Preživjeli Hrvati po pogrešnom poviestnom i  političkom odgoju i dalje slave kult Titu, iako ga je medjunarodna javnost stavila na 10-o mjesto najvećih zločinaca 20-og stoljeća u cielome svietu. 

Ode i novoparadigmatičar Stier. Navodno zato da ostane vjeran svojoj ''novoj Stierparadigmi'' i širi demokršćanstvo u HDZ-u. Sretno mu bilo u tom pothvatu, no čini mi se da ''radosna vijest'' nove paradigme nema previše šanse kod te ciljane skupine. Te se okorjele pastve više nikakav nauk ne prima. Tu puno više pali tihi Šeksov rad vođen načelom: Cilj opravdava Sanadera, odnosno cilj opravdava Plenkovića.

Image result for vrdoljak plenković

Paralelno s nasilničkim spašavanjem Agrokora, trajalo je i jednako neprirodno spašavanje postojeće vlade. Koalicija HNS-a unutar kojega postoji otpor te monolitno jednoglasnoga HDZ-a stvorila je hibridnu vladu oslobođenu bilo kakvih nacionalno osviještenih usmjerenja, podložnu isključivo sugestijama međunarodnih organizacija.

Republika Slovenija i Republika Hrvatska su u svakom slučaju prožete titoističkom jugonostalgijom. Tomu je posljednji svjedok sudbina preimenovanja jednog od najvećih zagrebačkih trgova

Suočavanje s prošlošću: U Poljskoj će se rušiti 500 spomenika koji veličaju komunizam

Gotovo 500 spomenika za koje se smatra da „glorificiraju komunizam“, predviđeno je za rušenje odlukom poljskog parlamenta, u skladu s zakonom o dekomunizaciji Poljske.

Solomonsko rješenje sastoji se u tome da se lijepi trg ispred HNK preimenuje u Kazališni trg, a da Milan Bandić promijeni svoje ime u Josip Broz Tito. Tako bi se demokratska hrvatska javnost zadovoljila jer trg konačno ne nosi ime jugoslavenskog diktatora, a titoistima bi se ostvario eshatološki san da im ponovo vlada Josip Broz Tito, premda samo u gradu Zagrebu. 

Pupovac zato danas predsjedava odborom za ljudska prava, iako baštini nasrtaje baš na svako civilizacijsko pravo hrvatskoga naroda. I to radi i dalje, ovaj put pod pričom o nadilaženju podjela koju javno predstavlja nesretni Kapulica i to stavljajući ju u usta Tuđmanu.

Dok je antifašizma u Hrvatskoj nema straha za hrvatske neprijatelje, niti ima hrvatske slobode!

Image result for migrants rapist

Strašan zločin u Njemačkoj: migrant iz Gane silovao 10-godišnju djevojčicu iz Azerbajdžana

Seksualni prekršaji, čili su počinitelji migranti u Njemačkoj, udvostručili su se – na brojku od 3 tisuće, u manje od godine dana. 

Image result for hos ploča

Dakle, oni, kao SDP i HNS, nisu imali ni jednu dragovoljačku postrojbu od svojih članova u Domovinskom ratu, pa pitam s kojim pravom njihove stranke ucjenjuju, određuju i naređuju gdje i kakve će legalne i legitimne spomen ploče i s kakvim znakovima biti postavljene poginulim hrvatskim braniteljima dragovoljcima, koji su dali svoje mlade živote za svoj dom, narod, državu i Domovinu!

HNS: HOS-ova ploča može ostati, ali bez natpisa 'Za dom spremni'

"Pozdrav 'Za dom spremni' HNS-u nije prihvatljiv. Što se nas tiče ploča može ostati, ali bez spornog natpisa! Ovo je pitanje civilizacijskih normi i vrijednosti koje smo kao društvo dosegli.

