Onaj koji je dobar četnicima, ne može biti dobar Hrvatima

Pin It

Image result for vučić papa franjo

Vučić oduševljeno nakon posjeta Vatikanu: Papa Franjo dolazi u Srbiju, evo što to znači za odnose s Hrvatskom!

U četvrtak, poslije susreta s papom Franjom u Vatikanu, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zaključio je da je uloga Svete Stolice u budućim hrvatsko-srpskim odnosima iznimno važna.

“Jasno je svima da nas povijest i prošlost dijele, da imamo potpuno drugačiji pogled na ono što se događalo. Plašim se da ćemo, ako ne budemo odgovorni i ako budemo govorili o prošlosti, sve druge ojačati, a sebe oslabiti”, rekao je beogradskim novinarima. “Veoma je bitna uloga Svete Stolice u razgovorima Srba i Hrvata”, ocijenio je, ne navodeći detaljnije pojedinosti iz razgovora s papom.

S poglavarom Rimokatoličke crkve je, kako navodi, raspravljao i “o položaju katoličke zajednice u Srbiji”, budući da u zemlji živi oko 5,1 posto katolika. Posebno su istaknuli položaj Beogradske nadbiskupije te poštovanje koje uživa nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar.

Srbijanski predsjednik naglasio je kako Vatikan želi mirno rješenje između Kosova i Srbije, te da će u tom pogledu čuvati svoju poziciju, s obzirom na činjenicu da Sveta Stolica nije priznala neovisnost Kosova.

Komentirajući mogućnost da papa posjeti Srbiju, Vučić je rekao da o tome ne odlučuje on. “Ako biste pitali mene kao predsjednika – ja bih volio da papa posjeti Srbiju, ali to je uvijek pitanje za našu crkvu”, istaknuo je. Papi je prenio pozdrave patrijarha Irineja te je rekao da će prenijeti uzvratne pozdrave poglavara Svete Stolice čelniku Srpske pravoslavne crkve.

Autor:Lucija Kapural/dnevno.hr