EVO VAM PORTAL! NA!
  Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
22. 05. 2013., 02:02

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
News
Stats
144501 Postova u 781 Tema od 1187 Članova
Najnoviji Član: kata
Traži:     Napredno pretraživanje
* Forum Forum Pomoć Prijava Registracija
Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata  |  Forum  |  JUTARNJA KAVICA I SLOBODNA RASPRAVA  |  Tema: Kolači i kolačići i kojekakvi deserti 2 0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 42 Dolje Ispis
Autor Tema: Kolači i kolačići i kojekakvi deserti 2  (Posjeta: 31200 puta)
hrvatica
Administrator

Odg: Kolači i kolačići i kojekakvi deserti 2
« Odgovor #255 na: 05. 05. 2012., 17:02 »

ovo mora da je dobar kolač (nisam probala) al  se pitam što njima znači to - jednostavno?  prem
Evidentirano
Ništa nije uzalud
zajedno smo jači
Dragovoljac Časnik
Spol: Ženski

zajedno smo jači

« Odgovor #256 na: 05. 05. 2012., 18:46 »

bilo je al pojeo mi morski darko  sha  rolll rolll
rolll rolll rolll d070
Evidentirano

zajedno smo jači....;)
Ništa nije uzalud
zajedno smo jači
Dragovoljac Časnik

zajedno smo jači

« Odgovor #257 na: 05. 05. 2012., 18:49 »

Jaffa užitak

Sastojci
Biskvit:
 6 bjelanjaka  6 žumanjaka  10dk g.šećera  20 dkg margarina-sobne temperature  3 jušne žlice kakaa  2 žlice brašna  1 pecivni prašak

Krema:
 0.5 l.vrhnja za šlag  20 dkg.čokolade za kuhanje  10 dkg Dorina Jaffa čokolade,naribana korica jedne naranče

PripremaTežina:Jednostavno

Biskvit:

Pjenasto umutiti omekšali margarin sa šećerom,zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati.U posebnoj zdjeli izmješati brašno,kakao i pecivni prašak,to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmješati.Na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka(ručno):Biskvit staviti peči u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva oko 15min.(provjeriti čačkalicom).
Krema:
Vrhnje zagrijati do vrenja te njime preliti izlomljene čokolade,dodati koricu od naranče i sve dobro izmješati da se čokolade otope.Vručom kremom preliti biskvit i ostaviti da se dobro ohladi i krema stisne.
y  baš jednostavno za nas koji nemamo vremena za vele prčkanja po kuhinji  a izgleda jako njami five
ovo mora da je dobar kolač (nisam probala) al  se pitam što njima znači to - jednostavno?  prem
kupiš gotove vrećice i smiksaš i serviraš nosonja nosonja
Evidentirano

zajedno smo jači....;)
Dobra Vila
Urednik

Samo čisto srce zna što je ljubav....

« Odgovor #258 na: 06. 05. 2012., 07:05 »

Meni su svi kolači jednostavni,ali samo za pojesti  nosonja nosonja
Evidentirano

Ja bi ugledala sunce kad bi ugledala nju,
ja bi imala ljepotu da je pored mene tu,
ja sam znala da ću svoju ljubav pokloniti njoj,
mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj...
hrvatica
Administrator

« Odgovor #259 na: 06. 05. 2012., 21:50 »

kaj ovo ima u gotovim vrećicama?
Evidentirano
pinki33
Administrator

Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.

Email
« Odgovor #260 na: 09. 05. 2012., 07:25 »

Rolice s kremom od vanilije

Sastojci
 1 paket smrznutog lisnatog tijesta (500gr)
krema
 3žumanjka  1vanilin šećer  15dkgšećera  1/2lmlijeka  1puding od vanilije  1 kesica želatine u prahu (10g)   par kapi arome vanilije  1žlicagustina  2dcl vrhnja za šlag (slatkog vrhnja)

