DP: Tko je deklariranog četnika pozvao da održi koncert u Velikoj Gorici 21. lipnja, te tko ga je platio

Pin It

VIDEO) Miroslav Ilić pjeva o Draži Mihajloviću, ali smije nastupati i na  HRT-u i po Hrvatskoj! – narod.hr

“Po Velikoj Gorici kola priča da je usluga tog pjevača Miroslava Ilića plaćena u gotovini, govori se o cifri 5000 eura, bez ikakvog računa i ta je priča koja je rekla – kazala došla i do mene. Tražit ćemo stoga na uvid ugovor o djelu, potpisan s tim pjevačem, i ako je plaćeno preko žiro računa onda ćemo i to tražiti i zahtjevat ćemo i dalje zapisnik sa sjednice izvršnog odbora tijela koje je potpisalo ugovor sa Ilićem.

Da malo izađe na vidjelo sve. Nećemo odustati dok ne doznamo tko je deklariranog četnika pozvao da održi koncert u Velikoj Gorici 21. lipnja, te tko ga je platio” – istaknuo je u razgovoru za Narod.hr dr. Zvonimir Lovrić, dopredsjednik Gradskog vijeća grada Velike Gorice, te predsjednik velikogoričkog Domovinskog pokreta.

Pitanje bez odgovora

Ovo je pitanje dr. Lovrić postavio i na sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća održanoj u četvrtak, ali nije dobio odgovor.

“Nisam i dalje dobio odgovor. Znam da Grad Velika Gorica nije sudjelovao u tome” – rekao je dr. Lovrić, te iznio kronologiju slučaja:

“Tada uoči koncerta nisam bio u Velikoj Gorici, te kad sam čuo najave za njega nazvao sam gradonačelnika Krešimira Ačkara. On je rekao da nema veze s time, da je i on vidio informacije u tisku i plakate po Velikoj Gorici, ali da grad s time nema veze, nije organizator i on to ne bi dozvolio, da se njega pita. Onda smo moji kolege i prijatelji, išli okolo zvati i pitati tko je organizator. Ispalo je da je organizator ili nogometni klub Kurilovec ili sportsko društvo Udarnik, koji su na istoj adresi. Pokušali smo doći do toga tko se usudio tako nešto napraviti. To je, po meni, bila čista provokacija i to je bilo uoči Dana antifašističke borbe. Neka slavi tko što voli, ali baš pozvati jednoga deklariranog četnika, to nije lijepo” – jasan je dr. Lovrić.

Aktualni sat

Na aktualnom satu velikogoričkog Gradskog vijeća u četvrtak je dr. Lovrić javno od gradonačelnika tražio objašnjenje, te se Ačkar očitovao da grad nema s tim veze i da je organizator NK Kurilovec ili tamošnje sportsko društvo.

“Možemo reći, privatne osobe, nemaju veze s gradom. Međutim, ja sam pitao ako je to tako moramo vidjeti s kojeg su računa platili tome pjevaču jer na te račune i sportsko društvo i nogometni klub dobivaju dotacije iz gradskog proračuna. (Kurilovec je gradska četvrt u Velikoj Gorici op. a.). E, onda to već malo drugačije izgleda. Oni su sigurno zaradili, ali mene to ne zanima, dapače, nek si zarade, ali ne na ovaj način. Mogli su bilo koga drugoga pjevača pozvati, našega” – kaže dr. Lovrić.

Komentirao je ono što se priča u gradu.

“Do mene je došlo da su oni njemu najvjerojatnije platili kao što se kaže ‘ispod stola’ od ulaznica. Naplaćivali su ulaznice na dan koncerta, ljudi su ulazili i plaćali su, pa sam čuo kombinacije da je taj Ilić dobio novac od ulaznica, a oni su dobili novce od šanka, od pića i jela i svega što je bilo, svako je svoje utržio. Pitao sam može li se vidjeti preko njihovog žiro računa kluba i društva jesu li oni izvršili neko plaćanje prema nekome. Onda mi je netko rekao ‘čuj, koliko sam ja čuo, plaćeno je ispod stola, u gotovini.

Niti je država uzela porez niti išta. I sad se tu može svašta napraviti, nema fiskalnog računa, nema ništa, to je sve rekla – kazala. Ja i dalje tražim zapisnik sa sjednice toga sportskog društva ili kluba na kojoj je odlučeno da se dovede Miroslav Ilić i da se napravi koncert. Tražim zapisnik da vidim tko je bio protiv, a najvjerojatnije nije nitko bio protiv jer su oni samo gledali lovu i gledali su da se umile onima koji vole slušati Ilića. Mene je to razbjesnilo i ne samo mene nego i mnoge druge ljude u Velikoj Gorici” – objašnjava dr. Lovrić.

Napadi na Domovinski pokret

Žao mu je što je vidio napade na velikogorički Domovinski pokret na nekoj stranici gdje je pisalo da u dogovoru sa vlasti, sa HDZ-om.

“Bilo je čak napada na nas da je Domovinski pokret u Velikoj Gorici u koaliciji s HDZ-om organizirao četnički koncert. Zato želimo to rasvjetliti. Mi imamo sporazum o programskoj suradnji s HDZ-om, gdje uvijek možemo izaći iz toga. Zasad je to dobro, u godinu dana tri naša programska cilja su se već napravila. I mi smo zadovoljni s onime što nam HDZ omogućava da sudjelujemo i participiramo u vlasti. I mi njih, naravno, podržavamo da imaju većinu. Zadovoljan sam s tom suradnjom. Nisu nas ni u jednom trenu prevarili. I oni su isto tako bili protiv da se dogodi taj koncert, ali nisu reagirali jer grad ne može reagirati, nema ovlasti. Takvi koncerti se prijavljuju jedino MUP-u, a MUP ne zanima tko pjeva, nego samo da je prijavljeno” – tumači.

