U vezi prijetnji Plenkoviću, oglasio se i Milanović: Neka šuti o tome

Pin It

Predsjednik Republike Zoran Milanović prozvao je u subotu premijera Andreja Plenkovića da već drugi dan uzbunjuje hrvatsku javnost zbog toga što mu se prijeti, ustvrdivši da i drugima prijete ali samo premijer od toga radi medijski show.

“Predsjednik Vlade, drugi dan zaredom, uzbunjuje hrvatsku javnost informacijama o tome kako mu prijete. Ne prijete samo njemu, ali samo on od toga radi medijski show i to, izgleda, po uzoru iz neposrednog istočnog susjedstva”, napisao je na Facebooku Milanović.

Premijeru je poručio da “prestane maltretirati hrvatske građane pričama o svojoj ugrozi”, dodavši da posao vođenje Vlade koji je izabrao traži malo više osobne hrabrosti i pouzdanja u institucije hrvatske države.

“I kad se već sam retorički pita – ‘najbolje bi bilo da šutimo’?, odgovor je – da, šuti o tome. I pusti ljude koji su zaduženi za sigurnost u Hrvatskoj da rade svoj posao, bez sijevanja reflektora iz privatne režijske komore. Malo više mjere i ukusa ne bi škodilo”, napisao je Milanović.

Predsjednik Vlade Plenković izjavio je ranije u subotu, referirirajući se na prijetnje upućene dan ranije njemu i ministrima, da se prijetnje stalno događaju i da ih nikad ne treba zanemarivati, poručivši političkim oponentima da bi trebali ozbiljnije shvatiti u kakvom vremenu živimo.

kamenjar.com