Da su Jure i Boban bili homoseksualci da li bi se o njima učilo u školi?

Pin It

Zabranimo djeci učenje povijesne istine, zabranimo im bilo kakva saznanja o postojanju povijesti ratovanja a time i ratnih heroja na ovim prostorima, kako bi u njihovim mozgovima ostalo dovoljno prostora za pedofiliju, pederluk i rodnu ideologiju. To bi otprilike bila poruka ukidanja preporuke u školama za časopis Vojna povijest kojom mudro ministarstvo još mudrijeg ministra kaže kako im je neprihvatljivo veličanje totalitarističkih režima.

Ne znam o čemu bi to vojna povijest trebala pisat ako ne o ratovima koji su se od postanka svijeta vodili zbog nekog totalitarnog idiota u kojeg se ubraja i njihov drug Tito i to visoko kotirajući na ljestvici masovnih ubojica, no kad već imaju problema s totalitarizmom zašto onda još uvijek po udžbenicima (i svud naokolo) gledamo crvenu petokraku. Zašto se jedan totalitarizam ne smije spomenut čak ni u vojnopovjesnom kontekstu a o drugom slušamo hvalospjeve u svakoj mogućoj prilici i neprilici.

Jasno mi je da Stipe Mesić poludi kad vidi sliku Jure Francetića jer ga zasvrbi sjećanje na dane kad se s njegovim i Bobanovim imenom na usnama skupljao po svijetu ustaške devize. Jasno mi je i da se uznemire duhovi partizanskih metuzalema koji nikada ali baš nikada u nijednoj jedinoj bitki nisu uspjeli pobjedit ustaše, zato su im se onako krvavo osvećivali kad su ih Englezi svezane predali na Bleiburgu. Jasno mi je da četnici još uvijek imaju noćne more od samog spomena na Francetića koji ih je našamarao po cijeloj Bosni dotjeravši ih do Drine, ali ne znam zašto smeta današnjim borcima za jednakost i ravnopravnost svega i svačega.

Ako ova vlada u ovoj zemlji priznaje pravo na slobodno izražavanje svakoj (pogotovo nekoj) nacionalnoj manjini i manjinskoj društvenoj skupini, ako imamo obilježavanja i parade za svaki mogući i nemogući praznik, zašto je onda Hrvati nemaju pravo na jedan članak o svojoj povijesti.

Boje li se to drugovi da bi pametna dječica, kad dobiju objektivne informacije o ustaškoj vojsci, mogla zbrojit dva i dva pa vidjet da to baš i nije bila horda koljača nego ustrojena vojna sila, s kojom se banda šumskih razbojnika nazvana partizanima nije mogla usporedit u ničemu, od morala do opremljenosti.

Očito su hrvatski vojnici, kroz povijest dokazani hrabrošću i vojnim vještinama, nepoželjni kao odgojni primjer hrvatskim dječacima koje Jovanovićeva bratija kani pretvorit u pederčiće bez mozga i pameti. Da su Jure i Boban kojim slučajem bili homoseksualci da li bi onda učili djecu o njima bez obzira kojoj su ideologiji pripadali?

Za nekoliko dana ulazimo u nesretnu tvorevinu zvanu Europska unija u koju su nas uveli oni kojima je smetalo sve što je hrvatsko pa i hrvatska ratna povijest, no zaboravili su pri tom da ista ta Europa totalitarnim režimom smatra i komunizam i fašizam.

Slijedom toga možemo li uskoro očekivat i prestanak partizansko četničkih derneka, emitiranja komunističkih pamflet filmova na nacionalnoj dalekovidnici ili možda ostavku predsjednika koji veliča lijepe kape na kojima stoji simbol totalitarizma.

Hoće li se ministar i dalje držat zaključka da je veličanje totalitarističkih režima neprihvatljivo i iz udžbenika izbacit partizane ili ih barem nazvat pravim imenom?

 

Jasna Dautanac