Od Plenkovićevih ministara do Mesića – duboka država u istom ‘Klubu’

Pin It

Nabrojane osobe zasigurno predstavljaju tek dio gostiju koji su se našli na okupljanjima u Slovenskoj. Sve to pokazuje koliko državni dužnosnici dvije najveće, nominalno međusobno oporbene političke opcije, u stvarnosti dobro surađuju. Riječ je o političkoj eliti – članovima HDZ-a, HNS-a, SDP-a… koji zajednički upravljaju javnim novcem, novcem poreznih obveznika RH, uspješno ga raspodjeljujući među sobom

Javnost je još uvijek zgrožena otkrićem činjenice o “Klubu” nedavno uhićenog HNS-ovca i šefa Janafa Dragana Kovačevića u kojem su se, za sve vrijeme “lockdowna”, nesmetano okupljali i vrijeme provodili pripadnici političke i društvene “elite” – i to iz deklarativno suprotstavljenih političkih opcija.

U “Klub” koji se nalazi u Slovenskoj ulici u Zagrebu, navraćali su političari, poduzetnici i najviši državni dužnosnici. Među njima su bila i trojica Plenkovićevih ministara: Oleg Butković, Tomislav Ćorić i Josip Aladrović, aktualni predsjednik Zoran Milanović, bivši predsjednik Stjepan Mesić, Radimir Čačić, suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović…

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske na upit Jutarnjeg lista odgovorili su kako je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Robert Hranj u dva navrata boravio u prostorijama kluba u Slovenskoj 9 na poziv i u društvu predsjednika Milanovića.

“Viđala sam tu gradonačelnika Milana Bandića. Njega znam, ovim drugima u odijelima ne znam imena. Ne pratim politiku, ali viđala sam ih na televiziji. Jednom je bio i Rade Šerbedžija. Rekao je da su ga zvali na večeru pa je ušao u haustor jer je i to broj 9. On je glumac pa ga znam”, kazala je za tportal starija gospođa, želeći ostati anonimna.

U tom klubu je Krešimir Petek, vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek, navodno platio Draganu Kovačeviću mito od 1,96 milijuna kuna. Od osoba koje su dolazile u Klub saznaje se da se, pokraj aparata za kavu, nalazio i brojač novca.

Nabrojane osobe zasigurno predstavljaju tek dio gostiju koji su se našli na okupljanjima u Slovenskoj. Sve to pokazuje koliko državni dužnosnici dvije najveće, nominalno međusobno oporbene političke opcije, u stvarnosti dobro surađuju. Riječ je o političkoj eliti – članovima HDZ-a, HNS-a, SDP-a… koji zajednički upravljaju javnim novcem, novcem poreznih obveznika RH, uspješno ga raspodjeljujući među sobom.

Možemo reći da je Kovačevićev “klub” oličenje duboke države koja, sudjelujući na ovakvim “elitnim” okupljanjima, prilikom kojih se ne mari ni za kakve zakone i propise, među sobom raspodjeljuje i upravlja našim novcem.

Izvor: narod.hr