Incident

“Ono što je bio incident na gradskom vijeću u četvrtak dogodio se kada je naš gradonačelnik Krešimir Ačkar rekao da on s koncertom nema ništa i najbolje da pitamo jednoga našega vijećnika koji je u izvršnom odboru NK Kurilovec, a to je tajnik Mosta za Veliku Goricu Damir Slojšek. On je član gradskoga vijeća, a istovremeno je i predsjednik vijeća gradske četvrti. Trebala bi vjerojatno i gradska četvrt kao lokalna vlast znati nešto o tome.

Tako da se Slojšek osjetio prozvanim, a ja uopće njega nisam napao nego sam pitao gradonačelnika tko je odgovoran. Onda je Slojšek bjesnio, onda je prijetio, toliko se iznervirao, očito je da smo ga pogodili. Jer očito je da on ima svoje prste u tome. Kao Most, kao navodna desna stranka. Oni su kod nas u koaliciji sa SDP-om. Most je išao na listi i sa jednim članom HSP-a. Sad imate oporbu u gradu Velikoj Gorici koju čini SDP, HSP i Most. Je l to normalno? HSP sa SDP-om, to je smiješno” – čudi se dr. Lovrić.

‘Možda ima posla i za inspekciju’

Ponovio je da će “nastojati i tražiti na uvid ugovor o djelu sa tim pjevačem, jer nešto mora biti, nisu samo stisli ruku”.

“Možda jesu. Ako su mu platili ispod stola, onda bi trebalo i financijsku inspekciju obavijestiti, da se vidi kako je to plaćeno” – zaključio je dr. Lovrić.

Ilićevo veličanje jednog od najvećih zločinaca Europe – Draže Mihailovića

Kako smo pisali, u mainstream medijima se Miroslava Ilića nastoji prikazati kao pjevača ‘ljubavnih narodnih pjesama’, poznatijih kao ‘narodnjaci’’. Od javnosti se nastoji prešutjeti ili čak sakriti da je Miroslav Ilić u svojim pjesmama veličao koljača i zločinca, četničkog generala Dražu Mihajlovića. Draža Mihailović i njegovi četnici krivi su za monstruozne pokolje desetke tisuća Hrvata i Muslimana (danas Bošnjaka) u vrijeme Drugog svjetskog rata na teritoriju NDH. Rama, Vrlika, Lika, Knin, Dugopolje, Vrgorac, Goražde, Višegrad, Srebrenica, Foča, Vlasenica, Rogatica, Srebrenica, Sanski Most, Kotor Varoš, Odžak, Stolac, Gacko, Nevesinje, Derventa, Bjelovar, Siverić i stotine drugih mjesta bili su mjesta četničkih zločina.

Važno je napomenuti da su četnici bili službena vojska Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu, s izbjegličkom vladom u Londonu, a Draža Mihailović bio je ministar obrane i zapovjednik vojske JVO.

Sljedbenici Draže Mihailovića ubijali Hrvate u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu

Draža Mihailović i njegovi najbliži suradnici pažljivo su izradili pakleni plan genocida nad hrvatskim narodom neovisno od stvaranja NDH. Taj plan je uključivao ubijanje i genocid muslimana (četnici su se prvo okomili na Muslimane i Hrvate Istočne Hercegovine, zatim Hrvate trokuta Drvar-Srb-Grahovo, pa na muslimane uz rijeku Drinu gdje su klali mjesecima). Zločinački četnički naum istrjebljenja hrvatskog stanovništva izvršavali su pojedini četnički zapovjednici na području NDH odmah netom poslije uspostave NDH, bez uputa “odozgor”. Četnički vođa, pukovnik Mihailović, poslao je četnicima 20. prosinca 1941. razrađeni nacrt za “čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata… čišćenje Sandžaka od muslimanskog i Bosne i Hercegovine od muslimanskog i hrvatskog življa”.

Četnici su u Drugom svjetskom ratu počinili velike zločine i u Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.

Razotkriveni Miroslav Ilić

A evo kako je Miroslav Ilić javno pjesmom veličao jednog od najvećih zločinaca u Europi. Miroslava Ilića razotkrilo se kada je prije nekoliko godina na koncertu veličao i zločinca Mihajlovića, a što je ostalo trajno zabilježeno na videsnimkama i dostupno je na internetu. To je ono što je zabilježeno.

Sporna snimka srpske narodnjačke zvijezde Miroslava Ilića nije iz doba rata kao kada je Momčilo Bajagić 1993. pjevao Kninu, središtu genocidne tvorevina tzv. SAO Krajine. Snimka je nastala dvadesetak godina poslije. Na njoj Ilić, tijekom nastupa na manifestaciji “Kupusijada” u rodnomu mjestu Mrčajevcima, pjeva pjesmu “Morem plovi jedna mala barka”.

Nakon tog razotkrivanja Iliću je otkazan koncert u Vinkovcima, u veljači 2015., ali i u Sarajevu 2017. godine.

Sramotna je šutnja hrvatskih medija o ovom skandaloznom istupu Miroslava Ilića, o veličanju velikosrpstva i pjevanju u čast jednog od najvećih ratnih zločinaca 20. stoljeća. Osobito ako se zna da dio hrvatskih medija već godinama sustavno, agresivno i huškački progoni hrvatskog branitelja i pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Pojedini političari i stranke čak su zabranjivali Marku Perkoviću Thompsonu nastupe u dijelovima Hrvatske.

Čini se da je tako nešto moguće samo u Hrvatskoj.

Izvor: narod.hr