Mlinarić: Krivci za Auschwitz su kažnjeni, dok krivci za konc-logore nisu

Pin It

Za to je kriva politika koja nas vodi 30 godina

Zločinci iz Auschwitza su kažnjeni, a oni koji nisu, stavljeni su na zid srama da se zna tko se izvukao od ruke pravde. A tko je odgovarao za logore u Srbiji?! Tko je odgovarao za Stajićevo, za Begejce, Niš, Sremsku Mitrovicu, Staru Gradišku, Manjaču, Bučje, Morinj? Nažalost, nitko! 

Na jučerašnji dan, Dan Europe, došao sam u Poljsku, u Auschwitz, logor u kojem su ubijene stotine i stotine tisuća nevinih ljudi. Ovdje je svo zlo pokazalo svoje pravo lice. Srećom, za veliki dio Europe svanuli su mir i demokracija.

Ali, za moj hrvatski narod tada počinju Križni put i patnja, od Bleiburga pa skroz do Srbije. Nažalost, to zlo nije umrlo u prvoj polovici 20. stoljeća. To se zlo probudilo i početkom 90-ih godina. I sam sam, poslije Bitke za Vukovar, završio u koncentracijskom logoru. 

Zločinci iz Auschwitza su kažnjeni, a oni koji nisu, stavljeni su na zid srama da se zna tko se izvukao od ruke pravde. A tko je odgovarao za logore u Srbiji?! Tko je odgovarao za Stajićevo, za Begejce, Niš, Sremsku Mitrovicu, Staru Gradišku, Manjaču, Bučje, Morinj? Nažalost, nitko! A tko je kriv za to? Kriva je politika koja nas vodi 30 godina!