Bartulica: Amerikanci vide Domovinski pokret kao novu snagu koja budi nadu u Hrvatskoj!

Pin It

Ivan Penava, predsjednik DP-a i Stjepo Bartulica, međunarodni tajnik DP-a, dobili su poziv za sudjelovanjem na molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u Washingtonu, D.C. još od 1953. godine. Tim povodom su iz poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Od 1953. pozivnica za doručak označava i svojevrstan politički prestiž te smo počašćeni pozivom i prilikom za sudjelovanjem na ovako važnom međunarodnom političkom događaju koji kroz molitvu i vjeru u Boga, okuplja političke lidere iz više od 140 zemalja s ciljem dubljeg povezivanja i jačanja međusobnih veza.

S obzirom na poslovne obveze predsjednika DP-a i gradonačelnika Grada Vukovara, Ivana Penave, Domovinski pokret u Washingtonu na molitvenom doručku zastupa g. Stjepo Bartulica koji, osim činjenice da je državljanin Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih država, održava prisne kontakte s dužnosnicima i političarima SAD-a, strateškog partnera RH, ali i sa svim drugim akterima svjetske političke scene konzervativnog opredjeljenja. Sudjelovanje na jednom ovakvom okupljanju prigoda je za jačanje i usuglašavanje stavova, pozicija i podrške s međunarodnim partnerima.

''Vrlo sam počašćen što sam pozvan od strane američkog Kongresa na 71. molitveni doručak u Washingtonu kojemu je glavna svrha častiti Boga i zahvaliti mu na svim darovima. U tri dana sam se susreo s brojnim američkim kongresnicima te sam razmijenio mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u svijetu. Glavni govornik bio je Abdulah II bin al Husein, trenutni kralj Hašemitske Kraljevine Jordan, a iz Kongresa nam se obratio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden', poručio je Bartulica.

Bartulica se u Washingtonu s kongresnicima Robertom Aderholtom i Peteom Sessionsom te je, između ostalog, sudjelovao na forumu u Kongresu SAD-a na temu ruske agresije na Ukrajinu i kineskog utjecaja u Europi. Bartulica se na molitvenom doručku sastao i s boksačkom legendom Evanderom Holyfieldom koji mu je u razgovoru rekao kako mu je odnos s Bogom na prvome mjestu.

'SAD je strateški saveznik Republike Hrvatske, a ja već godinama uspješno gradim odnose s našim  američkim partnerima. Za Hrvatsku je jako važno biti na ovakvim događajima, svijet se brzo mijenja, to svi znamo i mislim kako Amerikanci, posebice Republikanci vide kako je Domovinski pokret jedna nova snaga u Hrvatskoj koja budi nadu. Domovinski pokret će i dalje svakako nastaviti jačati suradnju sa SAD-om koji je posljednjih 30 godina naš najbolji saveznik', zaključio je Bartulica", navodi se u priopćenju.

direktno.hr