Priprema
Vrijeme pripreme:60 min
Težina:Srednje zahtjevno
1 /slika/385575/
Lisnato tijesto razvaljat i narezat na trakice (otprilike 12 trakica od jedne polovice lisnatog sve skupa oko 24 trakice), zarolat na kalupe (ja kalupe namažem malo margarinom) i stavit peć (200* oko 20-ak min.) Prije pećenja namazat razmućenim jajem.
2
ZA KREMU:
Žumanjke smutit sa šećerom i vanili šećerom.
3
Oko 4 dcl mlijeka stavit kuhat, ostatak mlijeka pomiješat sa pudingom i gustinom i to dodat u smjesu žumanjaka i šećera i dobro promiješat.
4
U tu smjesu ulit provrilo mlijeko i sve skupa vratit kuhat ...uz stalno miješanje...dok ne provrije (par minuta), dodat želatinu (želatinu smutit po uputama na vrećici).
U hladnu kremu dodat šlag od slatkog vrhnnja.
5
Kremom napunit rolice i posut šećerom u prahu (ja kremu napunim u vrećicu za ukrašavanje i tako punim).
6 /slika/307070/
Ovako izgledaju kalupi.
A ako nemate ovakve kalupiće...evo na ovom blogu (kod Minje) imate super ideju kako napravit kalupiće :)

A evo još jedna ideja kako napravit kalupiće od naše TROVE :)
Posluživanje
Ne ispade ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako) :)
Evidentirano

Nek' se cuje, nek' se zna
nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
u moj mali dio svemira...
hrvatica
Administrator

« Odgovor #261 na: 09. 05. 2012., 17:30 »

upomoc
Evidentirano
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #262 na: 09. 05. 2012., 20:47 »

upomoc
jesam li pogodija u sridu ovim rolicama?? prem d070
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
hrvatica
Administrator

« Odgovor #263 na: 10. 05. 2012., 19:19 »

ravno  sttrah
Evidentirano
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #264 na: 13. 05. 2012., 19:19 »

ravno  sttrah
nosonja nosonja d070
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
hrvatica
Administrator

« Odgovor #265 na: 13. 05. 2012., 21:20 »

pojelo se  zubalo
Evidentirano
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #266 na: 14. 05. 2012., 07:45 »

dvobojna mađarica

Sastojci
Broj osoba:12 osoba
 300g brašno (tip 400)  1/2 žličiceprašak za pecivo  100gšećer  100g margarin  2 žlice vrhnja (oko 100g)  1jaje
još jednom sve jednako samo zamjeniti 30g brašna za kakao
fil:
 200gšećer  70g brašno (tip 400)  500mlmlijeko  150g margarin  3 žlice kakao.
fil 2
 500mlmlijeko  60g brašno (tip 400)  20ggustin  100gšećer  100gbijela čokolada  100gmargarin
glazura
 200gčokolada  100gmargarina  maloulja

Priprema
Vrijeme pripreme:150 min
Težina:Složeno
1
kore:
izmješaj brašno, prašak za pecivo i margarin (ja to napravim u multipraktiku) da se dobro razradi, a zatim dodaj ostale sastojke i umijesi glatko tijesto. ostavi na hladnom stajati oko 1h umotano u prozirnu foliju. ja sam zamjesila tijesto naveče, a onda sam sutra ujutro valjala kore.
2
tijesto obavezno premjesiti i podijeliti na 4 jednaka dijela. ja ih izvažem. tako napraviti s obadvije smjese. ja sam ih razvaljala na lim dimenzije 30x40 i peći 10 minuta na 160 na vrućem zraku ili prilagodite svojoj pećnici kako to inače radite.
3
fil 1
istopite šećer u karamel i zalijte s dijelom mlijeka i ostavite da se karamel istopi. dio mlijeka izradite s brašnom i sipajte u otopiti karamel. kakao dodam kada fil skuham i umješam ga u vruće. u malo prohlađenu kremu umješajte margarin i krema je spremna. ne čekajte da se ohladi, jer se neće dati mazati na kore.
4
fil 2
stavite mlijeko da zakuha te u njega izlijte dio koji ste razmutili (dio mlijeka šećer brašno i gustin). kada fil skuhate i maknete s izvora topline umješajte bijelu čokoladu, a zatim i margarin.

sada kada ste napravili oba fila bacite se na filovanje. na tamne kore tamna krema tanko razmazana dugim nožem, pa tako svijetla i tako dok ne premažete svih 8 kora. zadnju kremu prekrijte prozirnom folijom i na mađaricu stavite nešto teško da se sljube kore i filovi.
glazura
otopite čokoladu i margarin (ja to radim u mikrovalnoj) vi napravite kao inače radite dobro izradim i na kraju dodam još malo ulja.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
hrvatica
Administrator

