Mišetić o Pupovčevim izjavama: 'Morate biti glup ili manipulator da biste rekli nešto ovako'

Pin It

Kaže Pupovac: 'U ovom slučaju jeste nedvojbeno riječ o ratnom zločinu počinjenom nad civilnim stanovništvom od hrvatske avijacije'. Nedvojbeno? Morate biti glup ili manipulator da biste rekli nešto ovako glupo

Vijest koja posljednjih dana puni hrvatske medijske stupce je informacija da je Tužiteljstvo za ratne zločine u Srbiji podiglo optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske (HV) zbog navodnog ratnog zločina nad srpskim civilima. 

Naime, Tužiteljstvo četvoricu visokih časnika HV-a tereti da su u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja" 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. 

Na optužnice koje agresor podiže protiv Hrvatske hineći žrtvu reagirao je i predsjednik Zoran Milanović, kao i premijer Andrej Plenković, a saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je da je i ta tema bila u raspravi na sastanku vladajuće većine u četvrtak te je istaknuo kako je nedvojbeno riječ o ratnom zločinu, a da je obveza država da sude za ratne zločine.

Na njegove izjave na Twitteru se osvrnuo poznati odvjetnik Luka Mišetić.

"Kaže Pupovac: 'U ovom slučaju jeste nedvojbeno riječ o ratnom zločinu počinjenom nad civilnim stanovništvom od hrvatske avijacije'. Nedvojbeno? Morate biti glup ili manipulator da biste rekli nešto ovako glupo", napisao je Mišetić.