Imamo Hrvatsku....!?

Pin It

Mada je pred dosta godina prvi predsjednik slavodobitno izrekao te riječi i mnogi su povjerovali u njih , gledajući iz današnje europske perspektive imamo frišku figu , da budem pristojan jer na pamet mi pada puno plastičniji opis države koju imamo i u kojoj živimo. U stvari upitno je jesmo li je doista ikada i imali ili je ta Hrvatska , samostalna , suverena , bila samo prelazni oblik za ovu današnju europsku , jugoslavensko-komunističku opljačkanu i poniženu koloniju u kojoj harače domaći i strani probisvjeti i bitange sve pod okriljem zakona koje su sami donijeli.

Počevši od prvih izbora hrvatsko glasačko tijelo uvijek glasa protiv nekoga a nikada za, tad su glasali protiv komunjara i dobili smo HDZ i sve tako redom do danas , od zla na gore. U međuvremenu smo privatizirali, prodali , opljačkali i uništili gotovo sve što je vrijedilo u ovoj zemlji i zadužili se za silne milijarde kod međunarodnih lihvara. Nikada nitko nije pitao niti odgovarao za ta zaduživanja, za silne promašene projekte , planove , restrukturiranja i usklađivanja i danas vodeći ekonomski stručnjak u zemlji , čitaj razbojnik Slavko razmišlja kako da nas sve skupa proda zajedno sa našim nekretninama i pokretninama ne bi li namirio kamate na dospjela potraživanja , pravo nam i budi.

U međuvremenu smo poprilično evoluirali i kao civilno društvo , pa imamo milion građanskih udruga koje paze na demokraciju u zemlji. Pederi nas uče obiteljskom životu , četnici rade u MUPu , a Raškovićeva sekretarica i njoj slični su nam ministri , da ne zaboravim voljenog vođu , sin šefa komunističkog kazamata nam je predsjednik , bravo.

A i mediji su napredovali tako da u bilo koje doba dana možemo pogledati dobar partizanski film , ili komediju iz okruženja. Glavne vijesti su Milan i Severina a za samoprijegoran rad u istraživačkom novinarstvu pojedini novinari dobivaju pozamašne plaće i do 15 tisuća eura. Samo zato jer se svaki dan izrigaju i poseru po Hrvatskoj i hrvatima , a mi ih za to lijepo nagradimo.

I sve to za samo dvadeset i par godina , nezapamćen napredak jedne države u povijesti čovječanstva i šire. Uspjeli smo možda najljepšu i perspektivnu državu pretvoriti u drek. Možda i u nešto još jadnije nisam siguran.

Danas se pitamo tko je kriv , pa vjerojatno Vasa , on je zapalio žito , ko je popalio žito iz robnih rezervi , nekih 300 tisuća tona još ne znamo , nepoznat netko. A možda su ipak za sve krivi branitelji koji su uništili državu silnim privilegijama i troškovima za umjetne ruke, noge , kolica , liječenja …..Ma dajte ovo već postaje smiješno….

Čamimo u iščekivanju Godota koji nikada nije ni kod Kafke došao , u nadi i licemjernim i komotnim očekivanjima kako će se pojaviti netko , neka faca , veliki vođa , neki Gotovina ( ispalo je veresija ) koji će sva naša sranja ispraviti i ponovo ćemo živjeti ko ljudi , e ne može , ne ide to tako , sad ćemo ljepo kusati kašu koju smo si sami kuhali dvadeset godina i tko nam je kriv što smo antitalenti za kuhanje , tko nam je kriv što smo devedesetih propustili učiniti ono što je potrebno i na staru oronulu socijalističku zgradurinu stavili samo novu fasadu umjesto da smo ju poravnali iz temelja i digli novu zgradu. Danas kad po njoj vrve štakori , žohari , crvi i svakojake druge štetočine panično tražimo način kako to deratizirati ali ne ide. Dopustili smo da nam se u kući nakoti gamad i sva je prilika da ćemo prije mi iz nje nego oni…..osim ako ne poduzmemo nešto ….pa ako treba zapaliti tu dotrajalu i smrdljivu kućerinu koja zaudara po po leševima svih onih koji su pali za nju , neka , možda napravimo novu , bolju , gore od ovoga ne može…..ili ipak može….

 

Popaj