« Odgovor #267 na: 14. 05. 2012., 22:05 »

jela sam zadnji put neku madjaricu tako suhu da sam zamalo polomila ovo malo zuba što mi ostalo  zubalo
Evidentirano
Ništa nije uzalud
zajedno smo jači
Dragovoljac Časnik

zajedno smo jači

« Odgovor #268 na: 14. 05. 2012., 23:34 »

josipovic1 josipovic1  ja do daljnjeg mogu samo gledati  a ne papati cr
Evidentirano

zajedno smo jači....;)
pinki33
Administrator

Email
« Odgovor #269 na: 15. 05. 2012., 14:31 »

Choco Jogobella

Sastojci
čokoladne biskvitne kore
 2x 5 velikihjaja  2x 6 žlicasmeđeg šećera  2x 5 žlicaoštrog brašna  2x 1 žlica škrobnog brašna (gussnela)  2x 3 žlicekakao praha  2x 1 paketićpraška za pecivo  2x 1 čajna žličica arome čokolade ili (vanilije)  2x 180 mlsuncokretova ulja  2x prstohvatsoli
Jogobella krema
 500 mlvrhnja za šlag  500 mlčvrstog jogurta  400 ml soka od jagoda  100 ml votke ili Martinija  500 gsvježih jagoda  150 gšećera u prahu  25 g mljevene želatine + 10 žlica vode  - malo soka od jagode

Priprema
1
Za biskvitne kore istući čvrst snijeg od bjelanjaka s dodatkom soli (snijeg mora biti toliko čvrst da se može rezati nožem, zato ga miksajte odpočetka najvećom brzinom da bi što više zraka ušlo u snijeg, i on bio rahliji).
2
Istući žumanjke sa šećerom, dodati ulje, esenciju čokolade, prosijano brašno s gussnelom, kakao prahom i praškom za pecivo te izmiksati najvećom brzinom. Smjesa mora biti toliko gusta i ljepljiva da se može odvojiti od zdjele.
3
Zatim najmanjom brzinom umiksati čvrsti snijeg u smjesu i rasporediti je u najveći lim za pečenje (koji dobijete sa pećnicom) obložen pek-papirom.
4
Prvih 10 minuta peći na 160 stupnjeva, zatim pojačati temperaturu na 175 stupnjeva i peći od 13-15 minuta (ovisi o jačini pećnice).
5
Postupak ponoviti sa drugim biskvitom…... dakle, ispeći 2 velika biskvita sa ukupno 10 jaja (količinu kreme i biskvita možete prepoloviti ako nemate velike proždrljivce doma).
6
Za kremu – želatinu pripremiti prema uputama na vrećici (pomiješati je sa hladnom vodom i ostaviti desetak minuta da nabubri), zatim otopiti i još VRUĆU uliti u izmiksan jogurt sa sokom od jagoda, votkom (ili Martinijem) i šećerom u prahu.
7
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati u smjesu s jogurtom…. jagode prerezati po pola i ubaciti u smjesu, još malo izmiksati.
8
Jedan biskvit smo ostavili u dubljem limu za pečenje – dakle, na njega uliti smjesu i staviti u hladnjak na 1 sat da očvrsne.
9
Drugi biskvit odvojiti od pek papira i sa donje strane lagano premazati kistom namočenim u sok od jagoda i položiti na očvrsnuti kolač te lagano pritisnuti.
10
Ostaviti još neko vrijeme u hladnjaku…. rezati na kocke i uživati.
Po želji preliti sosom od jagoda…. ili čokoladnim umakom/glazurom.
Posluživanje
Ovo su moji univerzalni čokoladni biskviti – koristim ih za sve kolače, jer se tope u ustima i ima bezbroj mogućnosti kombiniranja krema i nadjeva…. koristim ih i za rolade. Obavezno se peku u velikim tepsijama, tako da budu visoki točno 1 cm. Kad se odvajaju od pek papira, nema nikakve muke…. lagano ih rukom primite i oni će se sami odvojiti – neće pucati niti se ljepiti.
Evidentirano

nek' vijori zastava
neka nitko ne dira
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 42 Gore Ispis 
Forum hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata  |  Forum  |  JUTARNJA KAVICA I SLOBODNA RASPRAVA  |  Tema: Kolači i kolačići i kojekakvi deserti 2 « natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Mercury design by Bloc
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!