Edukacija branitelja po nalogu partije

Pin It

Prije nekoliko dana na mail adresu uredništva stigla je obavijest kako je organizirana nekakva edukacija za predstavnike braniteljskih udruga a organizira ju udruga Medijski krug i portal Politika plus. U prvi tren pomislila sam da se radi o preuranjenoj prvotravanjskoj šali, no kad sam na kraju vidjela potpis predsjednika HVIDR-e Grada Zagreba, mr.sc. pukovnika Mirka Ljubičića zvanog Šveps, nije mi bilo do smijeha.

Ne samo da nije riječ o šali nego se gospodin Ljubičić direktno i bez grama srama ruga braniteljskoj populaciji navodeći razloge organiziranju takve edukacije: 'Obzirom da već veliki broj udruga ima vlastite web stranice, a vrlo malo i nimalo iskustva i vještina za kvalitetno predstavljanje aktivnosti i vijesti udruge u pisanom obliku'.

Tko je uopće Mirko Ljubičić Šveps i s kojim pravom procjenjuje dosadašnji način javnog prezentiranja rada braniteljskih udruga? Koliko članaka, priopćenja i vijesti je on osobno napisao (osim što se prije par godina u medijima javno ponudio za hvatanje generala Gotovine), pa može kritizirat druge da imaju malo i nimalo iskustva i vještina? Prema mojim saznanjima Mirko Ljubičić Šveps je toliko informatički potkovan da kad ostane sam u uredu naziva svoje tajnice koje mu u svoje slobodno vrijeme moraju objašnjavat kako se računalo pali, pa sam poprilično uvjerena da ideja o educiranju drugih predsjednika braniteljskih udruga nije rođena u njegovoj glavi nego je stigla po nalogu partije i druga predsjednika s Pantovčaka.

Dokaz tome je navedena suradnja s portalom Politika Plus koji o braniteljskoj populaciji piše jedino kad treba iskrivit neku činjenicu o Domovinskom ratu i ocrnit nekog od sudionika Domovinskog rata. Prvo što će naučit, (po Švepsovom stručnom mišljenju nepismeni) predsjednici braniteljskih udruga zasigurno će biti kako što bolje i učinkovitije plasirat laži jer dosadašnje pisanje istine nije u interesu drugova i partije.

Perjanica spomenutog portala Drago Pilsel, nesuđeni savjetnik Ive Josipovića, poznatiji još i pod imenima Vjeran Grković i Zvonimir Carlos, vjerojatno će biti jedan od glavnih edukatora na toj edukaciji. A tko bi drugi i bio pozvaniji educirat 'crnokošuljaše' nego takva jedna moralna veličina koja je u svom kratkotrajnom životu prošla težak put od Ustaše koji baca molotovljeve koktele na sinagoge do boljševika koji piše za orjunaško jugoslavenske medije. Novinarski bard bez premca koji kao 'Vjeran Grković' u svojim člancima hvali Dragu Pilsla jer piše je kako je HV uništavao križeve na groblju u Gračacu nakon Oluje, a uhvaćen je kako je on to sam radi dok istovremeno 'Zvonimir Carlos' biva 'svjedokom' ubijanja 'bake i djeda srpske nacionalnosti u šibenskom zaleđu' od strane vojnika HV koji ih je potom polio benzinom i zapalio što je Drago Pilsel naravno prenio javnosti.

Drugovi su do sada pod nadzor stavili cjelokupni medijski prostor u Hrvatskoj, ostalo je tek nekoliko internetskih portala koji pišu istinu i ne podliježu nikakvim prijetnjama ni ucjenama ma od koga dolazile. S druge strane, braniteljske udruge počele su u zadnje vrijeme nekakvo okupljanje u nekakve stožere za obranu nečega što drugovima nikako nije po volji. S obzirom da u hedezeovskim redovima nema više drugarice Kosor koja je tu crnokošuljašku bandu držala pod nadzorom svaki put kad se gazilo po braniteljima i hrvatskim svetinjama, treba naći novi model nadzora nad mozgovima ratnih veterana, jer kad su bez nadzora onda su opasni. Proglasit branitelje nepismenima i educirat ih u duhu partije još je jedino moguće preostalo, no drug Šveps zaboravlja (ako uopće i zna) činjenicu da branitelji nisu ni nepismeni ni neuki pa će mu i ovaj projekt propast kao što su propali svi koje je do sada započeo.

Ako Mirko Ljubičić Šveps želi napravit braniteljski portal koji će isključivo veličat njegov lik i djelo i promicat kukuriku politiku neka to slobodno učini na svoj vlastiti račun a ne na račun poreznih obveznika, izmišljajući edukacije ispiranja mozga. Neka si ne uzima za pravo druge portale i stranice braniteljskih udruga nazivat nekvalitetnim. Kvalitetu i pismenost procjenjuju sami čitatelji a velika čitanost postojećih braniteljskih portala govori sama za sebe.

Ako Mirko Ljubičić Šveps želi kvalitetu neka se javi na edukaciju uredništvu portala Dragovoljac.com i Braniteljski portal 1990 – 1996.

Podučit ćemo ga bez naknade, što o pismenosti što o iskrenosti.

Jasna Dautanac