Lili Benčik: Dosta nametanja propale države i propale ideologije!

Pin It

Pa dosta više Tita? Nazivati trgove, ulice, obale i parkove imenom  Maršala Tita nema ustavne, ni zakonske osnove u Republici Hrvatskoj. SABA RH pa do kada? Dosta naturanja propale države i propale ideologije. Trideset godina nema Jugoslavije. Ovo je Hrvatska!

Sutra će se SABA RH predvidivo, zbog jedino moguće i ispravne odluke o odbijanju imenovanja Trga maršala Tite, obrušiti na vladajuće i strašiti kao malu djecu „baba rogom“, s porastom fašizacije, ustašizacije, klerofašizmom i sličnim izrazima iz njihova bogata rječnika optužbi, kada nije sve po njihovu, da bi opravdali svoje postojanje i mahali „antifašizmom“. Unaprijed znam da će se mnogi jugo-nostalgičari, jugofili i štovatelji lika i djela „druga Tita“ dignuti na noge, ali argumenti ih u potpunosti opovrgavaju, polazeći od Ustava RH: Uostalom i na ploči piše „predsjednik FNRJ i SFRJ“. Čemu onda njegova ploča u Hrvatskoj? Nema više FNRJ i SFRJ, SABA-ovci konačno shvatite i prihvatite činjenično stanje!

Ustav Republike Hrvatske NN 85/2010 – U Preambuli Ustava RH, pri kraju nabrajanja načina i vidova hrvatske državotvornosti piše: na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Republika Hrvatska odlukom Hrvatskog Sabora od 8. listopada 1991. godine raskida sve državno-pravne sveze sa SFRJ: Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ. Čitko, jasno bez imalo dvojbi!

Što to SABA RH nije jasno? Koga i što oni predstavljaju da rade protiv Odluke Hrvatskog Sabora, koji je najviše zakonodavno i predstavničko tijelo u RH?

Komunistička partija Jugoslavije organizirala je i predvodila Narodnooslobodilačku borbu – NOB

Josip Broz Tito bio je predsjednik Komunističke partije Jugoslavije do smrti 1980. godine.

Po završetku rata Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije NOV, transformirala se u Jugoslavensku narodnu armiju, JNA, opet na čelu s maršalom Titom do njegove smrti.

Komunistička partija Jugoslavije je kozmetički promijenila ime u Savez komunista Jugoslavije na 6. kongresu u Zagrebu 1952. godine.

Savez komunista Jugoslavije bio je jedina stranka i vodio je državu do izvanrednog 14. kongresa 1990.godine, posljednjeg kongresa partije SKJ koja je vladala zemljom od završetka Drugog svjetskog rata od 1945. do 1990. godine.

Obrambeni Domovinski rat – pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Tko je bio agresor i koga su pobijedili hrvatski narod i hrvatski branitelji? U hrvatskoj enciklopediji piše: „Domovinski rat, obrambeni rat za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga – ekstremista u Hrvatskoj, Jugoslavenske narodne armije (JNA) te Srbije i Crne Gore.“ Znači da Maršalu Titu nema mjesta u Republici Hrvatskoj, zato što je bio vrhovni zapovjednik agresorske JNA, koju su hrvatski narod i hrvatski branitelji – pobijedili!

Deklaracija Hrvatskog sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine, NN 76/2006. „Jasno se distanciraju od zločina počinjenih od strane totalitarnih komunističkih režima“. Kako je Maršal J. B. Tito bio predsjednik Jugoslavije, predsjednik Saveza komunista Jugoslavije i vrhovni zapovjednik Jugoslavenske narodne armije – maršal JNA, treba se jasno distancirati od njegova imena i funkcija, a ne davati ulicama, trgovima, obalama i parkovima njegovo ime.

Deklaracija Hrvatskog Sabora  o Domovinskom ratu, NN 102/2000

Deklaracija je potvrdila sve dosadašnje točke:

Ustav Republike Hrvatske – točka 1,

Odluke o raskidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ, točka 2, obrambenog Domovinskog rata, točka 3 i

Deklaraciju o osudi zločina počinjenih od 1945.-1990. godine, točka 4.

Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)). Jasnije ne može biti svakom pismenom čovjeku što piše u Rezoluciji. Prema članku 18. Rezolucije ime Maršala J. B. Tita veliča totalitarni jugoslavenski režim i nema mu mjesta u nazivima parkova, trgova, ulica itd. u Republici Hrvatskoj.

Zakonodavna  Rezolucija  EU Parlamenta od 1. prosinca 2011. godine o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji (14409/2011 – C7-0252/2011 – 2011/0805(NLE))

Odluka Vijeća EU-a od 5. prosinca 2011. godine o prijmu Republike Hrvatske u Europsku uniju. Republika Hrvatska se obvezala poštivati sve akte Europskoga Parlamenta i Vijeća EU-a.

Tito na svjetskim listama najvećih svjetskih zločinaca XX. stoljeća

Prema svemu navedenom potvrdila sam da u Republici Hrvatskoj nema zakonske osnove po kojoj bi se ulice, trgovi, parkovi i drugi mogli nazvati imenom Maršala J. B. Tita! J. B. Tito bio je diktator, predsjednik Jugoslavije u kojoj je vladao jednoumni, totalitarni i represivni komunistički režim u kojem su se kršila ljudska prava, ljudsko dostojanstvo, ljudske slobode, demokracija, jednakosti, vladavine prava protivno Općoj deklaraciji o ljudskim pravima UN-a, i zato ulice i trgovi ne mogu nositi njegovo ime.

Lili Benčik