Domovinski pokret pozdravlja ulazak RH u Schengen-taj sporazum ne smije postati Kineski zid prema Hrvatima u BiH

Pin It

S druge strane, podsjećamo kako je naš Stipo Mlinarić u Hrvatskom saboru upozorio na činjenicu kako naše ljude, Hrvate iz Bosne i Hercegovine, hrvatska policija na granici tretira kao ilegalne migrante ili kriminalce kada žele u Hrvatsku unijeti hranu koju su sami proizveli te iskazujemo nadu da ovaj sporazum neće postati Kineski zid prema Hrvatima u BiH

Domovinski pokret pozdravlja odluku ministara unutarnjih poslova i pravosuđa Europske unije o ulasku Republike Hrvatske u Schengen koja stupa na snagu 1. siječnja 2023. godine. Veseli nas spoznaja da je Hrvatska sada u zajednici zemalja s kojima dijelimo dugogodišnju povijest, a ta zajednica rezultat je hvalevrijednog rada, ne samo ove Vlade, nego svih prijašnjih vlada, čije su pripreme trajale godinama, a sada će zahvaljujući tome kolone vozila na hrvatskoj granici postati prošlost te će se olakšati protok roba i usluga, kao i život naših sugrađana. ?

S druge strane, podsjećamo kako je naš Stipo Mlinarić u Hrvatskom saboru upozorio na činjenicu kako naše ljude, Hrvate iz Bosne i Hercegovine, hrvatska policija na granici tretira kao ilegalne migrante ili kriminalce kada žele u Hrvatsku unijeti hranu koju su sami proizveli te iskazujemo nadu da ovaj sporazum neće postati Kineski zid prema Hrvatima u BiH ?? i kako će se Vlada RH ?? pobrinuti da iznađe rješenja kojima će olakšati Hrvatima pristup svojoj matičnoj zemlji.