Posljednji tango za zločinca Tita!?

Pin It

Nije vrijeme za šampanjac, vrijeme je za reviziju hrvatske povijesti, jer ona povijest koja je pisana rukom zločinca i diktatora Tita nije hrvatska povijest. Vrijeme ja za „Orbanovski“ zakon „Lex Tito“ kojim će se zabraniti svako protiv ustavno veličanje Tita i Jugoslavije! Jer ako je Orban mogao maknuti „crvenu zvezdu“ sa Heinekena, koja sila nas sprječava do kraja osvijetliti život i (ne)djelo JBT-a i svih njegovih apologeta?

„Krug za trg-posljednji tango za zločinca Tita“ naslov je mog članka koji je objavljen i na stranicama HKV-a i drugih portala nekoliko dana prije održavanja 11. po redu prosvjednog skupa u organizaciji građanske inicijative „Krug za trg“. Inicijativa „Krug za trg“, grupa odvažnih domoljuba, hrabro su i argumentirano, ali i bezuspješno, punih 11 godina tražili od hrvatskih vlasti uklanjanje imena i svakog traga zločinca Tita sa trgova i ulica Zagreba, sa trgova i ulica diljem Hrvatske, javno potkrjepljujući svoj zahtjev brojnim povijesnim dokazima protiv diktatora i zločinca Tita koji je hrvatskoj naciji u cjelokupnoj povijesti, bez ikakve razumne sumnje, nanio najviše zla.

Spletom političkih okolnosti, u jednoj klasičnoj političkoj trgovačkoj priči na hrvatski način, Milan Bandić pritisnut  zahtjevima Zlatka Hasanbegovića, Brune Esih i HDZ-a bio je prisiljen na politički ustupak, bio je prisiljen diktatora i zločinca Tita maknuti sa najljepšeg trga u našoj hrvatskoj metropoli. Postavlja se razumno pitanje, treba li inicijativa „Krug za trg“ biti zadovoljna s ovakvim spletom okolnosti, jesu li zagovornici otkrivanja istine o povijesti Hrvatske zadovoljni, a osobito se postavlja pitanje hoće li micanje Tita s trga biti nulta točka za konačno rješavanje bolnih povijesnih prijepora koje Hrvatsku naciju drže o okovima olovnih komunističkih vremena? Jesam li ja zadovoljan ovakvim rješenjem, jeste li Vi zadovoljni dragi čitatelji, kada se čini da bi svi trebali otvoriti šampanjac?

Andrija Mikulić, čelnik gradske organizacije HDZ-a, danas se busa u prsa populistički objašnjavajući razbijenoj desnoj strani HDZ-ovog biračkog tijela kako su zapravo Andrej Plenković i HDZ najzaslužniji što je Tito otišao u povijest. Pa onda ako je tome tako, Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade i predsjednik najveće stranke u Hrvatskoj, dužan je obratiti se hrvatskoj naciji  te javno na HRT-u obrazložiti razloge zbog kojih je Tito skinut s jednog trga u Zagrebu.

