Image result for tomislav merčep heroj

Pišem ovo kao njegov prijatelj. Brat. Kao zahvalan zapovjednik kojemu je 1991,godine poslao dva protuoklopna topa u Starigrad-Paklenicu, koji su nam značili više od svih političkih govora, neispunjenih obećanja, laži, obmana.

Očito je ministar Božinović uzeo zakon u svoje ruke. Kada bi Hrvatska imala predsjednika Vlade koji bi držao do zakona, da „kao pijan plota“, kada bi se taj držao i hrvatske povijesti i tradicije i kada bi osjećao duh svoga naroda, onda bi istoga časa najurio ministra Božinovića koji je postupio kao da je ministar Miloševićeve Srbije, a ne Republike Hrvatske.

U takvom priopćenju (koje će izostati zbog odsutstva muškog spolnog organa u Hrvata) nije izrečena ni jedna laž. Time bi se poslala poruka da se Hrvate i Hrvatsku ne proziva te da svatko prvo mora pomesti ispred svojih vrata. I to Amerikanci cijene; zauzimanje za svoje i vraćanje istom mjerom. A naše MVP kaže: „primili na znanje“. Dobro da nisu skinuli hlače i sagnuli se…

Ako pretpostavimo da Ivo Josipović nije idiot, trebali bi istraživački novinari zasukati rukave i pronaći “Obrt za proizvodnju začina – Ivo”. Ili sličan neki. Tihi obrt s prihodom kojeg se ne bi posramilo ni neko srednje veliko europsko trgovačko društvo. Jer netko, očito, žvače velike količine mesnatog lišća smrdljive bunike. I bazdi pod utjecajem.

Pitanje je stoga, koga se pokušava zaštititi od stigme ovog zločina? Neposredne počinitelje ili njihove nasljednike? O zločinima dalmatinske brigade Ante Josipovića pisali su i novine u Americi a opet do današnjeg dana nije pokrenuta nikakva službena istraga. 

Po svemu sudeći mi smo svjetski šampioni po količini ideološke mržnje po četvornom kilometru i taj bijes crvenih fašista što ovo više nije Jugoslavija, što nema ideološkog jednoumlja, bubri na sve strane prijeteći da se prelije u nezapamćeni građanski rat! Hrvatska je danas ideološki podijeljenija negoli ikada ranije, a ideološku nesnošljivost možete gotovo rukama opipati.

Srpska ugroženost u Hrvatskoj je očito nedvojbena, pa je valja odmah početi liječiti.

Činjenica je da dosadašnji načini liječenja već više od stoljeća nisu bili uspješni.

Image result for Charlottesville general lee

Naravno, tko god otvori usta u obranu povijesnih činjenica je rasist. I sluša Thompsona. Ili Lynyrd Skynyrd. Hoće li se jednog dana na udaru naći Martin Luhter King zbog žestokih antisemitskih izjava i anti-gay stava? Vjerojatno ne

Domobrani koji su se predali, u Slavonskoj Požegi, 1944.

Potkozarje – Gornji Podgradci – Bosanska Gradiška

Samo u šumi kod Bosanske Gradiške prema Kozari u pravcu između Jablanca i Gradiške ubijeno je više od 5.000 Hrvatskih vojnika.

Velimir Bujanec, vjeran samom sebi, razveselio nas je još jednom objavom. U njoj upozorava Zagrepčane neka pripaze na autoradije, obzirom da Beljak vratio sa godišnjeg. A i nije da imamo baš neki izbor: Ukoliko začepimo uši kako ne bi slušali Beljakove idiotizme, lako moguće nećemo čuti kako nam se provaljuje u auto i nestaje kazetofon.

