Ćipe Plenkoviću: Koliko puta si u šest godina mandata nazvao DORH i pitao što je s ratnim zločinima?

Pin It

Predsjednik Vlade Andrej Plenković razgovarao je telefonom s predsjednikom  Ukrajine Volodimirom Zelenskim

Član Predsjedništva Domovinskog pokreta i saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe danas je na konferenciji za medije komentirao podizanje optužnice protiv četvorice časnika Hrvatske vojske u Srbiji koji su branili Hrvatsku u legalnoj, legitimnoj vojnoj operaciji 'Oluja',  na što je u Hrvatskom saboru, u protekle dvije godine, aktivno upozoravao da će se dogoditi.

''Nisam bio general poslije bitke, nego prije bitke. Točno sam znao što će biti. Svakog 5. kolovoza kada se slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, doduše ne slavimo svi, SDSS ne slavi nego u Beogradu pokušava prikazati legitimnu vojnu operaciju Oluju kao ratni zločin. To se sada pred našim očima i događa. Neće oni stati na četiri pilota, oni nisu mogli uzletjeti bez zapovjedi. Avion hrvatskog ratnog zrakoplovstva ne može se podići ni u miru, a kamoli u ratu bez zapovijedi. Oni će ići dalje na zapovjednike i politički vrh'', jasan je bio Mlinarić.

⁉️ ''Mi olako svoju hrvatsku povijest prodajemo. Nažalost, Andrej Plenković i njegova Vlada to mirno gledaju, a šest godina su na vlasti. Pitam otvoreno premijera Plenkovića: Koliko puta je u tih šest  godina nazvao DORH i pitao što je s ratnim zločinima? 

⁉️ ''Koliko je optužnica hrvatsko pravosuđe podignulo protiv pilota JNA koji su raketirali Zagreb, Banske dvore i sve gradove po cijeloj Hrvatskoj?! Dat ću vam odgovor: - Nula! 'Zero' što bi rekao Plenković, ništa! I onda se čudimo i idemo se braniti jer su oni podigli četiri optužnice protiv naših pilota. Pa, mi rasprodajemo svoju hrvatsku povijest! Dok sam u Saboru, nikad neću prestati govoriti o tome koliko god to nekome bilo dosadno!'', izjavio je Mlinarić.

''Onaj tko je bio u ratu nikada neće poželjeti drugi rat, vjerujte, istina je bitna da se našoj djeci, našim unucima ne dogodi specijalna vojna operacija koju će netko iskoristiti u nekom trenutku kad se budu preslagivale karte u Europi, a vidimo danas kako se preslaguju pred našim očima, i reći: ''Tu je bila Krajina, napravili su zločine za koje imamo presude da je to bila zločinačka operacija i idemo vratiti svoj teritorij.'' Tada će nečija tuđa djeca ginuti i braniti Republiku Hrvatsku, kao što smo je mi branili ’91. godine.'', zaključio je Mlinarić.