Je li Tito skinut zbog toga što je bio prvi čovjek  nedemokratskog režima u bivšoj Jugoslaviji kako to sugerira naslov Plenkovićeve „komisije za suočavanje s prošlošću“? Je li skinut zbog toga što je bio špijun, urotnik i zločinac prije Drugog svjetskog rata kada je svojim izdajničkim svjedočanstvima u ralje NKVD-a otjerao mnoštvo svojih svojih najbližih suradnika i prijatelja? Je li Tito uklonjen s trga zbog smaknuća Andrije Hebranga istaknutog hrvatskog komuniste optuženog da je „ibeovac“, a  zbog te lažne optužbe Hebrang je umoren dva mjeseca prije nego je „Rezolucije informbiroa“ uopće ugledala svijetlo dana? Jeli Tito maknut zato što je za vrijeme Drugog svjetskog rata dao likvidirati brojne ugledne komuniste Hrvate, Srbe i Crnogorce koji su bili prijetnja njegovoj apsolutističkoj  diktaturi, o čemu svjedoči uvjereni komunist Vlado Dapčević u knjizi „Ibeovac, ja Vlado Dapčević“ ,autora Slavka Ćuruvije. Vlado Dapčević najbliži Titov suradnik, uvjereni komunist od glave do pete, komunist od mladosti do smrti, proveo je u Titovim kazamatima „samo“ 22,5 godine!? Je li Tito maknut zbog toga što je nemilosrdno, genocidno pobio na stotine tisuća mučenika s „Križnih puteva“ Bleiburga? Zbog toga što je ubio mog strica Ivana? Zbog toga što je mog bosonogog oca kao bijesan pas nemilosrdno na „Križnom putu“ mučio od Bleiburga do Vukovara, pa nastavio sa nesmiljenim  progonima od 1945. do 1990 godine? Zbog Hude Jame? Zbog stotine tisuća godina robije, Golih otoka i Lepoglava? Zbog toga što je ispunjavajući želju velikosrpskoj politici  stostruko uvećao broj žrtava u Jasenovcu i tako hrvatskom narodu prišio etiketu genocidnog naroda s čime Pupovac, Plenkovićev koalicijski partner, manipulira i dan danas? Je li maknut zbog toga što je osudio i ubio Alojzija Stepinca i što je Hrvatsku katoličku crkvu želio odvojiti od Vatikana? Je li Tito maknut s trga zbog toga što je slijedom neupitnih dokaza forenzički ustanovljeno da je u njegov genetski kod upisano morbidno zločinstvo najvišeg stupnja, ili je maknut zbog perfidne, populističke, političke trgovine i dodvoravanja desnom biračkom tijelu?

Dakle, je li Tito maknut što je bio prvi čovjek jednog nedemokratskog režima ili zato što je bio prvi među svim zločincima na „ovim prostorima“? Ili zbog jednog i drugog?

Kada od inicijatora micanja Tita s trga, a zasluge za to si uzima Andrej Plenković, dobijemo odgovore na ova legitimna pitanja i ako ti odgovori budu konkretni i istiniti, tek tada ćemo moći kazati da je Hrvatska krenula putem istine u svijetlu i prosperitenu budućnost. Ako se to ne dogodi s pravom ćemo se moći upitati, hoće li se Tito s nekom novom političkom nomenklaturom još slavnije sa „7 sekretara SKOJ-a“, vratiti na ulice i trgove Hrvatske, o čemu govori bivši predsjednik Josipović? I još radikalnije! Ukoliko ne dobijemo istinite odgovore, s pravom ćemo se moći upitati ne stoji li iza gradske političke trgovine skrivena državna politička trgovina puno opasnijih razmjera nego što uopće možemo slutiti? 

Zbog čega su Pupovac i Radin, najvjerniji koalicijski partneri Andreja Plenkovića dozvolili skidanje svog ljubimca s najljepšeg zagrebačkog trga i zbog čega nisu ultimativno, pod prijetnjom izlaska iz koalicije zaustavili proces dekapitacije Tita? Osobito Radin, koji s Titom zaspi i koji se s Titom budi!? To me neodoljivo podsjeća na slučaj Perković-Mustać, jer dok je trajalo suđenja tim monstruoznim udbaškim zločincima zapravo su u Hrvatskoj još dublje sakriveni zločini Titove monstruozne Udbe. Dok smo se svi nadali da će uhićenje Perkovića i Mustaća nezaustavljivo iznjedriti neminovnu lustraciju, u Hrvatskoj je usporedo sa „Lex Perković“ započelo spaljivanje, otuđivanje i falsificiranje arhivske građe koja je ionako razbacana i skrivena u znanim i neznanim privatnim zbirkama. Hoće li micanje Tita značiti da smo sa titoizmom zauvijek završili kao s najtamnijom stranom hrvatske povijesti ili će to značiti tek simboličan početak pisanja nove hrvatske povijesti?

