Josić: U HDZu nema mjesta za ljude poput Penave

Pin It

Josić se ispričao premijerovu ocu, no on traži strogu novčanu ...

Josić kaže i kako ga izlazak Penave iz HDZ-a ne čudi, ne toliko zbog njega nego zbog stranke: "Mislim da u HDZ-u nemaju mjesta za ljude kao što je on, Penava i slični zapravo smetaju vrhu HDZ-a jer ne rade što oni žele"

Ivan Penava je (ne)očekivano u srijedu najavio odlazak iz HDZ-a, osnivanje nove političke stranke u Vukovaru, ali i suradnju s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. S vukovarskom gradonačelnikom odlazak su najavili i predsjednik vukovarskog HDZ-a,  svi predsjednici temeljnih organizacija i svi gradski vijećnici.

Za komentar odluke vukovarskog gradonačelnika pitali smo i njegovog suradnika i čelnika Savjeta za branitelje Grada Vukovara Tomislava Josića. 

"Ja nisam u stranci, ali svakako podržavam gradonačelnika Penavu", prva je reakcija Josića, a na naše pitanje o osnivanju nove političke stranke kaže: "Sve su stranke iste te ne vjerujem ni u jednu".

Josića smo pitali i smatra li da je Penavin potez izlaska iz HDZ-a te priklanjanja Škorinom Domovinskom pokretu politički dobar za njega, ali i za Vukovar.

"Pravo je pitanje je li mu bio dobar potez ostati u HDZ-u sve ove godine. Tek će nam budućnost pokazati što su bili dobri postupci, a što nisu. Činjenica je da je gradonačelnik pokušao utjecati na nekakve stvari, trudio se svakako, ali očito nije  išlo", odgovorio nam je Josić.

Josić kaže i kako ga izlazak Penave iz HDZ-a ne čudi, ne toliko zbog njega nego zbog stranke: "Mislim da u HDZ-u nemaju mjesta za ljude kao što je on, Penava i slični zapravo smetaju vrhu HDZ-a jer ne rade što oni žele".

Na kraju smo Josića pitali i kakva je budućnost HDZ-a u Vukovaru, posebno imajući u vidu da je otišao gotovo cijeli vrh gradskog ogranka.

"Poznavajući naše ljude, njima neće biti nikakav problem naći zamjene za Penavu. Uvijek imate ljude koji su vam spremni okrenuti leđa i prodati nekoga, a to je naša cijela povijest pokazala. HDZ će lako pronaći način da opet dignu na noge gradski ogranak stranke", zaključio je Josić.