Plenković o želji branitelja da makne Pupovca: Neće meni nitko birati partnere

Pin It

"Neće nitko meni kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je sto posto. Na tome stojim čvrsto i ne mogu biti čvršći bez obzira od koga i kada to dolazilo", rekao je premijer

Premijer Andrej Plenkovića nakon posjeta brodogradilištu Uljanik komentirao je aktualne političke događaje. Osvrnuo se na poteze gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, kao i na napise 'da branitelji traže odlazak Pupovca i tematsku sjednicu Sabora'. 

Komentirao je prvo gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je najavio prosvjed za 13. listopada. 

"Što se tiče procesuiranja ratnih zločina bilo gdje u Hrvatskoj, naravno da ja čovjek, kao predsjednik Vlade i HDZ-a, imam jednak interes da se odgovorni kazne za najteže zločine u Vukovaru. Imam razumijevanja za podizanje teme koju je gradonačelnik Penava podigao, ali nimalo nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravljeno. To se tako ne radi.

On kao član HDZ-a i kao gradonačelnik ima jednu odgovornost prema meni, biračkom tijelu te temi, a drugu odgovornost prema političkoj procjeni, tajminga i načina na koji će se to napraviti. To sam rekao, to su mu rekli drugi članovi Predsjedništva HDZ-a. S time se svi slažu, to su dvije različite teme. Ići na emocije onih koji su najviše stradali u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina i davati povoda onima koji žele srušiti parlamentarnu većinu, da destabiliziraju Vladu i u konačnici je sruše... Imate takvih koliko hoćete", dodaje premijer.

Jesu li braniteljske udruge te koje stoje iza toga, pitali su Plenkovića.  Dio branitelja ne želi Milorada Pupovca kao partnera u Vladi. 

"Neće nitko meni kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je sto posto. Na tome stojim čvrsto i ne mogu biti čvršći bez obzira od koga i kada to dolazilo", rekao je premijer, a na podpitanje 'pomaže li Penava tim ljudima', rekao je:

"Pa promislite malo, dovoljno ste mudri da zaključite", zaključuje Plenković. 

direktno.hr