Ministri Butković, Aladrović i Ćorić u 'Klubu' u Slovenskoj boravili više puta

Pin It

Sva trojica navela su kako je razlog njihovog boravka bilo neformalno druženje, a ministar Oleg Butković je naveo kako se radilo o kartanju na kojem je bilo četvero ljudi. Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor

Na devet zastupničkih pitanja koja je, vezano uz posjete tzv. Klubu u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, saborska zastupnica platforme Možemo!, Sandra Benčić, 29. rujna uputila predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, članovima Vlade, te ravnateljici Ureda za unutarnju reviziju Karmeli Plazibat i ravnatelju državnog inspektorata Andriji Mikuliću, odgovorili su svi osim ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, kažu u platformi Možemo!

Otkrivaju da su im gore navedeni svi pritom odgovorili da u “Klubu” nisu bili u vrijeme lockdowna, u periodu od 19.03.2020. do 11.05.2020., ali su Josip Aladrović, Oleg Butković i Tomislav Ćorić na pitanje jesu li u “Klubu” bili prije ili poslije navedenog perioda odgovorili potvrdno, javlja televizija RTL.  

Ministar Josip Aladrović je odgovorio da je u Klubu bio dva puta prije lockdowna i tri puta nakon, i to po jednom tijekom svibnja, lipnja i kolovoza. Ministar Oleg Butković je u Klubu boravio dva puta, nakon perioda lockdowna, jednom tijekom lipnja i jednom krajem kolovoza. Ministar Tomislav Ćorić je u Klubu bio ukupno tri puta, nakon perioda lockdowna i to u svibnju, lipnju i kolovozu", poručuju iz platforme Možemo! i nastavljaju:

"Sva trojica navela su kako je razlog njihovog boravka bilo neformalno druženje, a ministar Oleg Butković je naveo kako se radilo o kartanju na kojem je bilo četvero ljudi. Na pitanje da navedu tko su bili drugi posjetitelji, nijedan od trojice ministara nije dao odgovor. Također, odgovorili su kako nitko od njih nije morao ostaviti mobitel na ulazu niti je itko od njih uočio brojač novca u prostorijama Kluba.

S obzirom na to da ministri nisu dostavili potpune odgovor na pitanja, zastupnica Benčić je svoj trojici ministara to pitanje postavila ponovno. Osim toga, platforma Možemo! javno postavlja dodatna pitanja: Zašto ministar Božinović nije odgovorio na postavljena pitanja? Što je točno ministar Aladrović, nadležan za resor koji je zbog korona-krize dijelio milijarde kuna potpora gospodarstvenicima, radio u “Klubu” u kojem su se iza zatvorenih vrata okupljali i brojni hrvatski gospodarstvenici, upravo u svibnju, lipnju i kolovozu, dakle u vrijeme kada su se davali ogromni državni poticaji", pitaju iz platforme Možemo!

direktno.hr