Peternel: Za kaos s otpadom u Zagrebu nisu krivi djelatnici čistoće, već Tomašević i platforma 'Možemo'

Pin It

Igor Peternel, predsjednik DP-a Zagreb i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, poručio je kako DP daje punu podršku djelatnicima Čistoće, podružnice Zagrebačkog holdinga, a koji u velikom broju od ranog jutra prosvjeduju u znak podrške trojici kolega koji su nedavno dobili izvanredni otkaz.

Radnici Čistoće smatraju kako su ti otkazi nepropisni i nevaljani i traže da se njihove kolege odmah vrati na posao. Ujedno se žale i na male plaće te loše uvjete rada.

''Ne čudi nas da komunalni djelatnici imaju problema s odvozom otpada, s obzirom da zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova Gradska uprava nisu ništa učinili po pitanju organizacije zbrinjavanja otpada u Zagrebu, osim što su natjerali građane da kupuju preskupe vrećice za miješani otpad. No, iste te vrećice završavaju u zajedničkim kontejnerima, zbog čega je djelatnicima Čistoće otežan posao odvoza otpada'', naglasio je Peternel.

Rekao je kako smatra da to što ne postoji procedura za odvoz i zbrinjavanje otpada, koji je u kontejnerima uglavnom izmiješan, nije krivica djelatnika Čistoće, nego isključivo gradske vlasti: ''Stoga upravo gradska vlast treba snositi odgovornost, a ne radnici koji, vjerujemo, daju sve od sebe u ovoj kaotičnoj situaciji koju je stvorila platforma 'Možemo''.

''Od gradonačelnika očekujemo da putem svog utjecaja u Holdingu spriječi nepravedne otkaze te građanima konačno objasni na koji način misli strateški upravljati otpadom, a u smislu činjenice da i dalje ne postoji rješenje za kompostiranje'', zaključio je Peternel.