Kineska znanstvenica: Virus je stvoren u laboratoriju i namjerno pušten

Pin It

Što se tiče načina na koji je virus mogao pobjeći iz laboratorija Wuhan s “visokim sadržajem”, dr. Yan je rekla: “Nije to bilo slučajno. Nitko u laboratoriju nije obolio niti umro. U laboratoriju su uvijek dvoje ljudi. Nijedan živi virus ne bi mogao pobjeći. ” Dr. Yan je rekla da ne zna je li bijeg uzrokovao nezadovoljni zaposlenik ili je prijetila još zlokobnija zavjera u kojoj je sudjelovala kineska vlada

U znanstvenom radu dr. Yan i kolege iznose točno kako se smrtonosni patogen mogao sintetizirati u laboratoriju P-4 u Wuhanu. Danas razni znanstvenici iz cijelog svijeta kažu da je možda u pravu.  

Tvrdi da virus ima dvije insertacije (umetka): jednu da se prenosi s čovjeka na čovjeka, a drugu da pogađa različita tkiva u organizmu.

„Koronavirus je stvorio čovjek i nije potekao s tržnice u Wuhanu“, kaže vrhunska kineska znanstvenica i jedna od prvih koja je uopće proučavala COVID-19 u Kini, piše Lifesite News

Dr. Yan- Virus nije došao iz prirode nego iz laboratorija

Dr. Li-Meng Yan, 36-godišnja liječnica i virologinja koja je u travnju pobjegla u SAD kako bi svijetu iznijela svoje mišljenje o podrijetlu virusa, rekla je da na temelju njezinih vlastitih istraživanja koronavirus “uopće nije dolazio iz prirode, te je stvoren je u laboratoriju.”

Dr. Yan i njene kolege objavili su nedavno znanstveni rad koji rezimira kako “neobične značajke genoma SARS-CoV-2 sugeriraju … sofisticiranu laboratorijsku modifikaciju, a ne prirodnu evoluciju.” U znanstvenom radu dr. Yan i njene kolege iznose točno kako se smrtonosni patogen mogao sintetizirati u laboratoriju P-4 u Wuhanu. Danas razni znanstvenici iz cijelog svijeta kažu da je možda u pravu. U podužem intervjuu, dr. Yan, koja se skriva i boji se za svoj život, rekla je da je kineska vlada znala da je virus stvorio čovjek i da je znala za opasnost od prijenosa s osobe na osobu i prije nego što je došlo do globalne pandemije.

Prije nego što je prebjegla, Yan je radila u vrhunskom azijskom laboratoriju za virusologiju – P3 Lab na Sveučilištu u Hong Kongu. Laboratorij je globalno središte za istraživanje koronavirusa gdje su njegovi poznati “lovci na SARS” razbili šifru prvog izbijanja SARS koronavirusa 2003. godine.

Krajem prosinca 2019., njen nadzornik dr. Leo Poon zatražio je od nje da istraži skup baza sličnih SARS-u nastalih u Wuhanu, 11-milijunskom gradu u središnjoj Kini. Počela je komunicirati s mrežom medicinskih kontakata širom Kine, a do 31. prosinca saznala je da postoji novi prijenos novog virusa s čovjeka na čovjeka, što je potiskivala i skrivala Kineska komunistička partija, a kasnije i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), rekla je dr. Yan. Yan je svoje brige prenijela nadzorniku Poonu, koji ju je više puta upozorio da “šuti”, rekla je. Rekao joj je da ne kritizira Komunističku partiju Kine, niti im proturječi na njihovoj službenoj liniji o podrijetlu koronavirusa, za koji su rekli da se širio jedenjem divljih životinja s tržnice u Wuhanu: “Ako to učinite, ući ćemo u nevolje i jednostavno nestati”, rekao joj je dr. Poon.

Dr. Yan – Virus ima dva ljudski stvorena umetka

Tri mjeseca dr. Yan je uzimala njegove savjete k srcu i nastavila svoje istraživanje. Ubrzo je otkrila da COVID-19 ima dva umjetna “umetka” koja ga čine posebno smrtonosnim za ljude. Prvo “umetanje” omogućuje mu da se lako širi s osobe na osobu, dok drugo “umetanje” omogućava virusu da zarazi različite vrste tkiva kada je već u ljudskom tijelu.

“Bilo koji znanstvenik koji ima to znanje znat će da ono nije iz prirode”, rekla je. Širom svijeta virolozi koji proučavaju virus počinju podržavati njezine tvrdnje da je virus stvorio čovjek.

“Svojstva koja sada vidimo u virusu tek trebamo otkriti bilo gdje u prirodi”, rekao je norveški virolog Birger Sorensen u intervjuu za znanstveni časopis Minerva 13. srpnja. “Znamo da ta svojstva čine virus vrlo zaraznim, pa ako je dolazio iz prirode, trebalo bi biti i mnogo životinja zaraženih ovim virusom, ali još uvijek nismo uspjeli ući u trag virusu u prirodi.”  “Kada usporedimo novi koronavirus s onim koji je izazvao SARS, vidimo da se u ovom virusu nalazi ukupno šest umetaka koji se ističu u usporedbi s drugim poznatim virusima SARS-a”, rekao je Sorensen koji radi za Immunor AS, norvešku tvrtku koja istražuje i razvija cjepiva.

