoji u odgovoru HZZ-a.

Ukoliko imate pitanja vezana za rad Vlade, pojedine poteze ili njihov izostanak, a tiču se područja koja smo predstavili, pišite nam na strucnitim@portal.net.hr

Ana Benačić
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #152 na: 23. 04. 2012., 09:57 »

UMJESTO PRODAJE
Moglo bi se nešto poduzeti – prebaciti sve račune HPB-u

Zašto prodaja državnog vlasništva koje nešto vrijedi? Zašto ne bi država i javna poduzeća držali novac na računima u Hrvatskoj poštanskoj banci, a ne u stranim bankama, pita se naš čitatelj. Pita se to i Guste Santini, član Stručnog tima Danas.hr-a.

INFOGRAFIKA

Ne bi li bolje od prodaje HPB-a bilo da se računi svih javnih poduzeća, agencija, lokalne samouprave i državne uprave prenesu u HPB, a banka zadrži u državnom vlasništvu, zanimalo je našeg čitatelja. O mogućnostima i posljedicama takvog poteza upitali smo člana našeg stručnog tima Gustea Santinija, koji je na vrijeme upozoravao da se bankarski sustav ne smije predati u ruke stranom kapitalu.

"Predlagao sam osnivanje komercijalne banke u kojoj bi 'svi ljudi dobre volje', kao i država, držali svoja sredstva. Ona bi tad bila najjača i to je mogao biti HPB, jer ima najjaču mrežu, kapilarno je najširi. Naš čitatelj je apsolutno u pravu i njegovo pitanje nije samo opravdano, nego i svrsishodno. Zašto ne bismo svi držali u njoj novac i zašto se ne bismo svi osiguravali u Croatia osiguranju?", pita se i Santini. No, i odgovara, predviđajući što bi se dogodilo u tom slučaju.

"Strane banke, vjerovnici bi skočili na zadnje noge, kao kad je teleoperaterima uveden porez. Banke bi rekle da se narušava tržišna utakmica i kad trebate kredit, onda bi ucjenjivale itd. One banke koje sada imaju oligopol i kontroliraju stanje, bile bi još malo neprijateljskije. Malo je reći da bi pao kreditni rejting. Banke u cijeloj jugoistočnoj Europi povlače sredstva diskretno, a u ovom slučaju ne bi bilo ni diskrecije, zato Hrvatska nije u stanju to napraviti. Za takav potez trebalo bi užasno puno snage, drskosti i vjere da ćete napraviti nešto, postati državnik, a ne političar", kaže Santini.

Bogovi i volovi

ČEKA SE ČAČIĆ
Muk po ministarstvima, nitko ni 'zuc' o Petrokemiji
Uspoređuje stanje s bankama s trgovanjem Slavka Linića državnim obveznicama na inozemnom tržištu: 6,375 prinosa na obveznice Hrvati su ovih dana dali Amerikancima, umjesto Hrvatima. Stranim bankama se prepušta trgovina štednjom naših građana, a nijedna od njih na našem tržištu nije završila iz karitativnih pobuda, dodaje. Ali zašto Hrvatska ne bi imala pravo na veći bankarski suverenitet, od makar 30 posto vlastitog udjela, kad Nijemci vode računa da im strani udio u bankarskom sektoru ne prijeđe 30 posto?

"Što je dopušteno bogovima, nije volovima. Usporedba Hrvatske i Njemačke je apsurdna, to je kao da mene usporedite s Rockefellerom", kaže Santini ističući da se to moglo spriječiti davno prije da se vodilo računa o strategiji razvoja bankarskog sektora.

Kako biti malo lukaviji?

No, ipak, da se skupi hrabrosti i da se ostvari scenarij o jačanju HPB-a, Santini predviđa sljedeće pozitivne posljedice.

JOVANOVIĆEV ZAKON Ako nema novca za žene na porodiljnom – otkaz?
GORKO ISKUSTVO Ne zavaravajte se, ni za informatičare nema posla
ŠKOLOVAN I BEZ NADE Treba li ovaj mladić raditi za Mrsićevih 1.600 kn?
KAKO I ŠTO S DUGOVIMA? Nova revolucija – radnici uzimaju stvar u svoje ruke
"HPB bi jačao, bio bi aktivniji u kreditnoj politici, atraktivniji, dionice bi rasle, ljudi bi ulagali i jasno je da bi to bila dobra priča. To jest nelojalna konkurencija, ali, bože moj, ako želimo imati krvotok gospodarstva, a to je bankarstvo, morate nešto i napraviti", kaže Santini.

Ipak, kako se to može napraviti? Dodatni problem može biti to što HPB ima samo oko 4 posto tržišta, a da bi bio prava komercijalna treba treba bar 30 posto, kaže Santini. Za provođenje ovakve mjere bi zato trebalo "ukinuti Državnu agenciju za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, a Sabor bi trebao donijeti specijalni zakon kojim bi se proveo ovaj potez".

"Lukavije bi bilo da sva sredstva budu kod Hrvatske narodne banke, pa bi ih ona mogla kao tehničku uslugu kanalizirati Poštanskoj. Pitanje je to kreativnosti i razmišljanja", navodi.

Ukoliko imate pitanja vezana za rad Vlade, pojedine Vladine poteze ili njihov izostanak, pišite nam na strucnitim@portal.net.hr

A.B.
23.04.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #153 na: 26. 04. 2012., 07:55 »

DISCIPLINIRANJE OD LJETA
Linić udara na banke

Uz uredbu koja bi od 1. svibnja trebala onemogućiti isplatu plaća bez doprinosa i izmjene poreznog zakona nakon kojih će biti moguća objava imena poreznih dužnika, ali i lakše oduzimanje privatne imovine poduzetnicima koji namjerno izbjegavaju plaćanje obveza, Vlada će uvesti još neke promjene.

