Reakcija ljevice na ljevičara koji govori istinu: Glavašević bi ‘strijeljao Milanovića’

Pin It

Nakon nastavka razotkrivanja bivših suradnika i reakcija predsjednika Zorana Milanovića na Radu Borić, Tomislava Tomaševića, Daliju Orešković, Marijanu Puljak te Žarka Puhovskog, kritike upućene s ljevice sve su veće, a reagirao je i Bojan Glavašević.

Aktualni nezavisni zastupnik platforme Možemo, Glavašević osvrnuo se na članak koji govori o opozivu predsjednika Zorana Milanovića i posljednjim istupima aktualnog predsjednika države, a bivšeg predsjednika SDP-a, čiji je član Glavašević bio.

Na svom Twitter profilu Glavašević je napisao:

“Možda najbolje da ga naprosto izvedemo pred zid i strijeljamo.”

Tko je Glavašević?

Glavašević je bivši član SDP-a, a nakon izbora 2011. bio je dio Ministarstva branitelja u vrijeme dok je predsjednik Vlade bio Zoran Milanović, za kojeg je sada napisao: “Možda najbolje da ga naprosto izvedemo pred zid i strijeljamo”.

Naime, nakon što je Kukuriku koalicija pobijedila na parlamentarnim izborima 2011. godine, tadašnji premijer Zoran Milanović izdvaja resor ratnih veterana u zasebno Ministarstvo branitelja na čije čelo postavlja ministra Predraga Matića, a Matić u siječnju 2012. godine imenuje Glavaševića predstojnikom ureda ministra što mu je prva politička pozicija.

Milanovićeva Vlada i ministar u travnju 2012. godine imenuju ga za privremenog direktora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a zatim za pomoćnika ministra Uprave za pravne i stambene poslove Ministarstva branitelja.

Izazvao je tada niz reakcija svojom izjavom kako “među hrvatskim braniteljima, koji su pobijedili u ratu i imaju brojna prava, postoji niz slučajeva oboljelih od PTSP-a i malignih bolesti, dok kod pripadnika srpskih postrojbi, koje su izgubile rat i nemaju sličnih prava, nema niti pojave PTSP-a”. Sve je kulminiralo prosvjedom hrvatskih branitelja pod nazivom “Sto posto za Hrvatsku” koji je trajao 555 dana sa zahtjevom za njegovom smjenom i smjenom ministra Matića.

Povodom parlamentarnih izbora 2015. godine, Zoran Milanović postavlja Bojana na izbornu listu koalicije “Hrvatska raste” zbog doprinosa u radu 12. Vlade, a nakon poraza se početkom siječnja učlanjuje u SDP. Tada nije ušao u Sabor, no nakon opoziva 13. Vlade i raspuštanja Sabora, Bojan je izabran preferencijalnim glasovima na parlamentarnim izborima 2016. godine na istoj poziciji tadašnje Narodne koalicije.

U kolovozu 2018. godine izlazi iz SDP-a te daje neopozivu ostavku na dužnost člana Predsjedništva SDP Hrvatske zbog neslaganja s vodstvom Davora Bernardića.

Nakon izlaska iz SDP-a, pridružuje se na izbornoj listi političke platforme i stranke “Možemo!”, ali kao nezavisni zastupnik. Ušao je u 10. saziv hrvatskoga Sabora kao jedini kandidat na izbornoj listi Možemo! u 6. izbornoj jedinici. U Saboru djeluje kao nezavisni zastupnik u Klubu zastupnika zeleno-lijevog bloka. Osim zastupnika u Saboru, obavlja dužnosti potpredsjednika Odbora za europske poslove i član je Odbora za vanjsku politiku.

“Stranke koje naša vizija ugrožava silno se nadaju da nećemo uspjeti, ali širenjem naše poruke i glasanjem na ovim izborima, pokazat ćemo svima da naš pokret ne mogu zaustaviti ni laži ni odavno potrošene političke ideje.”, stoji na stranici glavasevic.eu. 

Mirjana Hrga, bivša novinarka i savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, komentirala je nedavne istupe Milanovića te ocijenila da je “hrabro iskoristio mogućnost da se svima ne dopadne”.

“Nisu ga voljeli oni, sad ga ne vole ni ‘njegovi’.”, zaključila je Hrga.

Izvor: narod.hr