Pola administracije umočeno u 'Josipinu mrežu'

Pin It

Ako je vjerovati Uskoku, mreža Josipe Rimac iznimno je široka, što zapravo i ne čudi jer je njezin ”biznis” bio prilično razgranat. Od sređivanja ispita, uvjeta za zakup šumskog zemljišta, sve do sređivanja potpore i skuplje cijene otkupa struje sezale su njene djelatnosti u koje je uvukla bliske suradnike kako starih, tako i ministara u novoj Vladi staroga premijera Plenkovića.

Svoje je ljude bivša kninska gradonačelnica i državna tajnica imala u ministarstvu gospodarstva, poslovala je s kadrovima iz ministarstva branitelja, zaštite okoliša pa i ministarstva poljoprivrede s čijom je šeficom Marijom Vučković do uhićenja bila prijateljica.

Svega mjesec dana od izbora u Plenkovićevoj vladi dogodila se prva smjena uztrokovana ovom korupcijskom aferom pa su se tako na zatvorenoj sjednici Vlade riješili Domagoja Validžića, pomoćnika ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića. Dotičnog se tereti da je u suradnji s Rimac na štetu proračuna sređivao višu cijenu otkupa struje za privatnu firmu.

No Validžić je tek jedan u nizu kadrova iz Plenkovićeve Vlade o koje se očešala afera Rimac.

Niz je onih koji su duboko umočeni u ovu mučnu priču koja prikazuje i premijerov, ali i poraz Vlade u cijelosti. Pola administracije u Plenkovićevoj vladi bilo je umočeno u koruptivnu mrežu Josipe Rimac pa je stoga razumljiv i onaj dio javnosti koj vjeruje da je ona bila tek jedna u nizu onih koji ovako olako sređuju stvari, no imala je nesreću da je ulove.

Odgovornost ministara dakako nitko i ne spominje, sve i da Marija Vučković, Horvat i Ćorić uistinu nisu imali ništa s poslovima Josipe Rimac i njenih suradnika posve je jasno da su krajnje nesposobni za poslove koje obavljaju ako nisu znali ništa o onome što se oko njih zbiva.

Autor:Iva Međugorac/dnevno.hr