DP spustio Plenkovića i njegove klimavce na zemlju: Na prvome vam mjestu mora biti Hrvatska i hrvatski narod

Pin It

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i njegovi saborski sluge iz redova HDZ-a ovoga su tjedna uobičajenim spinovima i PR trikovima pokušali obezvrijediti saborsku oporbu jer im nije stalo do istine. No, zastupnici Domovinskog pokreta nisu se dali smesti – branili su istinu i Domovinu:

''Što se tiče transparentnosti, uvaženi saborski kolega Boriću (HDZ), bili ste pozvani 2018. godine na prosvjed protiv ratnih zločina u Vukovaru. Ostali ste negdje u rupi i niste se usudili doći. Lojalnost ste iskazali prema stranci, a ne prema Domovini i narodu'', podsjetio je Ivan Penava.

''Borić (HDZ) vrijeđa i našu stranku i sve nas članove DP-a. Gospodine Boriću, dok je u mojoj kući prije 1990. visio križ, kod vašeg velikog vođe je visjela crvena zvijezda petokraka. U mojim je ormarima stajalo odijelo od krizme, a kod nekoga su stajali odijelo i šinjeli JNA. Prema tome, nemojte mi govoriti tko se može zvati Domovinski pokret, vi ste najmanje pozvani da nam docirate! '', bio je jasan Stipo Mlinarić.

''Poštovani predsjedniče Vlade, vaš neobuzdani entuzijazam za sve što se donosi u Bruxellesu koštat će hrvatske građane. Možete govoriti o euroskepticizmu, ali mi imamo svoje razmišljanje i moje vodeće načelo je 'Croatia first'. Prvo moramo rješavati vlastite probleme'', upozorio je Stephen Nikola Bartulica. 

''Mnogi hrvatski visoki časnici su me upozoravali da je stanje u Oružanim snagama alarmantno. Prema tome, prvo riješimo svoju zadaću, prije negoli idemo rješavati svjetske probleme. Vi služite hrvatskim građanima, a ne ukrajinskim i drugima. A što se tiče kritiziranja ovog doma u stranim medijima zbog odluke s kojom se ne slažete, mislim da je to nečasno, nepotrebno i, na kraju krajeva, pokazuje da ne cijenite vlastitu državu i njezine institucije'', zaključio je Bartulica.