Borisu Miloševiću (SDSS) na zahtjev DORH-a skinut zastupnički imunitet

Pin It

NOVI POTRES NA HRVATSKOJ POLITIČKOJ SCENI: Potpredsjednik Vlade Hrvatske  stavio mandat na raspolaganje... | Slobodna Bosna

Nakon što je DORH u Hrvatski sabor uputio zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću (SDSS), Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je Miloševiću imunitet i skinulo.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Robert Jankovics potvrdio je ranije za Večernji list da je takav zahtjev stigao od DORH-a.

“Da, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je danas DORH-ov zahtjev za skidanjem imuniteta Borisu Miloševiću. Taj je zahtjev formalne naravi. To je zapravo nastavak postupka iz veljače kada je Vlada Miloševiću skinula imunitet kao tadašnjem potpredsjedniku Vlade, i to zbog provođenja postupka istrage. Kako je Boris Milošević početkom svibnja aktivirao svoj zastupnički mandat u Saboru tako smo mi sad dobili   DORH-ov zahtjev za skidanjem Miloševićeva zastupničkog imuniteta. U DORH-ovu zahtjevu koji smo zaprimili kao obrazloženje piše da je u pitanju sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela”, kazao je Robert Jankovics.

Borisa Miloševića sumnjiči se, prema neslužbenim informacijama, u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica uhićenog bivšeg ministra Darka Horvata, a navodno su i Milošević i bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, lobirali za jednog srpskog poduzetnika.

Prema neslužbenim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Izvor: narod.hr