Hod za život: Slavica Kadić, Adamova mama, traži pravo za život za djecu s Downovim sindromom

Pin It

Hodu za život su se danas pridružili gospođa Slavica Kadić i njezin sin Adam te je sa predstavnicama Hoda za život održala konferenciju za medije u Županji:

„Adam je je prije nepunih mjesec dana ujedinio Hrvatsku. Izbrisao je sve podjele, svi smo bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest ili politički stav stali iza Adama i ovom dječaku sa Downovim sindromom dali mu podršku – da zajedno sa drugom djecom u svojoj zajednici, na glavnom oltaru, primi Prvu pričest. Danas Adam i njegova majka daju podršku svoj nerođenoj djeci – osobito onoj koja imaju Downov sindrom – tražeći da se poštuje njihovo pravo na život: Nitko nema pravo djeci kao što je Adam uskratiti pravo da se rode i ostvare svoje snove! Adam je uz nas da nas ponovo ujedini i upozori da su neki drugi, oni nerođeni diskriminirani i da im se uskraćuje temeljno ljudsko pravo- pravo na život!“ , na početku tiskovne konferencije rekla je Hajdi Begović, glavna koordinatorica Hoda za život.

Slavica Kadić, Adamova mama  bila je jasna:„Ja sam za ovu akciju Hod za život, jer imam 5 djece. Moj Adam je peto dijete. Rođeno s Downovim sindromom premda nisam znala da će imati Down sindrom, ali na sve to rekla sam:“On će se roditi, jer svi imaju pravo na život“. Mislim da nitko nema pravo oduzeti nekome život. To jedino dragi Bog zna koga kome i zašto daje i kako je. I dragi Bog će dati svima snage da izdrže sve to. A djeca sa Downovim sindromom su jedno veliko blago. Ja mislim da oni jako ujedine svoju obitelj. Ima tu teških trenutaka i bude stvarno teško ali bude i jako puno lijepih stvari, tako da su oni jako draga djeca.“

„Cijela Hrvatska je stala uz nas kada je moj Adam trebao ići na Prvu pričest, pošto nije mogao biti na oltaru. I ja bih željela da sada isto tako cijela Hrvatska stane uz ovu nerođenu djecu i djecu s Downovim sindromom - da im se da prilika za život, jer i ona imaju pravo na svoje djetinjstvo, kao i svako dijete."

Kristina Bakula, jedna od organizatorica Hoda za život, upozorila je da je korištenje medicinskih pretraga, poput amniocenteze, za otkrivanje neizlječivih bolesti, koje imaju samo jedan cilj – eliminiranje bolesne djece – suprotno Konvenciji o ljudskim pravima i Biomedicini, jer cilj takvih testiranja nije zdravlje – već prekid života takve djece. „

Takve prakse podrazumijevaju da život djece i osoba koje nisu savršeno zdrave nije jednako vrijedan kao život osoba koje nemaju genetski poremećaj. Nedavno je Island objavio kako su 100% slobodni od djece sa Downovim sindrom. Mi ne želimo da hrvatsko društvo ide u smjeru ovakvog stvaranja „čiste“ rase. Dio ljudske stvarnosti su bolesti – neke su nasljedne, neke nisu. Neke se vide odmah, na početku života, dok je dijete u majčinoj utrobi, neke se vide u mladosti, neke u starosti. Genetski poremećaji i bolesti ne oduzimaju vrijednost niti dostajanstvo ljudskom životu. Mi se zalažemo za društvo koje poštuje različitost te slabije i ranjivije – štiti,a  ne eliminira.  Mi držimo da Adam i njemu slična djeca imaju pravo na našu solidarnost i i potporu. I kad idu na Prvu pričest i kad su u majčinom trbuhu. I kad im trebamo osigurati da idu u vrtić i u školu. A da su država i društvo dužni obiteljima pružiti konkretnu pomoć kako bi ostvarili kvalitetan život“, naglasila je Kristina Bakula.

"Danas imamo šarene čarape iako danas nije taj dan kad se nose različite čarape, jer želimo upozoriti da se mnogima sa Downovim sindromom ne uskraćuje samo mogućnost da se kvalitetno uklope u zajednicu ,već im se uskraćuje život“, zaključila je Hajdi Begović glavna koordinatorica Hoda za život.

 

 

Login Form