Riječ je o promjenama u poreznoj politici koje će kompletirati uvođenjem fiskalnih blagajni i poreza na imovinu. Te bi novine prema Vladinom planu trebale spriječiti izbjegavanje plaćanja poreza, povećati bazu za naplatu poreza, što bi trebalo omogućiti smanjenje doprinosa na plaće.

Nadzor plaćanja

S NJIM NEMA ŠALE
Linićeva poruka svima koji se bave gotovinom
Tako je i ministar financija Slavko Linić najavio da bi do 1. srpnja ove godine trebao biti usvojen zakon o fiskalnoj blagajni, koji bi Poreznoj upravi trebao osigurati izravan nadzor nad onima koji imaju gotovinsko plaćanje, prvenstveno kafićima, restoranima, kioscima, frizerskim salonima... Fiskalne blagajne ti će poduzetnici morati imati od 1. siječnja sljedeće godine, ali iz Ministarstva financija stižu poruke da se oni koji posluju s gotovinom već od ljeta trebaju nadati puno jačim kontrolama, kao uvodu u fiskalne blagajne, piše Novi list.

Porez na imovinu koja nije u funkciji

Dobar dio ove godine Ministarstvo financija potrošit će i na raspravu o prijedlogu zakona o porezu na imovinu, koji je i prije bilo kakvog nacrta izazvao velika protivljenja i građana i poduzetnika. Iako poručuju kako je više koncepcija tog zakona u igri, u Ministarstvu financija odlučni su da se porez plaća na imovinu koja nije stavljena u funkciju, bilo da je riječ o stanovima, kućama, tvorničkim objektima, poljoprivrednom ili građevinskom zemljištu.

No, najveći obveznici tog poreza u Hrvatskoj mogle bi postati banke i to će porezno opterećenje biti puno jače od poreza na financijske transakcije čije se uvođenje najavljivalo u Europskoj uniji, a s tom idejom jedno se vrijeme kalkuliralo i u Hrvatskoj.

Banke u svome vlasništvu imaju tisuće stanova, što su ih preuzele od građevinskih tvrtki koje su kreditirale, ali i građana koji nisu na vrijeme uspijevali platiti svoje obveze. Uz to banke su preuzele brojno poljoprivredno i građevinsko zemljište, naročito kroz stečajeve, te nekretnine propalih tvrtki.

Porez na imovinu koji bi im godišnje mogao uzeti desetke ili stotine milijuna kuna trebao bi natjerati banke da prestanu gomilati imovinu, u očekivanju da joj poraste cijena, dok gospodarstvo od banaka nema koristi.

Danas.hr
26.04.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #154 na: 26. 04. 2012., 07:55 »

IMAJU 7.000 ZAPOSLENIH
HŽ Infrastruktura ukida 1.200 radnih mjesta

HŽ Infrastruktura ove bi godine trebala otpustiti 650 radnika, od njih sedam tisuća koliko ih radi u toj tvrtci. No, za otpremnine novca nema, a pitanje je i hoće li tvrtka imati dovoljno sredstava za isplatu plaća do kraja godine.

NIJE PREVELIKA!?
Sindikalci u HŽ-u primaju plaće od 13.500 kuna
Naime, sindikatima u HŽ Infrastrukturi u utorak je na savjetovanje dostavljen prijedlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji HŽ Infrastrukture. Po njemu, u tvrtci se namjerava ukinuti 1.200 radnih mjesta, ali to ne znači i da će 1.200 radnika od ukupno njih sedam tisuća završiti na cesti. Naime, dio radnih mjesta koja se ukidaju nisu ni popunjena, piše Novi list.

O prijedlogu Pravilnika sindikati se trebaju očitovati u roku od osam dana. Radnici strahuju kako bi u ovoj godini bez posla moglo ostati oko 700 radnika Infrastrukture, a na udaru su skretničari, manevristi, čistači skretnica, tranziteri, telegrafisti...

Sam direktor Infrastrukture Darko Peričić u medijima je najavio da će do kraja godine zbrinuti 650 radnika, te je izrazio nadu da otpuštanja većeg od tog neće biti. No, za zbrinjavanje radnika novca nema, a pitanje je i hoće li imati dovoljno sredstava za isplatu plaća do kraja godine. Zaposelni u Infrastrukturi mogli bi ostati bez regresa i božićnice u ovoj godini, ali i dijela plaće o čemu će se sa sindikatima tek razgovarati.
Danas.hr
25.04.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #155 na: 28. 04. 2012., 10:01 »

TESTIRANJA NA JESEN
EU otkrila koliko je radnih mjesta planirano za Hrvate

U prijedlogu proračuna Europske komisije za sljedeću godinu, dio planova posvećen je i Hrvatskoj. U tom se dokumentu točno navodi koliko se radnih mjesta u EU otvara za Hrvate, i to za plaću od otprilike 5.000 eura mjesečno.

U prijedlogu proračuna tako se u jednoj od tablica navodi da će institucije otpustiti 286 zaposlenika i zaposliti novih 280 iz Hrvatske. Podsjetimo, riječ je o radnim mjestima s prosječnom plaćom od otprilike 5.000 eura, a posao će se dobivati na temelju natječaja i strogih testiranja, koja će se za Hrvate provoditi od jeseni ove godine.

