Zekanović: Hrvatska će morati vratiti novac koji dođe kao pomoć!

Pin It

TRIS portal – Šibenik – Hrvoje Zekanović

Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista rekao je da je Europskoj uniji na raspolaganju 540 milijardi eura, od toga 100 milijardi Hrvatskoj, ali da to nije bespovratna pomoć nego zajam

Saborski zastupnici vratili su se u svoj dom, na Trg sv. Marka. Podsjetimo, nakon zagrebačkog potresa radili su u zgradi INA-e u Šubićevoj, dok je glasovanje održano u hotelu Westin. 

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u slobodnom govoru pozvao je na ukidanje županija na kraju ovog saziva Sabora.

"Od njihova uspostavljanja iz Dalmatinske zagore odselilo je 100 tisuća ljudi. Cijela Splitsko-dalmatinska županija je u bunkeru, građani poštuju mjere stožera, a virus Covid-19 ulazi tamo gdje ne bi smio ući uz uhljeba kojeg je postavio Ante Sanader, jedan od glavnih ljudi Andreja Plenkovića, uz asistenciju Blaženka Bobana koji ga svesrdno podržava", kazao je Bulj aludirajući na postavljanje Ivana Škaričića na mjesto ravnatelja splitskog doma za starije.

"Boban je donio virus, direktno on preko svoga uhljeba", ustvrdio je Bulj prozivajući i Antu Sandera jer nije postavio stručnu osobu na čelo doma za starije.

Iznoseći u Saboru stajalište Kluba Mosta upozorio je da su sada ugroženi životi i štićenika Centra za smještaj odraslih osoba Juraj Bonači čiji djelatnici su poslani kao ispomoć u domove za starije u Splitu.

Taj slučaj, ističe Bulj, dokaz je da su županije "tvornice uhljeba" i "najveći kočničari razvoja Hrvatske" te da je vrijeme da se ukinu.

Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista rekao je da je Europskoj uniji na raspolaganju 540 milijardi eura, od toga 100 milijardi Hrvatskoj, ali da to nije bespovratna pomoć nego zajam. Rekao je da američka federalna banka svojim poduzetnicima nudi dva bilijuna dolara pomoći.

Upozorio je i na dvostruka mjerila.

"U tvornicama radi po deset i više ljudi, protiv čega nisam, ali s druge strane svete mise se ne mogu održavati. Pozivam ministra Bižinovića da nam u Saboru, koji mu je i dao mandat, svakog tjedna da izvještaj", poručio je Zekanović. 

Marin Škibola (Klub nezavisne liste mladih) pozvao je policiju da odgovorno i savjesno primjenjuje ovlasti jer, tvrdi, posljednjih dana u nekoliko je slučajeva neprofesionalo postupala i koristila nepotrebnu represiju.

"Policija je u Rijeci megafonima tjerala građane koji su stajali u redu držeći propisanu udaljenost. Ne smijemo dopustiti da nam se država pretvori u policijsku i big brother državu", rekao je.

Škibola je također pozvao da se odustane od rezanja plaća u javnom sektoru i teret prebaci na financijske institucije i privatne banke.

Anka Mrak-Taritaš (Klub zastupnika GLAS-a) osvrnula se na potres u Zagrebu ustvrdivši kako je pokazao sve razmjere štete koji gradu čini gradonačelnik Milan Bandić.

direktno.hr