Peternel: Kad na HRT, putem crtića, umjesto transrodnosti budu promovirali izlazak na dječja igrališta, onda će se ista ponovno napuniti djecom

Pin It

Peternel: Osobno sam doživio puno veće govore mržnje od Indexa nego što će  Plenković ikada; nemojmo biti mimozice

Nema dovoljno programa, pogotovo medijskih programa gdje bi se promoviralo micanje djece od ekrana i komunikacije preko mobitela natrag na školska igrališta povezivanjem s nekim sportskim sadržajem koji bi im okupirao misli. Čast svakome, ali na Hrvatskoj radioteleviziji imamo promociju transrodnosti preko crtića, umjesto da imamo slične crtiće koji će promovirati i pozivati djecu da izađu van 

Igor Peternel, predsjednik Domovinski pokret Grad Zagreb i potpredsjednik Gradska skupština Grada Zagreba, Goran Jelić predsjednik političke stranke Agrameri - nezavisna lista i Marinko Blažević, voditelj koordinacije predstavnika suvlasnika višestambenih zgrada u #MOBrunoBušić predstavili su danas sportsko-rekreacijsko akciju 'Špancir kroz kvart'  u organizaciji političkih stranaka Agrameri - nezavisna lista i Domovinski pokret koja je vezana za sport, druženje i komunalne teme koje će se rješavati vezano za kvartove, kako sada u gradskoj četvrti Peščenica, tako i u ostalim kvartovima. 

'''Špancir kroz kvart' nije samo naša akcija kao što i Zagreb nije naš. Imamo rješenja kroz porezna rasterećenja kako na nacionalnom tako i na lokalnom dijelu. Dok se privatni kapital i privatnici ne uključe u taj proces i ne zapriječe političkim opcijama da postavljaju svoje tajnike koji opstruiraju normalni rad tu neće biti sreće. Temelj svega je porezno rasterećenje, a onda ide Zakon o sportu i sve ostale stvari'', poručio je Jelić. 

''Kao voditelj koordinacije predstavnika suvlasnika višestambenih zgrada u MO Bruno Bušić podržavamo ovu akciju 'Špancir kroz kvart' uz nadu kako će mladi prepoznati trud i rad zajednice i ostati u našem kvartu, ali s obzirom na trenutnu političku situaciju i odluke koje donose isključivo političari koji dolaze i prolaze, ali odluke ostaju, tereti nama ostaju i ne vidimo baš previše neke svjetlosti za mlade'', smatra Blažević.

 ''Nema dovoljno programa, pogotovo medijskih programa gdje bi se promoviralo micanje djece od ekrana i komunikacije preko mobitela natrag na školska igrališta povezivanjem s nekim sportskim sadržajem koji bi im okupirao misli. Čast svakome, ali na Hrvatskoj radioteleviziji imamo promociju transrodnosti preko crtića, umjesto da imamo slične crtiće koji će promovirati i pozivati djecu da izađu van na školska igrališta i da ponovo budu djeca sportaši. E pa kad to uspijemo nekako vratiti, onda će onda će se školska igrališta ponovno napuniti djecom'', jasan je bio Peternel.