Recikliranje idiotizma….!!!!!

Pin It

Moja supruga je izuzetno ekološki osviještena žena , već godinama maltretira i sebe i mene razdvajanjem razno raznog smeća. Ljekovi na jednu stranu , tetrapak na drugu , staklene boce na treću , papir , plastika ….na četvrtu. Kad to ona ljepo razvrsta onda sljedi hodočašće po kontejnerima i ubacivanje smeća u za to predviđene kontejnere kojih usput budi rečeno i nema u blizini zgrade pa se čovjek mora potruditi da ih nađe.

Ima ona za to svoje recikliranje valjane razloge jer kaže ona čuvamo resurse i čuvamo prirodu , smanjujemo emisiju CO2 u atmosferi. Ma da bi riječ rekao , argumenti su neoborivi i prema tome nema mi druge nego reciklirati skupa sa njom iako onako u sebi mislim da je to glupost. Bilo je to tako sve do jučer hvala kukuriku koaliciji , premijeru Zokiju i prvom potpredsjedniku Gazimiru.

Naime gledajući dnevnik vidimo kako se definitivno gradi Plomin 2 i to na ugljen , jer to je za naše debile u vladi čini se najmodernija moguća tehnologija ko stvorena za hrvate iako sav normalan svijet odavno ne rabi ugljen kao energent u termo elektranama. No dobro kako mi ipak nismo suviše normalni a i Čačić nam tvrdi kako je ugalj čisto gorivo imati ćemo ipak pretpotopnu tehnologiju i prilično zagađeniji zrak . Za što Čačića i Milanovića boli briga ionako žive u Zagrebu a ne na Kvarneru.

Kako god bilo čini se da je recikliranje u našoj obitelji povijest jer se supruga nakon dnevnika opravdano zapitala „ A za kog vraga ja tu odvajam smeće kad nam ovi idioti uvale termoelektranu na ugljen? „ E hvala ti Radimire spasio si me recikliranja makar udisao ugljenu prašinu.

Inače ova naša moderna , predevropska Hrvatska podsjeća me na događaj sa plaže ovog ljeta. Do mene i supruge smjestila se obitelj , muž , žena i klinac pet –šest godina. Vidi se evropljani, pričaju njemački ona dotjerana umjetna plavuša , on srednjih godina. Zalegli oni i sunčaju se , on zadrijemao a ona lista neki njemački žurnal a klinjo bućka po plićaku.

Nakon nekog vremena zove ona klinju „ Hani komenzi muti“ , klinac ko klinac pravi se blesav , opet ona za par minuta „ Hani komenzi muti“ , mali se pravi blesav. I tako jedno desetak puta komenzi hani naravno bez rezultata. Pridigne se pater familijas i zadere se iz petnih žila „ Da ti pička ona materina Hasane , izlaz iz te vode“ , mulac izletio iz plićaka ko raketa.

E tako je i kod nas , kradu nas , lažu , varaju , rasprodaju. Od love koju su kroz posljednjih dvadeset godina ukrali mogli smo napraviti barem pet najmodernijih termoelektrana , dva Pelješka mosta i navodnjavanje za cijelu Slavoniju. A kad ih slučajno uhvate sa rukama u pekmezu ko Sanadera i njemu slične onda se to razvlači godinama po sudovima i nikom ništa papala maca.

Sve dok netko u ovoj zemlji ne lupi šakom po stolu i ne kaže „ e sad je dosta pička vam materina političarska, lopovska , jugoslavenska, četnička ,hdzeovska i pederska , krali ste , pljačkali , izdavali nacionalne interese e sad ćete dvadeset godina u gajbu a imovinu vam oduzimamo , neće biti bolje. E sad znajući kakvo smo govno od naroda to se neće nikada dogoditi i neće biti bolje, ipak nada umire posljednja mada sam i o toj Nadi svašta čuo…….

U ovoj i ovakvoj Hrvatskoj uspješno jedino recikliramo lopovske političare , udbaške zločince i jugoslavenske ideje , ponovo su izvučeni iz naftalina umjesto da odavno trunu u zatvoru , a narod polako ali sigurno klizi u siromaštvo. Tako i treba , možda kad se dođe do dna , kad više ne bude sitnih interesa koje danas još čuvaju , možda izvuku glave iz pijeska i shvate da su nam ukrali domovinu….

 

Popaj