Hod za život: Slavica Kadić, Adamova mama, traži pravo za život za djecu s Downovim sindromom

Pin It

Hodu za život su se danas pridružili gospođa Slavica Kadić i njezin sin Adam te je sa predstavnicama Hoda za život održala konferenciju za medije u Županji:

„Adam je je prije nepunih mjesec dana ujedinio Hrvatsku. Izbrisao je sve podjele, svi smo bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest ili politički stav stali iza Adama i ovom dječaku sa Downovim sindromom dali mu podršku – da zajedno sa drugom djecom u svojoj zajednici, na glavnom oltaru, primi Prvu pričest. Danas Adam i njegova majka daju podršku svoj nerođenoj djeci – osobito onoj koja imaju Downov sindrom – tražeći da se poštuje njihovo pravo na život: Nitko nema pravo djeci kao što je Adam uskratiti pravo da se rode i ostvare svoje snove! Adam je uz nas da nas ponovo ujedini i upozori da su neki drugi, oni nerođeni diskriminirani i da im se uskraćuje temeljno ljudsko pravo- pravo na život!“ , na početku tiskovne konferencije rekla je Hajdi Begović, glavna koordinatorica Hoda za život.

Slavica Kadić, Adamova mama  bila je jasna:„Ja sam za ovu akciju Hod za život, jer imam 5 djece. Moj Adam je peto dijete. Rođeno s Downovim sindromom premda nisam znala da će imati Down sindrom, ali na sve to rekla sam:“On će se roditi, jer svi imaju pravo na život“. Mislim da nitko nema pravo oduzeti nekome život. To jedino dragi Bog zna koga kome i zašto daje i kako je. I dragi Bog će dati svima snage da izdrže sve to. A djeca sa Downovim sindromom su jedno veliko blago. Ja mislim da oni jako ujedine svoju obitelj. Ima tu teških trenutaka i bude stvarno teško ali bude i jako puno lijepih stvari, tako da su oni jako draga djeca.“

„Cijela Hrvatska je stala uz nas kada je moj Adam trebao ići na Prvu pričest, pošto nije mogao biti na oltaru. I ja bih željela da sada isto tako cijela Hrvatska stane uz ovu nerođenu djecu i djecu s Downovim sindromom - da im se da prilika za život, jer i ona imaju pravo na svoje djetinjstvo, kao i svako dijete."

Kristina Bakula, jedna od organizatorica Hoda za život, upozorila je da je korištenje medicinskih pretraga, poput amniocenteze, za otkrivanje neizlječivih bolesti, koje imaju samo jedan cilj – eliminiranje bolesne djece – suprotno Konvenciji o ljudskim pravima i Biomedicini, jer cilj takvih testiranja nije zdravlje – već prekid života takve djece. „

Takve prakse podrazumijevaju da život djece i osoba koje nisu savršeno zdrave nije jednako vrijedan kao život osoba koje nemaju genetski poremećaj. Nedavno je Island objavio kako su 100% slobodni od djece sa Downovim sindrom. Mi ne želimo da hrvatsko društvo ide u smjeru ovakvog stvaranja „čiste“ rase. Dio ljudske stvarnosti su bolesti – neke su nasljedne, neke nisu. Neke se vide odmah, na početku života, dok je dijete u majčinoj utrobi, neke se vide u mladosti, neke u starosti. Genetski poremećaji i bolesti ne oduzimaju vrijednost niti dostajanstvo ljudskom životu. Mi se zalažemo za društvo koje poštuje različitost te slabije i ranjivije – štiti,a  ne eliminira.  Mi držimo da Adam i njemu slična djeca imaju pravo na našu solidarnost i i potporu. I kad idu na Prvu pričest i kad su u majčinom trbuhu. I kad im trebamo osigurati da idu u vrtić i u školu. A da su država i društvo dužni obiteljima pružiti konkretnu pomoć kako bi ostvarili kvalitetan život“, naglasila je Kristina Bakula.

"Danas imamo šarene čarape iako danas nije taj dan kad se nose različite čarape, jer želimo upozoriti da se mnogima sa Downovim sindromom ne uskraćuje samo mogućnost da se kvalitetno uklope u zajednicu ,već im se uskraćuje život“, zaključila je Hajdi Begović glavna koordinatorica Hoda za život.

 

 

Login Form