OPET NESLAVNI PODATAK
Po broju ljudi koji rade Hrvatska je zadnja u EU
To je, očekivano, dobra vijest za one koji se nadaju zaposlenju u tijelima Unije, ali iz EU stiže i jedna neočekivano loša vijest za Hrvate, koji se nadaju povući što više novca iz kohezijskih fondova EU, piše Večernji list.

Manji kohezijski fondovi, 13 zemalja protiv

Naime, u novom sedmogodišnjem financijskom okviru predlaže se smanjenje iznosa za kohezijske fondove sa 354 milijarde eura, koliko je 27 zemalja članica imalo na raspolaganju u sadašnjem financijskom okviru (od 2007. do 2013.), na 336 milijardi eura, koliko bi 28 zemalja trebalo imati od 2014. do 2020. godine.

Prođe li takav prijedlog proračuna, a pregovori o njemu trajat će do kraja ove godine, i Hrvatska će imati na raspolaganju manje novca iz kohezijskih fondova – oko pet posto manje.

Inače, na sastanku Vijeća za opće poslove EU u utorak u Luksemburgu Hrvatska se pridružila inicijativi Poljske i još 11 zemalja srednje i istočne Europe, koje traže da se kohezijski fondovi nikako ne smanjuju. Tih se 13 zemalja nazivaju 'prijateljima kohezijske politike' i smatraju da su ti fondovi najvažniji način na koji slabije razvijene zemlje unutar EU dostižu standard razvijenijih članica.
Danas.hr
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
Dobra Vila
Urednik

Samo čisto srce zna što je ljubav....

« Odgovor #156 na: 02. 05. 2012., 13:28 »

Knin: Sudar školskog autobusa i automobila, dijete završilo u bolnici

U Vrpolju kod Knina sudarili su se školski autobus i osobno vozilo. U bolnici je završilo jedno dijete te vozač i suvozač iz osobnog automobila, doznaje se iz policije.
Promet na tom dijelu ceste se posebno regulira. Kako je došlo do nesreće i tko je odgovoran znati će se nakon policijskog očevida.
Evidentirano

Ja bi ugledala sunce kad bi ugledala nju,
ja bi imala ljepotu da je pored mene tu,
ja sam znala da ću svoju ljubav pokloniti njoj,
mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
Johnny
Administrator
Spol: Muški

Čast svakom, povjerenje samo Bogu

« Odgovor #157 na: 02. 05. 2012., 20:45 »

Piše: Jasna Župan -sbplus.hr
Objavljeno: 2.5.2012. u 0:04

HDZ / Schindlerova lista

Kako god, čini mi se da je smisao toga, ako si na listi, da imaš šanse da preživiš, kako onda tako i danas!

Sjećam se, svaki put sam plakala kad sam gledala film 'Schindlerova lista', koji je dobio čak sedam Oskara. Skoro zaplakah i neki dan dok sam čitala listu novih i starih članova HDZ-a, ali, ne zato jer me dirnula tematika nego činjenica kako mi niti jedno prezime nije u rodu.

Naime, podsjetimo se...

Oskar Schindler je bio Njemac koji je spasio 1200 Židova od Holokausta. Na samom početku vjerovalo se da je više radio za svoj interes nego iz suosjećanja za tuđe živote, valjda zato jer je bio Bik po horoskopu. Naime prije svega je bio industrijalac i biznismen koji je želio iskoristit rat za svoj profit kroz proizvodnju emajliranog posuđa. S vremenom se zbližio sa par Židova te se u njemu probudila ona druga strana, suprotna od materijalne - emotivna-socijalna, što daje naslutiti da je bio Riba u podznaku!

Spoznao je da je čovjek - čovjek, bez obzira na nacionalnost, da svi imamo pravo na život i shvatio je kako se osjeća ispunjeniji i sretniji svaki put kada bi spasio barem jedan. Vođen time, više mu nije bila bitna zarada, dapače, na kraju je sve što je imao založio za to da kupi još jednog Židova - čovjeka!

Postojala je dakle lista onih koji su bili odabrani da rade za njega, a tko je radio za njega, bio je odabran da živi!

Iz toga razloga, bilo je pitanje sreće i veze naći se na toj listi. Jer, svatko tko je imao nekoga svog, brata, susjeda, kuma ili poznanika 'po baki' ... želio ga je spasiti i povući sa sobom kod Schindlera. Nije bilo važno jeli ikada uopće čuo za riječ 'emajl', a kamoli da je znao raditi u toj proizvodnji, bilo je bitno samo naći se na listi i već će biti nekakvog posao za njega, a njegovo ime na listi je 'neophodno' jer baš takvog trebaju.

Onaj tko nije nikoga znao, za njega nikada nismo ni čuli... Nije bilo važno poznaje li ih Schindler osobno, znao je one koji su ih doveli, a u njihov izbor nije sumnjao. Njegova izjava je : „Znao sam ljude koji su radili za mene... Kad znaš ljude moraš se prema njima odnositi kao prema ljudskim bićima", što govori o poštovanju kojeg je imao prema čovjeku. Naravno, nije mogao spasiti sve Židove što ga je proganjalo jer se osjećao krivim za smrt ostalih.

Eto, iz tog razloga je mene ona lista popisa imena, igrom slučaja od HDZ-a, rastužila jer na njoj nema ni majčinog, ni bakinog djevojačkog prezimena, nit kumovog kuma da bih se nadala kako će me netko povući i boriti se za mene u ovim kriznim vremenima.

Doduše ima koji poznanik, ali, odavno je postao umišljen… valjda jer je odabran. Naime, poznato je svima kako su oni, koji se nalaze na toj ili sličnoj listi, na neki način zaštićeni, imaju siguran posao, redovna primanja, ne 'dotiče' ih recesija...