Nije vrijeme za šampanjac, vrijeme je za reviziju hrvatske povijesti, jer ona povijest koja je pisana rukom zločinca i diktatora Tita nije hrvatska povijest. Vrijeme ja za „Orbanovski“ zakon „Lex Tito“ kojim će se zabraniti svako protiv ustavno veličanje Tita i Jugoslavije! Jer ako je Orban mogao maknuti „crvenu zvezdu“ sa Heinekena, koja sila nas sprječava do kraja osvijetliti život i (ne)djelo JBT-a i svih njegovih apologeta.  Vrijeme je da inicijativa „Krug za trg“ preraste u masovnu inicijativu „Krug za Hrvatsku“, inicijativa koja će okupiti najumnije domoljube i najbolje sinove hrvatskog naroda u novu „oluju istine“ radi opstanka i budućnosti naše drage Domovine.

Spomen obilježje poginulim dragovoljcima HOS-a u Jasenovcu, u mainstreamu je kolokvijalno pretvorena u „ploču sa ustaškim pozdravom“ i od te formulacije se ne odstupa. Postavljanje tog spomen obilježja mrtvima činilo se kao prkosna provokacija buntovnih HOS-ovaca, ali danas smo svjedoci kako je taj provokativni potez branitelja Domovinskog rata postao prvorazredno političko pitanje o kojemu ovisi pad ili ostanak Hrvatske vlade. Spomen obilježje poginulim braniteljima u Jasenovcu, a neki od njih bili su najbrutalnije mučeni od nasljednika Titovih politika, mučeni tako da su im šrafcigerom iskopane oči, postavljeno je na raskrižju svih povijesnih prijepora kao simbolična istina o hrvatskom narodu i Domovinskom ratu koja je suprotstavljena monstruoznoj laži mitu o logoru Jasenovac. U Jasenovcu su danas zahvaljujući dragovoljcima Domovinskog rata sukobljeni istina i laž, istina o Domovinskom ratu i laž o ustaškom logoru, a miti o logoru u Jasenovcu zapravo je bio najvažnije opravdanje za velikosrpsku agresiju. Mit o Jasenovačkom logoru i stostruko uveličavanje broja žrtava jasenovačkog logora učinio je od hrvatskog naroda genocidni narod, proizveo je tezu da hrvatski narod nikada ne smije imati svoju državu i proizveo je brutalnu agresiju na našu Domovinu. Danas se toj velebnoj  laži suprotstavlja mala, skromna ali istinita spomen ploča čista kao sunce sa najljepšim pozdravom „Za dom spremni“, pozdravom koji u kontekstu Domovinskog rata ne može i ne smije biti nikako iskompromiran niti izdvojen sa spomen obilježja poginulim herojima Domovinskog rata. Onaj tko se usudi dirnuti u tu čistu istinu morat će u ruke uzeti šrafciger Vesne Pusić i još jednom iskopati oči svim poginulim bojovnicima čija su imena uklesana na spomen obilježju.

Branko Lustig, kao izaslanik Predsjednice na komemoraciji žrtvama u Jasenovcu bio je brutalno izviždan od lijeve falange kojoj se nije svidjela jedna znakovita izjava tog Židova i svjetski poznatog oskarovca. Na pitanje zašto ne snimi film o Jasenovcu, Branko Lustig je odgovorio:

„Ne mogu snimiti film o Jasenovcu dok se o tom logoru ne dozna prava istina“!

Trebaju li nam još neki dokazi za potrebitu reviziju hrvatske povijesti u kojoj će konačno biti zapisana istina za sve buduće naraštaje naše Domovine!? Kada se dozna puna istina o Titu i kada to bude zapisano u povijesnim i školskim knjigama, u filmovima i romanima, tada će se doznati i povijesna istina o svim mitovima koji se malo, malo, politikantski izvlače iz ladice i nemilosrdno koriste protiv hrvatskog naroda u cjelini.

Kazimir Mikašek-Kazo