Kultura, Čačić i striženje ovaca….

Pin It

Blago nama ako nemamo ničega barem nam kulture i umjetnosti ne nedostaje . Imamo je napretek u zemlji a u Rijeci pogotovo. Kruha i igara što bi rekli Rimljani , samo što kod nas postaje primjereniji citat Marije Antoanete „ ako nemaju kruha , nek jedu kolače“.

Od prošlogodišnjeg rezanja hrvatske zastave , koje je usput budi rečeno ispalo umjetnički performans do prošlotjednog lova na ustaše ispred Radio Rijeke na riječkom Korzu u režiji razno raznih antifašista (nije poznato dali su bili i predstavnici četničkog pokreta budući su i oni antifašisti ). Ove subote imamo novu umjetničku zabavu pod nazivom „Striženje lukobrana „ što god to značilo. Naime riječ je o tome da su „umjetnici“ dovukli pet-šest jadnih ovaca na riječki lukobran i tamo ih navlače , šišaju iliti strižu. Umjetnička komponenta zbivanja je nepoznata. Za sljedeći vikend valjda planiraju te ćelave ovce zaklati na tom istom lukobranu.

Kako god cijeli događaj ima neke simbolike i blizak je trenutku u kojem živimo budući da je preživljavanje prosječnog hrvata postalo prava „umjetnost“ i to ponajviše zahvaljujući kukuriku vladi koja nas svojim planom 21 iz dana u dan striže ko ovce. Pravo nam i budi , bar onima koji su ih izabrali ,nek ih strižu mi ostali smo kolateralna šteta , ko nam je kriv što živimo u hrvatskoj.

Inače naš dragi Pipi Vrh Čačić nam je ljepo objasnio da je struja u hrvatskoj prejeftina jerbo da je u Evropi daleko skuplja. E pa da bi ispravio tu nepravdu on će nam ljepo dignuti cijenu struje , nitko ne spominje da je standard u Evropi barem duplo bolji. Isto tako radi i na izjednačavanju cijene motornih goriva , pa narod se ipak izjasnio za EU , e sad će i dobiti evropske cjene za početak , ko preživi pričat će , odnosno glasat će sljedeći put drugačije i to samo pod uvjetom da Zoki i njegova vlada ne zabrane izbore pod izlikom da bi to bilo rušenje ustavnog poretka, nikad se nezna s tim kukurikavcima.

Isti taj Čačić uspješni poduzetnik čiji Coning je godinama u stečaju a ovih dana je stečaj završen, rezultati gubitak od 452 miliona kuna , priznato 177 ostatak je otišao u zastaru. Ma vidi ti lopine Čačića maznuo je petstotinjak miliončića a sada se gura u nadzorne odbore . Budući da je još u prošloj Račanovoj vladi doktorirao krađu u graditeljstvu sada širi vidike i hoće probati koliko se može ukrasti u energetici. Vjerojatno puno čim je on bacio oko tamo. Što su radile silne institucije, inspektorati , DORH,USKOK ,i ostali nije poznato , tko je omogućio tom lopovu od formata da mazne lovu , da silni novac ode u zastaru nikad nećemo saznati ali da imaju koristi od cjele priče to je sigurno. Imaju koristi baš svi osim građana koji to sve plaćaju a te institucije im sjedaju na račune zbog neplaćene rate kredita ili kazne za parkiranje. Pa ko im je kriv što ne kradu milione ko Čačić i ekipa onda bi imali love za gurnut inspektoru u džep, ovako mu mogu gurnuti neplaćene račune za vodu i telefon.

Budući da ipak nije siguran u izdašnost krađe u energetici a i EU nešto zanovijeta sa njegovim izborom u nadzorne odbore Čačić na spava nego se potrudio čovjek i napravio rezervni plan. Javno-privatno partnerstvo. Tvrde nam da to u svijetu funkcionira , nikad čuo, ali kod nas je zaživjelo i ide jako dobro , barem nekima pretvaraju javna sredstva u privatna više nego uspješno. Tako je naš Radislav smislio pretvaranje ni manje ni više 15 milijardi javnih kuna u privatne kroz izgradnju javnih objekata , škola i kompleksa zgrada za potrebe vlade , koja je jadna negdje podstanar pa nema gdje.

Dok se Čačić ubija radeći doma i ministar financija ne spava, ovih dana nas zadužuje u Americi za milijardu i pol dolara. Ma prava sitnica platit će glupavi narod koji već sada ne može spojiti kraj s krajem. Na ovaj način i moja nepismena baba bi mogla voditi državu,prodaš budalama prazne priče, iliti Plan 21, onda digneš porez, podjeliš sto tisuća otkaza , ako se netko pokuša pobuniti proglasiš ga ustašom , ekstremistom i rušiteljem ustavnog poretka a kad ti zatreba love odeš u Ameriku i zadužiš se na račun tupavog hrvatskog naroda.

E moj narode što bi rekao Thompson. Koliki je prag tolerancije na glupost i nepravdu ovog naroda zaista je teško povjerovati. Baš me zanima što bi se dogodilo kad bi recimo sto tisuća Hrvata prestalo plaćati sve račune. Pa kad se toga nakupi jedno deset rata kredita, pola godine za struju i vodu , osam mjeseci telefon onda ljepo priznaju djelo postanu pokajnici jer to je termin koji itekako koriste saborski lopovi kad ih uhvate i onda se nagode da plate trećinu iznosa koji su dužni, isplatilo bi se probati……

 

Popaj