Prkačin: Dok ne istražimo Jasenovac i ne riješimo problem SPC, nećemo se moći obraniti od povampirenog velikosrpstva

Pin It

Istup srpskog patrijarha Porfirija u Bijeljini nije mi skandalozan, kao ni bilo kome tko zna kako je SPC destruktivno i zločinački djelovao u Hrvatskoj zadnjih sto godina. Puno je veći problem u načinu na koji hrvatska država tretira SPC. Skandalozni ugovor sa SPC-om koji je potpisao Račan još uvijek nije revidiran ni poništen

Naš Ante Prkačin u Saboru je komentirao nedavnu izjavu srpskog patrijarha Porfirija kako nije siguran da se granice u budućnosti neće mijenjati te je iznova upozorio na problem SPC-a:

''Istup srpskog patrijarha Porfirija u Bijeljini nije mi skandalozan, kao ni bilo kome tko zna kako je SPC destruktivno i zločinački djelovao u Hrvatskoj zadnjih sto godina. Puno je veći problem u načinu na koji hrvatska država tretira SPC. Skandalozni ugovor sa SPC-om koji je potpisao Račan još uvijek nije revidiran ni poništen''.

''SPC je u Hrvatskoj privilegiran i politički i materijalno. Ima ogromnu imovinu koja mu ne pripada, a popis stanovništva se vrši tako da se pravoslavne ukrajinske izbjeglice pokušava staviti u naručje SPC-a. Ti će ljudi za nekoliko desetaka godina postati Srbi na isti način na koji su hrvatski pravoslavci postali Srbima''.

''Ako se hoćemo suprotstaviti velikosrpstvu, onda ne trebamo taj rat voditi u Bijeljini. Puno nam je zanimljivije osvrnuti se na Vučića koji je prije tri mjeseca na svoj način pokušao ući u Hrvatsku. Nije se službeno najavio i pokušao je mimo diplomatskog protokola i prakse pristojna ponašanja hodočastiti u Jasenovac. On nije bahat, ni lud, ni glup – on točno zna zašto vuče koji potez!''.

''Hrvatska politika mora bitno drugačije djelovati kad se bori protiv novog velikosrpstva. Vučić svaki tren koristi Jasenovac kao toljagu kojom će tući Hrvatsku. Dok ne istražimo Jasenovac i dok ne riješimo problem SPC-a, nećemo stvoriti pretpostavku za obranu od povampirenog velikosrpstva!''.