Schindler se borio za čovjeka, za život i vrlo je slična zapravo ta lista ali, na žalost, kod nas je jako puna 'Schindlera' i jako puno lista, kao da smo stalno u nekakvom ratu sami sa sobom. Samo što je u tom našem ratu jako puno ranjenih, a 'Schindler ' i dalje gleda samo sebe, a iz svog džepa neda za nikoga. Sličnost je i u tome što i na tim listama zapravo nije bitno je li se netko u nešto razumije jer, izmislit' će se već novo radno mjesto i za takve.

Kako god, čini mi se da je smisao toga, ako si na listi, da imaš šanse da preživiš, kako onda tako i danas!

Razmišljala sam, naravno, uključujući moju struku, kako bi bilo idealno napraviti listu po astrološkim, odnosno horoskopskim znakovima. Tako bismo znali tko je za što zadužen, sposoban i 'poželjan'.

OVAN - da bude vođa i pokretač, njegova snaga i odlučnost su neusporedivi sa drugima.

BIK - njega bi zadužili za financije i brigu oko 'komfora' ostalih...

BLIZANCI - naravno za intelektualna pitanja, brzo misli, svestran je, a u verbalnom izražavanju mu nema premca.

RAK - za obiteljska pitanja i pitanja koja uključuju ljubav i odanost prema domovini...

LAV - želi svu pažnju i pljesak, savršen za predstavljanje naše zemlje u superlativima ...

DJEVICA - bi sve u detalje analizirala i praktično podijelila sve obaveze i odgovornosti...

VAGU - bi poslali neka šarmira konkurenciju u želji za postizanjem harmonije u međuljudskim odnosima ...

ŠKORPION - bi bio zadužen za kriminal i 'podzemlje' zbog duboko istančane intuicije koja bi ga povezala s mafijom...

STRIJELAC - njega bi postavili za obraćanje narodu i običnom puku jer govori istinu i samo istinu... a o optimizmu koji ga izdvaja od ostalih, za izlazak iz krize, bio bi idealan...

JARAC - je tu da 'mudruje' i da nas nauči živjeti na svojim greškama, uveo bi racionalizam ali i vojnički režim 'red, rad i disciplina'...

VODENJAK - nepresušan izvor originalnih ideja, mijenjao bi ako ne cijeli svijet ali barem pogled na njega... na principu onoga 'svi smo mi jednaki i zaslužujemo ista prava'....

RIBE - bi uzeli neka nam organiziraju destinacije za godišnji odmor i podsjećaju nas da osim politike postoji život kroz romantiku i opuštanja...

Naravno, sat rođenja određuje cjelokupnu sliku nečijeg karaktera ali ovo je ona općepoznata slika svima, o karakteristici pojedinog Sunčevog, odnosno horoskopskog znaka. Međutim, i ovako općenita bila bi sasvim dovoljna podjela, mislim ako ćemo se već po nečemu izdvajati od drugih, kako bismo došli na nečiju listu.

Svatko bi imao svoju funkciju, a ne ovako, jednu funkciju obnaša deset osoba, a kad treba odgovarati za nešto, nitko nije kriv. Naravno da će se deset vođa, ili šefova, potući oko toga tko je glavni, više intelektualaca će se samo nadmetati tko je pametniji, previše analize dovodi do paralize, što je dokazano...

Još je puno sličnosti karaktera koje se zapravo razlikuju jer se zaboravlja ono osnovno, SVI SMO MI LJUDI, a samim time trebamo imati ista prava, a ne gurati se na nekakve liste ne bismo li bili veći 'ljudi' u očima onih malih ljudi .

Iskreno, ne vjerujem u politiku. Vjerujem u Boga i u sebe. I, dok imam vezu s Njim, dok sam na Njegovoj listi, sigurna sam.
Evidentirano

Nespretno rukovanje oružjem, uzrokuje spretnu smrt
Johnny
Administrator
Spol: Muški

Čast svakom, povjerenje samo Bogu

« Odgovor #158 na: 05. 05. 2012., 21:18 »

05.05.2012.

Falkensteiner: Želimo ulagati u zemlje koje su činile Austro-Ugarsku!

Piše: Ante Vidović - zadarskilist.hr

Falkensteiner Punta Skala Resort na trideset hektara zemljišta vrijednog 160 milijuna eura čini pola bilance Falkensteiner Michaeler turističke grupacije i trinaest posto njenih kapaciteta. Tijekom sezone zapošljavat će 500 djelatnika. Njegovu okosnicu čini obiteljski hotel Diadora s četiri zvjezdice te Hotel & Spa Iadera s pet zvjezdica. Investitori očekuju promet od 16 milijuna eura na godišnjoj razini od pružanja usluga plus sedam milijuna eura od prodaje apartmana kojih ima 187, rečeno je jučer na tiskovnoj konferenciji vođenoj na njemačkom koja je održana na Punta Skali povodom otvaranja luksuznog resorta. Konferenciji su prisustvovali vlasnik tvrtke Erich Falkensteiner, direktor tvrtke za jugoistočnu Europu Agron Beriša, upravitelj Punta Skala Resorta Georg Unterkircher te Claudia Beermann koja je zadužena za financije tvrtke.

