Penava: Pupovčeve izjave su očekivane, pa on je dio Plenkovićeve Vlade koja je pobjegla od presude Generalštabu JNA

Pin It

PENAVA POZVAO NA MOBILIZACIJU! U srijedu 17.11. u 18 sati pojačajte zvuk i  zvučnike postavite na prozore

Iako ovakve izjave u meni bude osjećaj gorčine i gnušanja, mislim da nema prostora čuditi se tome kada one dolaze od Milorada Pupovca i SSDS-a. Govorimo o jednom od ključnih sudionika Vlade Andreja Plenkovića, Vlade koja je i sama pobjegla od presude Generalštabu JNA koji je napao Hrvatsku, tako da je to tek kontinuitet jedne politike i ne čudi me takav stav

"Osjećaj gorčine i ogromnog gnušanja", tim je riječima vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava opisao za portal Direktno kako je primio izjave saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca o optužnicama koje je Srbija podigla protiv hrvatskih pilota.

Kako su mediji izvijestili, Tužiteljstvo za ratne zločine u Srbiji podiglo je optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima 1995. godine.

Naime, Tužiteljstvo četvoricu visokih časnika HV-a tereti da su u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. Optužnica je podignuta protiv pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca iz Ptuja, Zdenka Radulja iz Osijeka, Željka Jelenića iz Pule i Danijela Borovića iz Varaždina, a Tužiteljstvo za ratne zločine predložilo je da se optuženima sudi u odsustvu.

Pupovac: Hrvatska se ne treba junačiti u ovim stvarima

I dok hrvatska politička scena otvoreno negoduje zbog srpske optužnice, SDSS-ovac Milorad Pupovac istaknuo je u četvrtak da je Srbija opravdano podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota jer je "nedvojbeno riječ o ratnom zločinu", dodajući da se "Hrvatska ne treba junačiti u ovim stvarima".

"U ovom slučaju je nedvojbeno riječ o ratnom zločinu počinjenom nad civilnim stanovništvom od hrvatske avijacije koja je 7. na 8. djelovala na tom području, kao i na području Bosanskog Novog, odnosno Novoga Grada danas, u kojem je stradao određen broj civila, velik broj djece. Zašto i tko je zločin počinio, to je na sudu. Nažalost, 27 godina ništa se ne poduzima. BiH je 2009. po teritorijalnoj nadležnosti tražila od Hrvatske da dostavi podatke neophodne da bi mogla voditi postupak, prije svega imena pilota. To nije urađeno", rekao je Pupovac.

Penava: Ovo je slika Plenkovićeve Vlade

Takve izjave s gnušanjem je primio predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

"Iako ovakve izjave u meni bude osjećaj gorčine i gnušanja, mislim da nema prostora čuditi se tome kada one dolaze od Milorada Pupovca i SSDS-a. Govorimo o jednom od ključnih sudionika Vlade Andreja Plenkovića, Vlade koja je i sama pobjegla od presude Generalštabu JNA koji je napao Hrvatsku, tako da je to tek kontinuitet jedne politike i ne čudi me takav stav", govori za portal Direktno.

"S jedne strane imamo Vladu koja se ne želi obračunati sa zločinima JNA nad našim gradovima i nad našim građanima, a s druge strane imamo koalicijske partnere te iste Vlade koji traže pravdu za neke svoje koji su ujedno bili agresori i napadali ovu zemlju. Jednostavno je, ovo je slika Hrvatske vlade pod Andrejem Plenkovićem jučer i danas", zaključuje Penava za naš portal.

direktno.hr