Herman Vukušić: Kako je SDP uvrijedio žrtve obiteljskog nasilja

Pin It

Psihijatar Herman Vukušić: Podrška činu u kojem je troje ljudi ...

Poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić na facebooku komentirao je slučaj verbalnog, a potom i fizičkog napada na Domagoja Hajdukovića, saborskog zastupnika SDP-a i predsjednika ŽO SDP-a Osječko-baranjske županije:

Morali su doći izbori i sa njima nemili incident u kojem je šef kabineta predsjednika SDP-a, Tomislav Mikulin, u Osijeku prebio predsjednika županijskog ogranka te stranke, Domagoja Hajdukovića, kako bi se razotkrili svi nonsensi Istanbulske konvencije.

Ovaj dvojac je, naime, bio u ljubavnoj vezi, a prema nekim izvorima povod grubog Mikulinovog nasrtaja na svojeg životnog partnera je ljubavni trokut, odnosno treća osoba.

Jutarnji list odmah je sa svojih naslovnica zavapio kako se radi o “obiteljskom nasilju”, a šefica Foruma mladih u SDP-u Biljana Gaća za N1 televiziju je izjavila “kako se i kod ovog slučaja može vidjeti da je kod nasilja u obitelji najteže ženama i pripadnicima LGBTQ zajednice”.

Želi li to Biljana Gaća poručiti da je ovaj ljubomorni ispad njezinog (sada već bivšeg) partijskog druga teži slučaj od Paga, Kajzerice i Solina, gdje su stradala mala djeca i izgubljeni ljudski životi?

Sam pojam obiteljskog nasilja u Hrvatskoj je (kada nisu djeca u pitanju) poglavito vezan za ženu kao žrtvu i to ženu definiranu spolom a ne rodom.

Stoga, nametanje partnerskih razmirica dvojice stasitih SDP-ovaca kao primjer obiteljskog nasilja i korištenje tog dramoleta za širenje dezinformacija o ugroženosti seksualnih manjina uvreda je svim pravim žrtvama obiteljskog nasilja u Hrvatskoj, pogotovu onih koje su izgubile svoje živote.

kamenjar.com