Uhićeni ratni zločinac na granici sa Srbijom zove se Vojislav Medić

Pin It

Prije mjesec dana u Bujici ga je prozvao Stipo Mlinarić Ćipe!

U ponedjeljak, 6. lipnja u 18,25 sati prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen je 65-godišnji hrvatski državljanin iz Beograda zbog sumnje da je tijekom 1991. i 1992. godine počinio kazneno djelo ”Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“

na štetu više osoba – objavio je danas na svojim službenim stranicama hrvatski MUP.

Već i prije objave ove dobre vijesti, redakcija znala je identitet uhićenog ratnog zločinca; riječ je o Vojislavu Mediću, kojeg je u eteru Z1 televizije prije mjesec dana prozvao saborski zastupnik Domovinskog pokreta - Stipo Mlinarić Ćipe! Ćipe je gostovao u Bujici 27. travnja ove godine i kritizirao inicijativu predsjednika Zorana Milanovića za pomilovanje udbaškog dvojca Perković–Mustač. Raspravljajući o njihovim “ratnim zaslugama” ironično je izjavio da su udbaši valjda “zaslužni” za puštanje na slobodu Željka Ražnatovića Arkana, ali i KOS-ovaca iz famozne skupine ‘Labrador’…

“Oni su pustili grupu Labrador, koja je pokušavala Hrvatsku optužiti za ‘ustaštvo’ i postavila je eksploziv na židovsko groblje,” započeo je Stipo Mlinarić: “Grupa Labrador je brže, bolje puštena... Oni koji su pali u Zagrebu, bili su obavještajna krema neprijateljske države i pušteni su nakon 15 dana!”

I onda je Ćipe u Bujici podsjetio tko je bio među KOS-ovcima: - Jedan od tih koji je pušten, ispitivao nas je u logoru, a to je bio potpukovnik KOS-a Medić!

“Pustili su ga nakon 15 dana,” nastavio je zastupnik DP-a: “Tko ga je pustio?! Pa, nisam ga mogao ja iz Stajićeva ili Niša ili iz Srijemske Mitrovice... Pustili su ga ovi njegovi – ovdje! Brže, bolje je napravljena razmjena za nešto i pustili su ih tamo…”

Stipo Mlinarić, inače i sam zatočenik srbijanskih koncentracijskih logora, pred kamerama se prisjetio danas uhićenog ratnog zločinca, Vojislava Medića: - Onda smo mi imali velike probleme jer taj čovjek dolazio iz MUP-a iz Savske, u 7. mjesecu 1991. godine u Vukovar i točno je znao sve! Nisi mu tijekom ispitivanja mogao ništa slagati jer znao sve! Znao je svakoga po imenu i po nadimku, što si imao od oružja, nisi mu mogao slagati baš ništa… Naši su ga pustili nakon 15 dana i on je došao na svoje radno mjesto… Kasnije je taj KOS-ovac došao u logor ispitivati ratne zarobljenike. Tukao je, maltretirao! Svašta je radio...

Od Ćipinog svjedočenja u Bujici prošlo je tek nešto više od mjesec dana i prozvani Vojislav Medić je prije dva dana uhićen na graničnom prijelazu sa Srbijom!

“Sumnja se kako je osumnjičeni tijekom 1991. i 1992. godine u srpskim logorima u Stajićevu, Sremskoj Mitrovici i Nišu kao ispitivač verbalno i tjelesno zlostavljao zatočene pripadnike oružanih postrojbi Republike Hrvatske zadajući im pritom velike patnje i ozljede tjelesnog integriteta,” potvrdio je MUP optužbe koje je na račun Medića u Bujici iznio Stipo Mlinarić.

Policija je protiv osumnjičenog Vojislava Medića nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika opisan i kažnjiv po članku 122. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Nakon uhićenja u Tovarniku, Medić je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Hrvatske službe prvo su u nedjelju zabranile ulazak u Republiku Hrvatsku tzv. Milici ‘Zavetnici’ i skupini srpskih ekstremiste, a dan kasnije - na graničnom prijelazu Tovarnik uhitile su bivšeg KOS-ovca i mučitelja naših logoraša. U svakom slučaju, to su aktivnosti vrijedne svake pohvale i pobuđuju nadu da unutar našeg sigurnosnog sustava djeluje značajan broj vrhunskih profesionalaca i ljudi koji drže do nacionalne sigurnosti.

POGLEDAJTE VIDEO-ISJEČAK IZ BUJICE OD 27.04.2022. U KOJOJ JE STIPO MLINARIĆ ĆIPE PROZVAO UHIĆENOG RATNOG ZLOČINCA VOJISLAVA MEDIĆA: