Zekanović: Vučić je osoba koja ne smije paradirati Hrvatskom

Pin It

Image result for hrvoje zekanović"

U jednom trenutku se govori da će on govoriti u Hrvatskom saboru, u drugom da neće. Međutim, sam njegov dolazak u Hrvatsku, s obzirom na to da se radi o nekadašnjem pomoćniku Vojislava Šešelja, da se radi o ratnom huškaču i osobi koja je veličala velikosrpsku agresiju i da imamo toliko neriješenih odnosa sa Srbijom, šalje jasnu poruku - Aleksandar Vučić  je osoba koja ne smije paradirati Hrvatskom

Zastupnici u Hrvatskom saboru ponovno su u četvrtak, uoči rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020., kritizirali odluku da se sabornica iznajmi za potrebe Europske pučke stranke (EPP). 

Buru je najviše izazvao dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji bi tijekom Kongresa Europske pučke stranke (EPP) trebao održati govor u Areni centru. 

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, za Direktno je rekao kako je on među prvima otvorio temu iznajmljivanja sabornice Hrvatskog sabora za Kongres EPP-a te da mu je žao što je Predsjedništvo sabora jednoglasno donijelo takvu odluku. 

"Iznajmljivanjem Hrvatskog sabora daje se jedna velika pljuska građanima Hrvatske. Praksa iznajmljivanja parlamenta ne postoji nigdje u svijetu", rekao je saborski zastupnik. 

Dodao je kako premijer Plenković još uvijek ima vremena da pronađe neku drugu dvoranu i da tako udovolji svima koji su nezadovoljni takvom odlukom i poštuju važnost Hrvatskog sabora. "Međutim, očito je Plenkovićeva taština toliko velika da će on ovo gurati do kraja bez obzira na posljedice i nezadovoljstvo građana samo kako bi zadovoljio Europsku uniju", kaže Zekanović. 

O spekulacijama koje su se spominjale u medijima da bi Aleksandar Vučić mogao održati govor u Saboru Zekanović je rekao kako su informacije kontradiktorne. U međuvremenu je potvrđeno da neće biti Vučićevog govora u Saboru.

"U jednom trenutku se govori da će on govoriti u Hrvatskom saboru, u drugom da neće. Međutim, sam njegov dolazak u Hrvatsku, s obzirom na to da se radi o nekadašnjem pomoćniku Vojislava Šešelja, da se radi o ratnom huškaču i osobi koja je veličala velikosrpsku agresiju i da imamo toliko neriješenih odnosa sa Srbijom, šalje jasnu poruku - Aleksandar Vučić  je osoba koja ne smije paradirati Hrvatskom", rekao je Zekanović na medijske spekulacije o mogućem Vučićevom govoru u Saboru. 

Zekanović smatra kako Aleksandar Vučić nije i ne smije biti dobrodošao u Hrvatsku. "No, izgleda kako je Andreju Plenkoviću bitniji odnos prema Bruxellesu nego pijetet prema žrtvama tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu. U tom kontekstu izgleda da mu je važniji Vučić nego ono što hrvatski narod želi i osjeća.", rekao je Zekanović. 

Na pitanje hoće li biti organiziran kakav prosvjed Zekanović je rekao kako za sad ne bi o tome pričao. "Naglasit ću kako je razočaranje hrvatskih građana veliko i ne bi u ovom trenutku ništa prejudicirao". 

Podsjetimo, i saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, burno je reagirao na najavljeni dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb na kongres Europske pučke stranke.

Saborski zastupnik Mosta smatra kako se ovim HDZ ruga braniteljima i građanima Hrvatske. "Vučić će samo dva dana poslije pada Vukovara ponovno za govornicom u Hrvatskoj držati predavanja i širiti velikosrpsku politiku. To je za mene nedopustivo ali izgleda kako to HDZ-u ne smeta", rekao je Bulj. 

direktno.hr