Bartulica: Na prvom mjestu su Hrvatska i hrvatski interesi - Ne dajmo da nam Bruxelles nameće svoje ideologije

Pin It

BIVŠI OREŠKOVIĆEV SAVJETNIK Stjepo Bartulica pridružio se Škorinom  Domovinskom pokretu

Nacionalni suverenitet podrazumijeva da svaka zemlja ima pravo braniti svoje specifične interese i da može imati vlastitu ljestvicu prioriteta koja se razlikuje od one koju nameće Bruxelles! 

Međunarodni tajnik DP-a Stephen Nikola Bartulica nedavno je sudjelovao na konferenciji CPAC (Conservative Political Action Conference) Hungary u Mađarskoj, gdje je upozorio na štetnost woke ideologije koja, kao i komunizam, u stvarnosti funkcionira kao lažna religija sa svojim dogmama. Zbog toga ga je prozvao kolumnist Večernjeg lista Tomislav Krasnec.

"Riječ je o tipičnom pokušaju prikazivanja nekog događaja (konferencije CPAC) ili mene osobno u negativnom svijetlu koristeći nečije sudjelovanje kao glavni argument. Naime, autor postavlja pitanje je li mi bilo neugodno nastupati nakon što je zastupnik iz Srbije bio na istoj pozornici. Naslov uvodnog dijela konferencije je bio "No Woke Zone", odnosno rasprava o progresivnoj woke ideologiji koja se nameće zapadnim zemljama, pa i Hrvatskoj. Nije se govorilo o odnosima u ovom dijelu svijeta niti o ratu u Ukrajini. Iskoristio sam priliku da ukažem na teške zablude raspalog komunizma, kao i zablude nove ideološke prijetnje pod nazivom woke'', poručuje Bartulica.

''Nacionalni suverenitet podrazumijeva da svaka zemlja ima pravo braniti svoje specifične interese i da može imati vlastitu ljestvicu prioriteta koja se razlikuje od one koju nameće Bruxelles! Srbija namjerno destabilizira zemlje u svom susjedstvu i trebala bi biti posljednja u redu za ulazak u EU. Ja se već dulje vrijeme javno zalažem da trebamo uvjetovati ulazak Srbije u EU isplatom ratne odštete, kao i prihvaćanjem odgovornosti za počinjene zločine u Domovinskom ratu'', jasan je Bartulica.

'Je li sporno što hrvatska Vlada ovisi o Pupovčevu SDSS-u, koji i dalje relativizira odgovornost Srbije za masovne zločine počinjene u ime 'velike Srbije'? Hrvatski porezni obveznici financiraju huškački tjednik Novosti koji se obračunava s ideološkim protivnicima i potiče napetosti u hrvatskom društvu. Je li to doprinosi duhu pomirenja?'', upitao je Bartulica.