Nemanja ostvario prijetnju: Na riječkom neboderu osvanula crvena zvijezda petokraka!

Pin It

AUUUU, ŠTO SU KULTURNI... Nemanja ostvario prijetnju: Na riječkom neboderu osvanula crvena zvijezda petokraka! BRAVO NINA, BRAVO VOJKO, PLEN KIM-UN JE SADA ZADOVOLJAN!

Korona je, barem na neko vrijeme, odgodila naum Nemanje Cvijanovića - i glasoviti riječki neboder do danas nije bio nagrđen simbolom totalitarnog komunizma. No, jutros je zvijezda petokraka ipak osvanula nad crvenom Rijekom, u kojoj se vlast nije promijenila još od ‘45. godine...

‘Europska prijestolnica kulture’ Hrvatsku je na ovaj način prikazala u pravom svjetlu, za što je, pored lokalnih vlasti predvođenih Vojkom Obersnelom, svakako zaslužna i Plen Kim-unova omiljena ‘ministarka’ Nina Obuljen, koja je “umjetničku instalaciju” branila čak i u Hrvatskom državnom saboru.

Nemanja je svoje (ne)djelo nazvao “samoobrambenim spomenikom crvenoj Rijeci”... Pravo ime Berlinskog zida bilo je “Antifašistički obrambeni zid”, kako su ga zvali u komunističkom DDR-u; pa sada zamislite da veliki Berlin jadnoga dana, kao ‘europska prijestolnica kulture’ - prikaže svijetu ostatke zloglasnog zida, koji je dijelio slobodnu Europu od okupiranog sovjetskog dijela - kao “umjetničku instalaciju”... Kako bi na to reagirale obitelji Nijemaca, koji su ubijeni prilikom bježanja s crvenog istoka, preko krvavog zida, na slobodni zapad?!

Velimir Bujanec