Surogat s pravim pedigreom

Pin It

Nakon što je Kuščević za Plenkovićeve briselske ambicije i domaću korumpiranu anacionalnu elitu odradio prljavi posao, za novog ministra uprave predlaže se 34-godišnji kandidat koji samo već zbog godina ne može biti ništa drugo nego nečija marioneta, dakako za novonastale potrebe.

34-godišnji kandidat dolazi s mjesta dekana Veleučilišta u Šibeniku. Slobodna Dalmacija saznaje kako mu je otac nedavno umirovljeni dugogodišnji direktor poduzeća Ceste Šibenik d.o.o, dok mu je stric jedan od osnivača HNS-a u Šibeniku, aktualni direktor šibenske tvrtke Vodovod i odvodnja. Dakle odgovarajući pedigre kandidat neosporno ima.

A što je to „Veleučilište u Šibeniku“ potražili smo na internetskim stranicama. Pa tamo stoji:

Veleučilište u Šibeniku pravi je izbor za kvalitetno studiranje. Nastava na stručnim studijima održava se po standardima Bolonjskog procesa u suvremeno opremljenim nastavnim prostorima a znanja, vještine i stavovi koje ćete steći omogućavaju vam kvalitetno zapošljavanje.

Kroz kvalitetne studijske programe i korištenjem suvremenih nastavnih metoda naučit ćete kritički razmišljati, uspješno komunicirati, donositi odluke, uspješno voditi tvrtke i upravljati razvojem lokalne i nacionalne zajednice. Cilj Veleučilišta je uspješna integracija u europski obrazovni prostor, pa u svoje aktivnosti uvodi međunarodno priznate norme i obrazovne standarde te se kontinuirano usavršava i poboljšava s aspekta kadrova, projekata i studijskih programa.

Odista krasno. Čemu hrvatska sveučilišta kada imamo tako dobra veleučilišta. Na „Veleučilištu u Šibeniku“ vaše dijete nakon 6 semestra može završiti Preddiplomski stručni studij Upravni studij. A u sljedećem koraku, tko zna, može postati i ministrom u Plenkovićevoj ili nekoj drugoj HNS-ovoj vladi.

Budući ministar uprave, saznaje pak Nova TV, još je uvijek student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava, a doktorski je studij započeo 2013. godine. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine, kada je izabran na natječaju na koji se samo on prijavio.

U bazi hrvatske znanstvene biografije, pogledali smo, mladog čovjeka, pravnika, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave, kako je Andrej Plenković opisao novinarima 34-godišnjeg kandidata, nema.

(mm)/hkv.hr