Nikolai Petrokvsy, direktor endokrinologije sa Sveučilišta Flinders u Adelaideu u Australiji, također je rekao da bi virus mogao stvoriti čovjek. “Naše vlastito istraživanje, koje se trenutno pregledava i temeljilo se na rigoroznom molekularnom modeliranju, otkrilo je neka vrlo neočekivana otkrića za virus za koji se pretpostavlja da je nedavno prešao sa životinje na ljude”, rekao je u intervjuu. “Od najranijih izolata bio je jedinstveno prilagođen za zarazu ljudi iznad ostalih vrsta koje smo testirali.”

Međunarodno poznati znanstvenik, prof. Joseph Tritto, koji je predsjednik Svjetske akademije za biomedicinske znanosti i tehnologije sa sjedištem u Parizu (WABT), također je objavio knjigu koja opisuje kako je kineski virus stvoren u laboratoriju.

Američki su istraživači oprezniji, ali ne odbacuju tvrdnje dr. Yan. “Ne možemo to isključiti”, rekao je Jonathan Latham, virolog i suosnivač Bioscience Research Project u Ithaci, NY, neprofitne organizacije koja provodi znanstvena istraživanja. Rekao je da njegov tim istraživača vjeruje da je Institut za virologiju Wuhan proučavao uzorke tkiva rudara zaraženih virusom 2012. godine, ali da ne znaju jesu li tim uzorcima kasnije manipulirali u laboratoriju. “Ako pogriješe, onda imate umjetni virus”, rekao mi je.

Također vjeruje da je virus “gotovo sigurno pobjegao” iz laboratorija.

Richard Ebright, profesor kemije i direktor Waksmanova instituta za mikrobiologiju sa Sveučilišta Rutgers u New Jerseyu, rekao je da, iako se ne slaže s Yanovom teorijom “umetanja”, ne bi odbacio mogućnost da je virus mogao biti laboratorijski  izmanipuliran. “Važno je napomenuti, to ne isključuje mogućnost da je virus laboratorijski konstruiran ili laboratorijski poboljšavan metodama koje ne ostavljaju potpise”, rekao je Ebright.

Dr. Yan je u svom novom članku uvjerljivo opovrgla argumente Lathana i Ebright. Ističe da se oboje temelje na zakašnjeloj tvrdnji,  nestale ravnateljice laboratorija P4 u Wuhanu, dr. Shi Zhengli, da je “pronašla bliskog rođaka kineskog virusa u prirodi” još 2012 godine. Dr. Shi je o “otkriću” izvijestila tek u siječnju ove godine nakon izbijanja pandemije, registrirajući ga pod imenom koronavirus RATG-13. Sumnjivo je slično SARS-CoV-2 i, kako u svom članku objašnjava dr. Yan, pomno proučavanje njegovog genoma pokazuje da je riječ o izmišljotini.

Život dr. Yan je u opasnosti od komunističkih kineskih vlasti

Sa svoje strane, Yan je očajnički željela iznijeti istinu kako bi spasila živote.  Znala je da će za to morati napustiti Kinu, rekla je. “Pokušala sam nagovoriti svog supruga koji je radio u istom laboratoriju da pođe sa mnom”, rekla je. “Ali nisam uspjela.” Yan je potajno kupila avionsku kartu za Los Angeles i sletjela u SAD dana 28. travnja.

Prva dva mjeseca u zemlji provela je skrivajući se, dok su joj američki obavještajci donosili izvješća. No kad su se slučajevi dramatično povećali širom svijeta, počela je progovarati. Prošlog je mjeseca dala intervju za Fox News.

Prema posljednjim statistikama prikupljenim sa Sveučilišta Johns Hopkins, globalno postoji gotovo 30 milijuna slučajeva virusa i gotovo milijun smrtnih slučajeva.

Zašto bi kineska vlada stvorila tako smrtonosni patogen? Je li se pokušavalo stvoriti bio oružje ili cjepivo?  Dr. Yan je rekla da ne zna odgovor, ali napomenula je da su svi laboratoriji u Kini pod nadzorom vlade.

U Wuhanu je istraživanje koronavirusa pod nadzorom Chen Weia, epidemiologa koji je stručnjak za bio oružje i general-bojnik kineske vojske. Zabrinutosti zbog kineskog programa za bio oružje dodaje i činjenica da je general-bojnik Chen Wei upravo prošlog tjedna za svoj rad na kineskom virusu, osim kineskog predsjednika Xi Jinpinga, dobio nagradu nazvanu “Narodni heroj”.

Što se tiče načina na koji je virus mogao pobjeći iz laboratorija Wuhan s “visokim sadržajem”, dr. Yan je rekla: “Nije to bilo slučajno. Nitko u laboratoriju nije obolio niti umro. U laboratoriju su uvijek dvoje ljudi. Nijedan živi virus ne bi mogao pobjeći. ” Dr. Yan je rekla da ne zna je li bijeg uzrokovao nezadovoljni zaposlenik ili je prijetila još zlokobnija zavjera u kojoj je sudjelovala kineska vlada.

Veliko kinesko zataškavanje se nastavlja

Ono što znamo jest da se veliko kinesko zataškavanje nastavlja.

Dr. Shi, koja je stvorila kineski virus u svom laboratoriju je nestala.

Sam laboratorij Wuhan ostaje zabranjen za strance. Kineska komunistička partija čini sve kako bi sakrila podrijetlo virusa.

Otkako je počela govoriti prošlog mjeseca, dr. Yan je otpuštena sa Sveučilišta u Hong Kongu koje je također odbacilo njezine nalaze da je virus stvorio čovjek. Njezin se suprug distancirao od nje, a roditelji su je javno nazvali “izdajicom”, rekla je sama. “To radim jer sam znanstvenica i znam istinu i želim je reći svijetu”, rekla mi je. “Ali ako me pronađu, ubit će me.”

Izvor: narod.hr/Lifesitenews