- Mi želimo biti regionalni igrač. Ne želimo ulagati u Afriku, Tursku, već u zemlje u regiji, one koje su prije činile Austro-Ugarsku. Naši gosti su oni koji do naših hotela mogu doći automobilom. Hrvatska nam je pri tome jako važna. Ne postoji tako lijepih zemalja kao što je ona zbog čega se ovdje isplati ulagati u turizam. Ulaganje u turizam se isplati i zbog toga što on ima sjajnu budućnost. Ljudi će uvijek putovati, to je dio kvalitete njihovog života. Međutim, investicija poput ove u Punta Skali nije isplativa ako turistička sezona traje četiri do pet mjeseci godišnje. Trebamo je produžiti, a da bi se to postiglo treba izgraditi potrebnu infrastrukturu poput golf terena, rekao je Erich Falkensteiner.

Falkensteiner u Hrvatskoj ima osam projekata s 4.500 ležajeva i u špici sezone zapošljava 1.100 ljudi te bilježi više od 500.000 noćenja, kako je rekao Agron Beriša. Upravitelj Punta Skale Georg Unterkircher osvrnuo se na politiku održivosti i očuvanja okoliša tvrtke.

- Ostaviti održivi trag na poluotoku Punta Skala bilo nam je vrlo važno. Gosti ovdje mogu doživjeti potpuno energetski neovisan sustav u opskrbi vodom, toplinom i hlađenjem. Voda se pumpa iz mora, desalinizira i pretvara u pitku i pogonsku vodu. Osim toga sakuplja se i koristi kišnica. Zajedno s potpuno biološkim pročišćivačem otpadnih voda ostvaruju se velike energetske uštede, uz istovremenu ekološku prihvatljivost. Drugi važan korak koji se ovdje ističe je oaza bez automobila, točnije cijeli resort oslobodili smo od automobila.

Suradnja sa Zračnom lukom Zadar

Osamdeset posto gostiju u Falkensteinerove hotele dolaze automobilom, a dvadeset posto zrakoplovom. Austrijski investitori prate snažan razvoj Zračne luke Zadar. Očekuju u budućnosti da će se, zbog ostvarenih poslovnih odnosa između niskobudžetnih aviokompanija i Zračne luke Zadar, približiti potencijalnim kupcima s tržišta Velike Britanije i skandinavskih zemalja.

P.S. Da gospon Falkensteiner, ali Hrvatska s BiH i Vojvodinom, u vrijeme Austro-Ugarske nije imala tako obilan broj štetočina, odnosno četnika i partizana. Dakle, prvo vratiti stanje na početni položaj, odnosno četnike i partizane vratiti u majku Srbiju, odnosno Gejugoslaviju. Kuš?
Svi su ti oni beogradski školovana Crna Ruka, odnosno bolesna Gavrilad Principad

« Zadnja izmjena: 05. 05. 2012., 21:26 od Johnny » Evidentirano

Nespretno rukovanje oružjem, uzrokuje spretnu smrt
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #159 na: 09. 05. 2012., 07:39 »

POSKUPLJENJE JE NEIZBJEŽNO
Cestarina od Zagreba do Splita najmanje 181 kunu!

Povećanja cestarina ipak će biti. Naime, projekciju novih cijena Autocesta Rijeka-Zagreb je izradila i dostavila Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću. Pitanje je samo koliko će cijene skočiti.

''Za konačnu odluku ćemo pričekati do 25. svibnja. Međutim, bude li povećanja cestarine, sigurno će ići isto rješenje za sve autoceste u nadležnosti ARZ-a i HAC-a. Ako bude poskupljenja, ono će biti za sve jednako'', rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

NAKON OSAM GODINA
Hajdaš Dončić: Cijene cestarina idu gore
Upravo zbog koncepcije ministra prijedlog ARZ-a ima dodatnu težinu jer bi važio i za HAC.

Razrađene su tri moguće varijante poskupljenja od 15, 20 i 25 posto te se predlaže da visina cestarine Rijeka - Zagreb sa sadašnjih 60 kuna naraste na 69, 72 ili 75 kuna za osobni automobil, piše Novi list.

Ako se isti princip primijeni na autocestu Zagreb - Split, zaključno s izlazom u Dugopolju, cijena bi sa 157 kuna bila povećana na 181 kunu (15 posto), 188 (20 posto) ili 196 kuna (25 posto).

IZ DRUGIH MEDIJA

OGORČENI MINISTAR
'Ceste u Hrvatskoj su građene na bolestan način'
NAKON OSAM GODINA
Hajdaš Dončić: Cijene cestarina idu gore
JOŠ JEDAN UDAR
Do ljeta poskupljuju i cestarine?
Danas.hr
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #160 na: 13. 05. 2012., 19:26 »

I TO JE KAMPANJA!
HDZ-ovci progovorili o svom ljubavnom životu, rastavama...

'Da me ostavi, ne znam kud bih! U nju sam zaljubljen 27 godina', kaže D. Milinović dodajući da bi bez supruge umro. Istovremeno, i drugi kandidati za šefa HDZ-a progovaraju o svom ljubavnom životu, T. Karamarko o razvodu, J. Kosor o zaljubljenosti...

Kandidati za predsjednika vodeće oporbene stranke rastrčali su se posljednjih dana po cijeloj Hrvatskoj vrbujući članove HDZ-a da im daju glas. Kako se zahuktava predizborna kampanja, razni detalji o njima izlaze na površinu. Među ostalima se ovih dana pojavila i priča kako je Tomislav Karamarko krio rastavu od supruge Enise, s kojom ima dvoje djece, tinejdžere Laru i Martina.

