Đakić napada Sačića, a koalira s četnicima, čuva njihove i ruši braniteljske spomenike

Pin It

VIDEO) Đakić na Odboru za ratne veterane glasovao za ostanak u koaliciji s  SDSS-om – narod.hr

 Plenkovićev podrepaš Josip Đakić danas je u saborskoj polemici rekao Željku Sačiću da je on branio Hrvatsku dok je Sačić nosio zvijezdu petokraku.

Sačić je u mladosti bio milicionar, bio je i član SK, ali je početkom krize u bivšoj Jugoslaviji raščistio sa mladenačkim zabludama zločinačkoga režima i države, uključio se u obranu hrvatske domovine i u ratu bio 2156 dana. 

  Josp Đakić je, po kaznenoj prijavi koju je protiv njega podnio Glavašev HDSSB, u svoj ratni staž navodno pripisao razdoblje od kolovoza 1990. do ljeta 1991., navodeći da je bio član ZP Đakovo, postrojbe koja u to doba uopće nije postojala. Nije nam poznato kako je prijava završila.  

   Neovisno o njihovome ratnome putu, koji je oba slučaja velik, djeluje farsično da Sačića, koji dosljedno brani vrijednosti Domovinskoga rata, proziva Plenkovićev poltron koji je u koaliciji s okupacijskm dijelom srpske manjine i da mu ne smeta okupacijski gradonačelnik Vukovara Voja Stanimirović, a smeta mu Sačić. To znači ne imati ni časti, ni ideala ni stida.

  Sačića proziva beskralježnik koji glasa za kažnjavanje pozdrava ZDS, koji podupire svoga šefa u čuvanju četničkih spomenika i rušenju spomenika jedanaestorici poginulih HOS-ovaca.

  Đakić nakon svršetka Domovinskoga rata nikada ništa hrvatsko nije branio, samo brani i čuva svoju sinekuru - lezi kruše da te jedem.

Ivica Marijačič