Tomašević nije riješio baš niti jedno komunalno pitanje, ali se zato pokazao kao vrhunski stručnjak za ideološko eksperimentiranje

Pin It

Godinu je dana proteklo od kada su stručnjak Tomislav Tomašević i njegovi pobočnici iz Instituta za političku ekologiju preuzeli upravljanje Zagrebom. U predizbornoj kampanji Možemo stručnjaci su izbjegavali ideološka pitanja (ako zanemarimo rodno neutralne semafore!) i naglašavali samo komunalne i ekološke teme.

Birači, politički obrazovani kakvi već jesu, nakon godina i godina korumpirane vladavine Milana Bandića, nasjeli su na priču i zaokružili Tomaševićevo ime.

Umjesto komunalnih tema - ideologija

Godinu dana kasnije Tomašević nije riješio baš niti jedno komunalno pitanje, njegova se administracija pokazala kao nesposobna, ali se zato pokazao kao vrhunski stručnjak za ideološko eksperimentiranje. Najprije je ukinuo mjeru roditelj odgojitelj, a onda zabranio i zastave Hoda za život. Zelenim radikalima dijete je i ovako nova tona ugljičnog dioksida. Hod za život ne može, ali mogu "klupice tolerancije" i LGBT zastave.

I na drugim područjima nova vlast briljira, do razine novih znanstvenih otkrića. Do sada smo znali da jedino žene mogu imati menstruaciju, ali su sada Možemo znanstvenici otkrili "osobe koje menstruiraju". Ovo otkriće može nije za Nobela, ali novi način borbe protiv klimatskih promjena svakako jest.

Neradom protiv klimatskih promjena

Naime, mnogi su alergičari primijetili kako se u Zagrebu nedovoljno kosi trava. O čemu se radi otkrila je Ana Ješovnik: "Rjeđom košnjom trave u Zagrebu borimo se protiv klimatskih promjena". Tako se i Galileo iz Malog mista borio protiv kapitalizma svojim – neradom!

Stanje u Holdingu je zabrinjavajuće, a situacija u gradskom prometu na jednakim je razinama. Ipak, najinventivnija rješenja vidimo na području zbrinjavanja otpada. Tomašević je svoj predizborni program snažno temeljio na kritici dotadašnjeg načina zbrinjavanja otpada. Godinu kasnije Zagreb je prepun smeća kao nikada do sada.

No tko zna, možda se slabijim odvozom otpada nove vlasti bore za prehrambena prava štakora i divljih svinja? Neodvezeno smeće vjerno vizualno prikazuje rezultate prve godine vlasti…

Htjeli bi povratak imena masovnog ubojice

Od ekonomsko-socijalnih programa Tomaševićeve družine građani Zagreba nemaju osobite koristi, ali, kako vidimo, nerad i nametanje ideologije im idu jako dobro. Pretežiti dio ideoloških tema vezan je uz zeleno-genderoidne agende. Za promicanje paleo-komunističkih ideja zadužen je koalicijski partner SDP. Tako je Viktor Gotovac nedavno podnio zahtjev za povratkom Titova trga.

U 2022. godini, u situaciji ekonomske krize i pada standarda građana, SDP kao glavni zadatak – upravo fundamentalan za budućnost Zagrepčana – vidi micanje Trga Republike Hrvatske i njegova zamjena imenom masovnog ubojice koji je desetljećima bio na čelu totalitarnog protuhrvatskog i protudemokratskog režima.

Europski sud za ljudska prava u prosincu je prošle godine, baveći se slučajem iz Rumunjske, presudio da države imaju pravo ukinuti političke stranke koje se ne distanciraju od bivših komunističkih partija, nego nastavljaju s političkim idejama na potpuno istom tragu.

Zabrana rada takvih stranaka "nužna je u demokratskom društvu", stoji u presudi. U Hrvatskoj očito vrijede neka druga pravila. Bliža Bjelorusiji i Sjevernoj Koreji.

Čini se očitim da se građani Zagreba nisu usrećili s Tomaševićem i njegovim kadrovskim izabranicima. Ne nude se nikakva rješenja za ključne probleme, ali se zato pokušavaju provoditi ideološke agende od kojih mnoge nemaju previše korespondencije sa zdravim razumom. Već viđeno u mnogim europskim gradovima u kojima je zelena ljevica preuzela vlast. Mnogi su upozoravali, ali se očito najbolje uči na vlastitim pogreškama…

Davor Dijanović/direktno.hr