'U tome je cijela tajna'

D.I.M. - BAČEN NOVAC
Na čiju ste pobjedu u HDZ-u spremni uložiti pare?
"Nisam krio da smo se razveli. S bivšom suprugom Enisom, koja je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova, ostao sam u prijateljskom odnosu i zajedno se brinemo o našoj djeci. Dogovorili smo se da od rastave ne pravimo predstavu za medije pa nismo o tome htjeli govoriti za novine. Bio je to bio zajednički dogovor i nisam ga htio prekršiti. U tome je cijela tajna", kazao je Karamarko napominjući kako nikada nije dopuštao "estradizaciju obiteljskog života". Dodaje kako se s bivšom suprugom redovito čuje, da zajedno s djecom idu na nedjeljne ručkove te da ona prati i komentira njegovu kampanju.

'Tri desetljeća braka trebalo je izdržati'

Milan Kujundžić sa svojom suprugom Tatjanom u braku je, pak, tri desetljeća, a zajedno su još od prve godine fakulteta.

"Uh, da me niste ovo pitali, ne bih ni znao koliko sam star. Trebalo je to izdržati", ističe Kujundžić, koji ima dvoje odrasle djece, Anu i Hrvoja. I za njih kaže da jako puno rade.

Jadranka Kosor sada, tvrdi ima daleko više vremena za kuhanje i kupovinu u kojima uživa, ali u njenom prostoru ima prostora i za novog muškarca.

"Bilo bi lijepo zaljubiti se, ali nema nikoga ni na vidiku", kazala je ona za Večernji list. Iako ne misli da bi se muškarci trebali bojati njezina uspjeha, ističe da joj je sudbina, koja se, napominje, potvrđuje i u kampanji, braniti se od napada muških kolega, koji pritom često zaborave na džentlmenske manire.

Bez svoje Blaženke bi, uvjeren je, umro

Ivan Domagoj Milošević je o supruzi ne govori, no ističe kako ima dvoje djece, kćer od sedam godina i sina od 12. Oni su ga, kaže naučili sve go glazbenim trendovima.

MILINOVIĆA 'PUKLE' EMOCIJE
Odjenula vjenčanicu, pa ocu izmamila suze na oči

Lički ginekolog Darko Milinović priznaje da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. On bi bez svoje supruge Blaženke, uvjeren je, umro.

"Da me ostavi, ne znam kud bih! U nju sam zaljubljen 27 godina, od kojih smo 23 godine u braku", kaže Milinović, otac dviju kćeri, Mirne i Antonije, te sina Marka. Gospićani također kažu da se o Milinoviću može svašta reći, no da mu je supruga, inače ekonomistica u Hrvatskim šumama, izuzetno pozitivna i dobra osoba. On sam ističe da ima obitelj kao pravi demokršćanin, a hvali se i širom rodbinom.

Više o temi: Izbori u HDZ-u

Danas.hr
13.05.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #161 na: 14. 05. 2012., 07:55 »

POTROŠAČ UPOZORAVA
Ne plaćajte fiksnu naknadu za vodu, potkradaju vas!

Nakon što se na računima za vodu građana Zagreba pojavio iznos fiksne naknade od 18,41 kunu, iz udruge Potrošač su odlučili pozvati na bojkot njihovog plaćanja. Naime, tvrde da se naknada ne naplaćuje u skladu sa zakonskim propisima.

Predstavnici zagrebačke udruge Potrošač pozvali su građane da ne plaćaju fiksnu naknadu za vodu. Učinili su to kada su shvatili da je na računima za vodu od ovog mjeseca uvrštena i nova naknada u iznosu od 18,41 kunu. Riječ je o paušalu koji bi, navodno, trebao pokrivati dio održavanja priključka koji obuhvaća troškove očitavanja vodomjera, obrade očitanih podataka te izrade i dostave računa.

Takvu naknadu primjerice Splićani već plaćaju, a tamošnji Vodovod se pozvao na Uredbu o najnižoj osnovici cijene vodnih usluga koja je na snazi od početka 2011. U Potrošaču smatraju da ta uredba nije u skladu s Ustavom pa su tražili da se preispita njena zakonitost.

POSKUPLJENJA U ZAGREBU
Stigli novi računi za vodu, za samo 1 kubik 300 kuna

Suprotnost s odredbama Zakona o zaštiti potrošača

"Činjenica jest da su Zagrepčani uvođenjem ove fiksne naknade dovedeni u gori položaj od Splićana jer oni po kućanstvu svaki mjesec plaćaju dodatnih 18 kuna, dok se kod nas ta naknada dijeli po stanovima, a njezin iznos ovisi i o profilu cijevi. To međutim ne mijenja na stvari da se naknada protuustavno naplaćuje i nama i njima", kazao je za Slobodnu Dalmaciju savjetnik udruge Dalmatinski potrošač Ante Tičić ističući kako fiksni dio najniže osnovne cijene vodnih usluga služi pokriću troškova koji uopće ne ovise o količini isporučenih vodnih usluga, a nastaju kao posljedica priključenja nekretnine na komunalne vodne građevine. Tičić također tvrdi kako prema Zakonu o zaštiti potrošača nije dopušteno naplaćivati izdavanje računa te očitovanje mjernih uređaja.

Danas.hr
13.05.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #162 na: 15. 05. 2012., 14:45 »

ZA TO IH PLAĆAMO?
Hitna akcija: Policija upala u Mediku da ukloni grafit?!

Zagrebačka policija upala je danas prije podneva zajedno s vatrogascima u Autonomni kulturni centar Medika u Pierottijevoj ulici. Cilj ove hitne i velevažne policijske intervencije – uklanjanje grafita Free Tibet s vanjske strane objekta.

Kako nam je objašnjeno iz Ureda za odnose s javnošću, policija i vatrogasci izašli su na intervenciju temeljem dojave o spomenutom grafitu. "Na objektu, koji je inače u vlasništvu Grada Zagreba, a u koji je smještena udruga kojoj je ustupljena na korištenje spomenuta zgrada, utvrđen je taj grafit", kazali su nam iz policije.

