Vesna Vučemilović: Ovo je tektonski poremećaj odnosa između SDP-a i HDZ-a

Pin It

Gostujući u program HRT-a, Vesna Vučemilović iz Domovinskog pokreta, istaknula je kako je zadovoljna izbornim rezultatom s obzirom na uvjete i na činjenicu da je stranka novoosnovana.

Komentirala je HDZ-ovu pobjedu na izborima, istaknuvši da je to "tektonski poremećaj odnosa između SDP-a i HDZ-a, a za SDP je dobio iznenađujuće mali broj mandata". Dodala je kako "nešto gadno ne štima jer su razlike prevelike", a RESTART koaliciji nitko nije davao tako mali broj mandata.

- Veliki rast HDZ-a je de facto njihov pad, rekla je.

Slijedi sastavljanje Vlade, Vučemilović je rekla da će HDZ odrediti svoju strategiju i taktiku, to je njihova stvar o kojoj ne želi špekulirati. Dodala je da će Domovinski pokret nastaviti raditi u skladu s programskim načelima i na dobrobiti Hrvatske i njezinih građana.

- Mi nismo trgovačka stranka i nitko od nas neće biti nikakav žetončić, rekla je odgovarajući na pitanje hoće li biti pretrčavanja u HDZ.

Osvrnula se na kampanju za koju kaže da je bila dosta prljava i da je bilo udaraca ispod pojasa. Ako ne uđu u Vladu, najavljuje da će biti konstruktivna oporba koja će raditi na dobrobit građana.

- Pred nama je jedno vrlo zahtjevno razdoblje, treba biti hladne glave, treba staviti osobne interese po strani i ne smije ego ljudima pomutiti razum, rekla je.

Žali što nisu išli u koaliciju s Mostom, vjeruje da bi sinergijski učinak bio mnogo veći.

Osvrnula se i na to što treba učiniti po pitanju oporavka gospodarstva, kaže da ima cijeli niz stvari, a trenutno je najvažnije očuvanje radnih mjesta i osiguranje likvidnosti sustava.

M.M.  /HRsvijet