HRT zaslužuje mjesec dana blokade programa i ostavku svih odgovornih

Pin It

Ovo su Hrvati uhićeni u Zambiji! Tko su oni i čime se bave

Ovo je eklatantni primjer trgovine djecom. Zvuči kao akcijski film, a ne legalna procedura posvojenja. I zato je vrlo važno pravno urediti ovo područje i, još važnije, pročistiti sustav od sudionika u ovom zločinu.

ŠAJKAČA JE KAMILICA ZA “AFRIKANISTA”

Svojedobno je Z1 televizija dobila prijavu Vijeću za elektronske medije zbog odjave emisije uz pozdrav ekipi koja je snimljena kako pjeva ojkalice u kojima se poziva na klanje i progon svih nesrba, i pjeva o “oslobađaju” Dalmacije.

Uzeta im je koncesija na tri dana i uslijedio je prosvjed u kojem je Velimir Bujanec poklonio šajkaču Mirjani Rakić, tadašnjoj predsjednici Vijeća.

Tom logikom, jučerašnji nastup stanovitog “afrikanista” Saše Ričkovića u emisiji “Otvoreno” na HRT-u zaslužuje mjesec dana blokade njihovog programa i ostavku svih odgovornih, počev od glavnog urednika.

Da podsjetim širu javnost, radi se o čovjeku čija je rođena kćer odrastala u domu, iz kojega je bila nestala i nije je bilo pola godine.

Dijete je šutilo o okolnostima svojega bijega, a otac “afrikanist” je na upit zašto dijete odrasta u domu (gdje je završila i osnovnu školu) rekao sljedeće: “Ne bi htio govoriti jer je “priča zamršena”.

Puno je rječitiji spomenuti “afrikanist” bio jučer u Otvorenom gdje je nekoherentnim i nesuvislim riječnikom branio “posvojitelje”, napao hrvatske institucije i priznao involviranost mafijaša (kojeg on romantično zove “Crni vitez”) u postupak posvojenja djece iz Konga.

Činjenica da još niti jedna TV kuća (a znali su praznoglave celebritije tjednima snimati po egzotičnim lokacijama) nije poslala istraživački tim u Zambiju dovoljno govori sama za sebe, jer bi tamo nešto morali pitati i rođene Afrikance, a ne samo “afrikaniste”… napisao je Herman Vukušić na Facebooku.

Mate Mijić se također osvrnuo na ovo javljanje u Otvorenom.

OVO JE NEPREPRIČLJIVO! Čovjek na javnoj televiziji opisuje “spašavanje” djeteta iz Konga u koje su uključeni Crni Vitez, po njegovom vlastitom priznanju mafijaš, novac, lažni dokumenti koje taj mafijaš pribavlja i hrvatske institucije.

Ovo je eklatantni primjer trgovine djecom. Zvuči kao akcijski film, a ne legalna procedura posvojenja. I zato je vrlo važno pravno urediti ovo područje i, još važnije, pročistiti sustav od sudionika u ovom zločinu.

kamenjar.com