TRAGIČNA NESREĆA
Nećak dalaj lame poginuo tijekom 'šetnje za Tibet'
Snage reda i sigurnosti ekspresno su reagirale. Pozvana je javna vatrogasna postrojba Zagreb i ovaj "opasan" grafit brzo je uklonjen. "Radi se o standardnom postupku", rečeno nam je iz policije, no nisu nam objasnili zašto je od silnih grafita uklonjen baš i jedino taj.

Ulizivanje Kini

Razloge za to možemo pronaći u činjenici da baš ovih dana kineska delegacija boravi u Zagrebu obilježavajući na taj način dva desetljeća prijateljskih ekonomsko-političkih veza između Hrvatske i Kine, a članovi delegacije danas su u zgradi Hrvatske gospodarske komore, nedaleko od Medike, sudjelovali i na poslovnom forumu.

Tibet je pod okupacijom Kine više od 50 godina, a njegovi stanovnici trpe tešku torturu od strane komunističkih vlasti te zemlje. To je uzrok i velikim neredima u zemlji i samospaljivanju budističkih svećenika koji traže neovisnost Tibeta i povratak dalaj lame.

J.Š.
15.05.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #163 na: 16. 05. 2012., 13:38 »

HDZ KAO NUDI 'BUDUĆNOST'
'Neka gejevi žive svoj život u zatvorenom prostoru'

Delegate na terenu ucjenjuje Tomislav Karamarko, otvoreno je kazao Darko Milinović koji ujedno i smatra da bi Karamarko bio najgora opcija za HDZ. Kandidati su se i prepucavali oko toga tko je kupovao broševe Jadranki Kosor.

"Tomislav Karamarko provodi ucjene na terenu", kazao je vrlo otvoreno i gotovo ne oklijevajući kandidat za šefa HDZ-a Darko Milinović tijekom sučeljavanja na Dnevnik.hr-u. Na sučeljavanju se nisu pojavili ni Tomislav Karamarko ni Jadranka Kosor.

OTKAZIVANJE OTVORENOG
Darko Milinović bijesan na prisavske šefove
Milinović je prepričao i da je jedan od delegata tijekom noći promijenio mišljenje i odlučio glasati za Tomislava Karamarka. Milan Kujundžić je kazao da ima informacije da se u nekoliko županija radilo pritiske na izaslanike. "Ja znam imena, ali ih neću reći. Naravno da njih nema tu", prilično je jasan bio i Kujundžić.

Ivan Domagoj Milošević odgovore je pakirao u celofanu. Kazao je da se on ne bavi ucjenama, ali da ima informacije s terena o pritiscima na delegate.

Na pitanje tko je najgori kandidat za šefa HDZ-a, otvoreno je odgovorio jedino Darko Milinović, automatski ispalivši: Tomislav Karamarko. Druga dva kandidata odbila su otvoreno odgovoriti na to pitanje. "Stupnjevati što je loše, lošije i najgore je nepotrebno. Pitanje je tko je najbolji, a to je onaj koji nije sudjelovao ni u čemu što je pribilo HDZ na stup srama", kazao je Kujundžić.

'Neka homoseksulaci žive svoj život u zatvorenom prostoru'

Govoreći o pravima homoseksualaca i registriranju istospolnih zajednica Kujundžić je kazao kako je on humanist koji poštuje svakog čovjeka, ali da "u demokršćanskoj zemlji te ljude treba pustiti da žive svoj život u zatvorenom prostoru" te da ne bi trebali imati te formalne kategorije koje sada priprema Hrvatski sabor. "Neka žive kao do sada, ali neka ne idu na ulice i trgove",

TOMISLAV KARAMARKO:
'Nisam izdao Kosor, Milanoviću želim uspjeh'
kazao je. Slično razmišljaju i druga dva kandidata. "Od mene kao demokršćanina ne možete očekivati da ću mijenjati uvjerenja prema alternativnim seksualnim opredjeljenjima", kazao je Milinović dodavši kako nije za to da homoseksualci imaju veća prava nego do sada. "I ova prava su dovoljna da im jamče sigurnost", kazao je. "Za mene je brak zajednica muškarca i žene i uvijek će tako ostati. Mislim da su sadašnja prava sasvim adekvatna", kazao je Milošević. Kazali su, pak, da im ne bi bio problem kada bi imali gay suradnika u svojoj ekipi.

O Kosoričinim 'skromnim mogućnostima'

Na pitanje da bira između Sanadera i Kosor, Kujundžić je kazao kako je Sanader napravio povijesnu štetu HDZ-u na duge staze, a da je Kosor žena koja nema potencijala voditi takvu stranku. "Napravila je svojim skromnim mogućnostima koliko je mogla, ali nije znala napraviti više", kazao je Kujundžić. Za Milanovića su i Sanader i Kosor bili jednako loši, samo je Sanader lošiji u toliko što je ostavio kriminalne posljedice. "Oboje su vodili kult ličnosti koji nas je doveo na ove grane vjerodostojnosti. Način na koji je Sanader usred krize napustio položaj je katastrofalan za ovu zemlju", kazao je Milošević.

