Proslava Oluje uz Željka Bebeka???

Pin It

Poprilično me je iznenadila vijest da će ove godine u Čavoglavama pjevati i Željko Bebek. U medijima je vijest o tome prošla jako dobro , što je prilično čudno jer znamo koliko dežurni pljuvači i lovci na ustaše rado pišu o skupu na izvoru Čikole i to u što negativnijem kontekstu.

Bome svi su se raspisali o Željku Bebeku kao hrvatskoj rock legendi , vatrenom domoljubu …. Odmah moram reći da sam odrastao uz Dugme i njihovu muziku. Poslušam je i danas , ali… Naravno da ima ali , jer ne sviđa mi se to Bebekovo pojavljivanje u Čavoglavama, ma što o tome rekli ili mislili novinari ili Thompson ili njegov menadžer. Nek svira gdje god hoće u hrvatrskoj ali u Čavoglavama koje su postale simbol hrvatstva, nacionalnog ponosa i otpora posvemašnjem uništavanju domovine i zatiranju nacionalnih vrijednosti , ne.

Poznato je da Bebek nije nikada davao izjave o ratu , kako u Hrvatskoj tako i u rodnoj BiH. Pitanje je zašto ? Zato što se nije imalo što reći ili to nije njegova sfera interesa jer on je ipak umjetnik ? Sjećam se početka rata i Ban aida kojeg su oformili više-manje svi hrvatski estradni umjetnici i snimili pjesmu „Moja domovina“ kao svojevrstan prosvjed protiv agresije i apel za zaustavljanje rata. Bebeka tamo nije bilo a to je valjda najmanje što je mogao učiniti, o nekakvim humanitarnim koncertima za pomoć ratnim stradalnicima nema ni spomena.

Pa zašto ga najednom razvlače mediji i pokušavaju od njega napraviti vatrenog domoljubnog hrvata? On je jednako vatreni domoljub kao što nam je ministar branitelja Fred Matić heroj domovinskog rata. I nije hrvatska rock zvijezda nego bosanska i to m u i piše u životopisu. Osim toga on je i simbol zlatnih vremena „Bijelog dugmeta“ i jugoslavenskog rock“n“rolla. Pitam se jeli nam to opet vješto podmetnuto pokvareno jaje i na mala vrata nam guraju jugoslavenstvo u Čavoglave. Hoće li sljedeće godine u duhu sveopćeg pomirenja gostovati Ceca Ražnjatović ili Bora Čorba?

Možda ovo sve zvuči pomalo paranoično ali kad vidim što su nam bivši i sadašnji komunisti i jugoslaveni i hrvatski kriminalci učinili od države, koliko je Udba jaka i aktivna u svim porama ove zemlje onda mi se zaista ne ide petsto kilometara potegnuti i slušati Željka Bebeka umjesto dokazanih domoljuba. Ove godine ću tu zabavu propustiti a vi odlučite sami ……

 

Popaj