Dačić prijeti Crnogorcima u Srbiji oduzimanjem državljanstva-Zamislite da netko u Hrvatskoj kaže nešto slično!

Pin It

Fotografija Velimir Bujanec.

Dosta ispod medijskog radara u Hrvatskoj je prošla nedavna izjava srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića za RTS. Povodom donošenja novog Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori, 'Mali Sloba' optužio je susjede za "velikocrnogorsku agresiju", a svim Crnogorcima u Srbiji zaprijetio je oduzimanjem državljanstva, ukoliko ne dokažu svoju lojalnost.

Oni koji podržavaju crnogorski režim u borbi protiv srpskog naroda, pitanje je trebaju li i dalje imati srpsko državljanstvo - rekao je Dačić, pozivajući se na "princip reciprociteta koji postoji u međunarodnim odnosima".

Zamislite da se neki hrvatski političar pozove na isti princip iz međunarodnih odnosa i kaže da se svim Srbima u Hrvatskoj, koji podržavaju srbijanski režim u borbi protiv hrvatskog naroda, treba postaviti pitanje mogu li i dalje imati hrvatsko državljansto! Što bi na to rekao Pupovac, posebno kada ode u Srbiju na miting protiv Oluje? Što bi rekao Vučić, a što Dačić? Što bi rekao Vulin, a što Dodik? Bi li Hrvatsku pred međunarodnom zajednicom prozvali za "fašizam"?

Siguran sam da se tako nešto u Hrvatskoj neće dogoditi, jer kod nas su oni kojima bi takvo pitanje mogli postaviti - dio vlasti.

Velimir Bujanec