Kosoričinu koaliciju s Kerumom svi troje su ocijenili kao promašaj, s tim da je Milošević isključio mogućnost koaliranja s Kerumom i u budućnosti. Mogućnost takve koalicije s HDSSB-om je ipak izglednija. Milanović je kazao i kako nikada ne bi surađivao s strankama radikalne desnice, "onima koji se pozivaju na fašizam", dok Kujundžić niti ne zna koje bi to stranke bile koje se pozivaju na fašizam. "To antifašisti prozivaju neke stranke fašističkima", kazao je. Kujundžić je kazao i kako "nikad više bezbožnik neće biti na čelu RH". Svima trima kandidatima je plan, ukoliko zasjednu na čelo stranke, okupiti sve strane desnog centra i na taj se način suprotstaviti okupljenoj ljevici.

I TO JE KAMPANJA!
HDZ-ovci o svom ljubavnom životu, rastavama...
Onaj koji sebe naziva Prvim je najštetniji

Najbolji ministar iz ove Vlade po mišljenju Milinovića je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, dok za drugu dvojicu ne postoji nijedan takav. Najgori za Milinovića je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a Milošević svoga nije htio imenovati jer "ako nije imenovao najboljeg, neće ni najgoreg". Za Kujundžića barem sedam njih su katastrofa, a najgori među njima je "naj koji sebe naziva Prvim, i taj Prvi izaziva najveću štetu u ovom trenutku".

Od članova predsjedništva HDZ-a Milanović je najviše razočaran Božidarom Kalmetom jer se, bez da mu je to najavio, odlučio stati na stranu Tomislava Karamarka. Milošević je razočaran Gordanom Jandrokovićem jer "nije očekivao da će doći na ovu razinu na koju je došao tijekom predizborne kampanje", a Kujundžić je općenito razočaran jer se u kampanji pokazalo da dio članova nije za demokraciju i zajedništvo.

SIGURAN DA JE SVE PO ZAKONU
Milošević izgradio zgradu mimo građevinske dozvole?
'Svi se boje izgovoriti ime Tomislava Karamarka'

Krajem sučeljavanja Tomislav Karamarko ponovno je postao tema razgovora, a Dado Milinović je zaključio kako se svi boje iti izgovoriti njegovo ime. To je zaboljelo Domagoja Miloševića, "jer je on prvi govorio o tome što se događalo na terenu". Domagoja Miloševića je uvrijedilo i kada je Milinović kazao da on ne bi trebao biti šef HDZ-a jer je u Vladu uveden kao eksperiment. Miloševiću je odbrusio i kako nije kupovao predsjednici broševe kao on. "Kupio sam joj jedan broš i to HDZ-a", kazao je Milošević ne želeći otkriti koliko ga je platio jer ga je "kupio na poklon dami". Milinoviću je, međutim, odgovorio, kako je "sjedio na predsjedništvima HDZ-a i da se tada nije bunio ni protiv jedne odluke".

Tko je Jaci kupovao broševe?

"Ja nikad nisam kupovao broševe", kazao mu je Milinović. A Milošević je mu je na primjedbu da je stranački eksperiment odgovorio kako je takav "eksperiment u SDP-u uspio" te da bi uspio i on. "Ja sam 23 godine u HDZ-u dok je Milošević razvijao svoj privatni biznis", nastavio je Milinović, a Milošević je izašao sa spremnim odgovorom: "Kad sam ja ušao u HDZ i Vladu 2010., svi su gledali otići otamo".

Jelena Šimac
16.05.2012.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #164 na: 17. 05. 2012., 08:52 »

NUDE SE TISUĆE POSLOVA
Sezona je pred vratima. Traže se...

Sezonsko zapošljavanje je u punom jeku, a poslodavci će ove godine u turizmu i ugostiteljstvu zaposliti više ljudi nego lani. Potvrđuju to u splitskom Zavodu za zapošljavanje, gdje ističu da je u prva četiri mjeseca na njihovom području posao pronašlo više od tisuću sezonaca.

Pad broja nezaposlenih u travnju za pet posto dokaz je da je sezonsko zapošljavanje u jeku. S približavanjem ljeta i

PROVJERITE ŠTO SE TRAŽI
Tražite posao? Možda je ovo rješenje za vas
turističkom sezonom logično je da se najviše ljudi traži u turizmu i ugostiteljstvu. Prema podacima splitske područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u prva četiri mjeseca u tom je kraju zaposleno 6.600 osoba, od kojih 1.245 na sezonskim poslovima.

Više zapošljavanja no lani

"To je za čak 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Sukladno pokazateljima iz ova prva četiri mjeseca, možemo reći kako ćemo posve sigurno premašiti prošlogodišnji broj od ukupno 5.800 zaposlenih sezonaca", kazao je za Slobodnu Dalmaciju šef splitskog HZZ-a Miroslav Delić. Ističe kako najviše prilike za zaposlenje imaju nezaposleni sa srednjom stručnom spremom i to prije svega za poslove konobara, kuhara, recepcionera..., ali primjerice i sommeliera i turističkog animatora.

TRAŽI, TRAŽI PA ĆEŠ NAĆI
Evo gdje je ovih dana sve prštalo od ponude posla!

Sezona duže traje

Neki su poslodavci, kaže Delić, potražnju za radnicima oglasili još u siječnju jer su shvatili da će tako dobiti kvalitetniji kadar, ali i općenito gledajući radnici za sezonu traže se sve ranije. Pritom i sezona duže traje.

"Da nam sezona dulje traje, vidljivo je i po tomu što se sezonci u evidenciju nezaposlenih vraćaju tek sredinom listopada, neki čak i u studenom... Moram napomenuti i da dobar dio njih samo 'prezimi' na birou", pojasnio je pročelnik splitskog HZZ-a.

Danas.hr
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20 Gore Ispis 
Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata  |  Forum  |  POLITIKA I DRUŠTVO  |  Tema: Današnja Hrvatska-slike iz života (1) « natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!