Crne košulje

Pin It

Dosta mi je finih uvijenih riječi koje koristim u pisanju kolumni, onaj tikvan od premijera razljutio me do granica podnošljivosti i nemam namjeru biti nimalo fina ni pristojna obraćajući se javno nekome tko se ni sam ne zna ponašati. Dakle Zoki sad bi stvarno bilo dosta! Dosta mi je i tebe i one tvoje bande dokoličara koje si okupio oko sebe pa se u nedostatku pametnijeg posla za kojeg ionako niste sposobni, igrate Vlade.

Čim su te izabrali za premijera znala sam da od tebe mogu očekivat samo gluposti, ne zato što si glup nego zato što ti se živo fućka za sve na svijetu osim tvoga vlastitog dupeta i važno ti je samo da si premijer. Kakvi su ti ministri i što rade boli te briga, jer što su oni tupaviji to ti izgledaš pametniji. Zanima me samo kako si uspio okupit na hrpu takve unikate, pretpostavljam da je otvoren neki unutarstranački natječaj pod nazivom „što si veća budaletina prije ćeš postat ministar“.

Izvalio si toliko gluposti da iskreno žalim kroničare koji će jednog dana pisati o tebi i ovoj sprdačini od države koju si napravio zajedno s onim finoumivenim klaviristom koji glumi predsjednika, a kojeg si ti izvukao od nikud i postavio ga na Pantovčak uz asistenciju medija koji su u rukama istih takvih tikvana kakvi ste vas dvojica.

Ma ne brinu mene toliko tvoje idiotske izjave koje svakodnevno sipaš i sramotiš samog sebe, zapravo nam činiš uslugu jer te ne moramo sramotit mi, ali mi ideš na jetra i ti i klavirista pravedni, kad sve što misli i diše hrvatski nazivate ustaškim zmijama i crnokošuljašima. O zmijama sam se već izjasnila a sad me slušaj što ću ti reći o crnim košuljama;

Da Zoki u pravu si, svi mi hrvatski domoljubi ili desničari, kako ti drago, smo crnokošuljaši. Nosimo crne košulje već više od pola stoljeća jer su nas tvoji komunisti zavili u crno.

Od završetka 2. svjetskog rata, kad su se kao banda šumskih razbojnika priključili antifašističkoj koaliciji, pobili su, prognali i zatočili toliko Hrvata da gotovo nema hrvatske obitelji koja nije izgubila nekog svog u tom pogromu. Nastavili su i dalje u slijedećih 50 godina ubijat, progonit i zatvarat sve što se samo usudilo razmišljat drukčije od njih. Nema pravog Hrvata u Domovini i Iseljeništvu koji nije obukao crnu košulju žaleći nekog člana obitelji ili prijatelja.

U Domovinskom ratu zavili su nas u crno četnici i komunistička banda koja je s njima drugovala sve do trenutka dok se četnici nisu oteli kontroli i okrenuli noževe na njih pa su pobjegli u podrume i čekali da ih crnokošuljaška djeca spašavaju.

Da Zoki Hrvati nose crne košulje i nosit će ih sve dok se ne pronađu i dostojno pokopaju kosti naših djedova koje su tvoji partizani pobili. Sve dok ih povijest ne osudi i ne prizna istinu, da su nad hrvatskim narodom izvršili genocid, nosit ćemo crne košulje.

Nosit ćemo ih sve dok ne pronađemo kosti nestalih u Domovinskom ratu, dok ne pronađemo krivce za njihov nestanak, dok se ne osude i ne kazne svi zločini počinjeni nad Hrvatima a nedužne žrtve ne dobiju pravdu. Dok ne prestanete ti i tvoji drugovi mahat crvenim zastavama, smijat nam se u lice gazeći po svim našim svetinjama i ljubeći se ponovo s onima zbog kojih ste pobjegli u podrume, gledat ćete oko sebe crne košulje.

Svakog dana sve nas je više. Ma koliko ste se trudili da nas posvađate, pomirit ćemo se. Ma koliko nas lagali istina će na kraju pronaći svoj put.

Čak i oni kojima crno ne stoji dobro nosit će crne košulje.

 

Jasna Dautanac