Peternel o ovogodišnjem zagrebačkom Adventu: Parodija, uz Pupovčevu snahu i TBF nedostaje jedino Mile Kekin

Pin It

Peternel: Osobno sam doživio puno veće govore mržnje od Indexa nego što će  Plenković ikada; nemojmo biti mimozice

“Advent na njihov način. Bolje rečeno nasilna parodija i ismijavanje Adventa. Nedostaje na popisu jedino Mile Kekin. Zagreb je zaista njihov. Nadajmo se ne zadugo!”, komentirao je Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, dio ovogodišnjeg programa zagrebačkog Adventa

na kojemu nastupa i pjevačica Vesna Pisarović, snaha SDSS-ovog Milorada Pupovca, koja je 13 godina u braku s njegovim sinom Ozrenom.

Peternel: “Tko će od njih pjevati građanima prigodne božićne pjesme?”

U komentarima ispod objave Peternel je još dodao “Božićni ugođaj! Meni se advent uz TBF, Vatru i Pupovčevu snahu bas sviđa! Ne može prikladnije!”

Također je podsjetio i da ovo nije festival dobre glazbe već Advent.

“Vrlo specifičan događaj. Tko će od njih pjevati građanima prigodne božićne pjesme? Možda TBF? Ja sam zastupnik onih građana kojima se ovo ne sviđa i koji vrlo dobro prepoznaju po kojim je kriterijima program biran. Moje posao i dužnost je to jasno reći. Ako sam u krivu snosit ću ja političke posljedice. Međutim bojim se da nisam u krivu”, ocijenio je Peternel.

“Kao i svako pluralno društvo tako je i ovo naše podijeljeno. I na estradi se vrlo dobro zna tko je ideološki gdje. U ovom programu sasvim slučajno nema Husarica, nema Nine Badrić, nema Houdeka, nema Cetinskog… dakle umjetnica i umjetnika koji vrlo često pjevaju božićne pjesme. Većina nabrojanih su rođeni i odrasli u Zagrebu. Zanimljivo je kako su slučajno odabrani baš ovi drugi. Valjda koincidencija. Kako to da nije angažiran Mate Bulić?”, zapitao je Peternel.

Zagrebački BAŠ NAŠ Advent najavio je u utorak 36 dana glazbenog programa sa sedam koncerata – TBF, Vatra, Psihomodo Pop, Vesna Pisarović, Zembo Latifa, Cubismo i Zgroove band – na platou Gradec, uz ponudu domaćih chefova i photo pointove, koji će trajati od 26. studenog do 7. siječnja.

Nakon što je krajem lipnja TBF nastupio na kriptokomunističkoj proslavi u središtu Zagreba splitski sastav ponovno će izvesti svoje najveće hitove na otvorenju u subotu, 26. studenoga.

Svaki će dan nastupati DJ-evi, a na Badnjak je organiziran RNB Confusion Santa’s Club.

Vatra, Psihomodo Pop, Vesna Pisarović, Zembo Latifa i Cubismo svoje će koncerte održati tijekom prosinca, a Zgroove band na dočeku Nove godine.

TBF je uz neke od ostalih izvođača nastupao i 2019. u organizaciji Baš Naš adventa.

Tko stoji iza projekta Baš Naš?

Iza projekta Baš Naš stoji Vinko Filipić, koji je osnivač brojnih projekata, kao što su Green.hr, Fashion.hr, Baš Naš festival, beauty brand Noelle te Red agencija.

U lipnju ove godine na zelenoj manifestaciji Greencajt, iza koje također stoji Vinko Filipić, direktor festivala i “eko-entuzijast”, kako su ga tada predstavili u Lideru, sudjelovao je i ekstremno lijevi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Većina građana već sad odvaja otpad i reciklira, no do sad je taj sustav bio nepravedan. Bitno je simulirati stanovništvo, no trebat će vremena za tranziciju, tako je svaki grad krenuo. Mijenjanje navika nije lagan posao, ali ustrajni smo u tome uspjeti”, osvrnuo se gostujući na festivalu Tomašević.

Festivalu su pokrovitelji bili Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoj, Fond za zaštitu okoliša, HGK i Grad Zagreb.

Izvor: narod.hr