Bartulica: Ne želimo rodnu ideologiju u našim školama

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst

JASNO OSUĐUJEMO KOMUNIZAM I NJEGOVE ZLOČINE TE PONOSNO ISTIČEMO LJUBAV PREMA DOMOVINI!   

Međunarodni tajnik DP-a Stephen Nikola Bartulica na svečanoj je večeri povodom konferencije CPAC (Conservative Political Action Conference) Hungary u Budimpešti u Mađarskoj imao priliku upoznati se i razgovarati s predsjednicom Mađarske Novák Katalin.

Čestitao joj je na njezinom zalaganju za naravnu obitelj i prava nerođene djece. Predsjednica Mađarske tom je prigodom rekla kako je najponosnija na svoju ulogu majke i supruge te kako smatra da je u politici i na funkcijama svatko zamjenjiv, dok je kao majka svoje obitelji nezamjenjiva. 

''Komunizam je neslavno propao nakon što je prouzročio neizrecivu patnju narodima srednje i istočne Europe. Ali, pojavile su se nove ideologije koje su još opasnije za ljudsko dostojanstvo. One koje dovode u pitanje činjenicu da se ljudska bića rađaju kao muško ili žensko te da ne mogu promijeniti svoj biološki spol!'', poručio je Bartulica. 

''Mnogo je razloga zašto se Mađarska ocrnjuje u zapadnim medijima, ali glavni je to što Orbanova vlada hrabro brani kršćansku povijest i identitet nacije. To je jednostavno neprihvatljivo elitama u Bruxellesu, Washingtonu i drugim centrima moći. Nije slučajno da su rodna ideologija, ali i totalitarne ideologije 20. stoljeća, sve antikršćanske. Kršćanska kultura mora biti potkopana kako bi se te krive religije uzdigle i zamijenile je'', upozorio je Bartulica.

Bartulica se ujedno susreo i s mađarskim premijerom Orbán Viktor, s kojim je razgovarao o odnosima Hrvatske i Mađarske, te je tom prigodom istaknuo neke ključne hrvatske interese: ''Vjerujem kako Hrvatska i Mađarska mogu još bolje surađivati, naročito na polju konzervativnih politika i zaštite obitelji. Susreti na CPAC Hungary jako su važni, prilika je to za razgovor s mnogim istomišljenicima iz Europe i SAD-a''. 

''Temu antikomunizma i suočavanja s prošlošću raspravio sam s gospodinom Janez Janša. Pravi sugovornik za rodno ludilo, koje se nameće kroz medije i školstvo, bila je nizozemska TV komentatorica Eva Vlaardingerbroek. Zaključili smo kako se europski konzervativci mogu ujediniti na zajedničkim vrijednostima. Ne želimo rodnu ideologiju u našim školama, jasno osuđujemo komunizam i njegove zločine i ponosno ističemo ljubav prema domovini!'', istaknuo je Bartulica.