Ofenziva pravde i pomirenja po mjeri haaškog suda !!!!

Pin It

Tragom sljedeće vijesti citiram „Da bi se bolje upoznali s radom Haškog suda te dodatno shvatili važnost vladavine prava i kaznenog progona počinitelja ratnih zločina, srednjoškolci i studenti u Hrvatskoj postaju dio regionalnog projekta Outreach programa Haškog suda uz podršku Europske unije i Vlade Finske

Stav da je Haški sud nepotreban politički sud koji falsificira povijest krojeći je shodno međunarodnim preferencijama, uobičajen je u svim zemljama regije, što je pokazalo i posljednje istraživanje javnog mnijenja OESS-a, prema kojemu dvije trećine građana Srbije smatra da je osnutak Haškog suda bio nepotreban, a 40 posto njih smatra da je prvenstvena svrha da sva krivnja za ratna stradanja bude svaljena na Srbe. U Hrvatskoj, a slična je situacija i u BiH, 70 posto građana Sud doživljava negativno i smatra da se favorizira upravo Srbe.“

Dakle zaista nemaju mjeru. Pored svakodnevnog bombardiranja lažima i revizijama bliže i dalje povjesti u dnevnom tisku i televiziji , posljednji biser imali smo čast vidjeti na Cvjetnu nedjelju u sve više otvoreno četnikofilskoj emisiji „Nedjeljom u dva“ vojvode Stankovića , pored kontinuiranog djelovanja raznoraznih organizacija poput DOCUMENTAe , REKOMA i VERITASA bivšeg krajinskog ministra informisanja Save Štrpca i njegovih vjernih suradnika na projektu izjednačavanja krivnje za ratove na području bivše Jugoslavije Vesne Teršelić i naravno dragog nam predsjednika Jove Josipovića Pravednog vrijednog promicatelja „nove pravde“ jugoslavensko-četničke orjentacije.

Očigledno je da ekipa nikako ne može prihvatiti činjenicu postojanja Hrvatske države u bilo kakvom obliku pa i ovako jadnom poput ove sadašnje . Njihov entuzijazam i trud koji ulažu u širenje laži i oslobađanju srba i Srbije za bilo kakvu odgovornost za stotine tisuća ubijenih u posljednjim ratovima i istovremeno proglašavanje drugih naroda a poglavito Hrvate krivcima i inicijatorima sukoba.

Sada će nam pod patronatom i blagoslovom Komunističke partije na vlasti uvesti ponovo „političko vaspitanje“ u škole i na fakultete. Vrli i pravedni suci Haaškog tribunala koji su u raznim procesima protiv hrvatskih generala jasno pokazali u kom pravcu ide njihova pravda i u optužnicama i za sada još nepravomoćnim presudama hrvatsku državu proglasili rezultatom udruženog zločinačkog poduhvata zločinačkog hrvatskog naroda. Iako je poprilično jasno tko je koga napao, tko se branio , na čijem teritoriju se ratovalo, ta nova pravda i pravo nekako su priču izokrenuli na način da Hrvati ispadaju agresori u svojoj zemlji , da Knin bude prekomjerno granatiran a potpuno sravnjeni Vukovar bude valjda oličenje Ženevske konvencije.

Sve to nije dovoljno nego je genijalcima u Haagu, Beogradu i Zagrebu palo napamet da bi baš zgodno bilo i našu djecu poučiti o tome koliko smo genocidan narod. Uz ministra znanosti, obrazovanja i sporta koji se gle čuda zove Jovanović možda ništa bolje i nije trebalo očekivati. U obrazovnim programima koji obrađuju povijest Domovinski rat spominje se gotovo usput , uz profesore koji poput jedne učiteljice u Rijeci govore da zbivanja od prije dvadeset godina nisu povijest i sukladno tome preskače poglavlje o Domovinskom ratu ali zato u vrijeme posjeta Svetog oca organizira izlet na Matić poljanu putevima socijalističke revolucije i smrznutih antifašista. Sada ćemo imati povjesne lekcije direktno iz Haaga samo još nije potpuno jasno tko će biti predavači.

Hoće li to biti Vesna Pusić , Pravedni Josipović ili vickasti tajni svjedok Mesić, ili će ipak ići sa sposobnijim kadrom u vidu Teršelićke, Save Štrpca ,Lepog Bore Tadića i udbaša Perkovića. Nikad se ne zna u hrvatskoj i u bližem regionu visoko kvalificiranih kadrova ima u izobilju a mnogi već desetljećima rade upravo na takvim temama, znaju apsolutno sve o genocidnosti tog zlog i izopačenog hrvatskog naroda. Koliki će im biti honorari za to osvješćivanje mladih naraštaja hrvata nije objavljeno ili ćemo novac za taj trošak povući iz predpristupnih fondova EU , možda naša drugarica ministarka Pusić nešto sredi uz pomoć ministra u sjeni Budimira Lončara.

Kad god pomislim da gore ne može biti , indolencija hrvatskog naroda spram svoje sudbine i budućnosti iznova me iznenadi i to u negativnom smislu. Koliko ovaj narod može mirovati , koliko može biti gluh i slijep ili ga jednostavno nije briga. U ovom postojećem svjetskom i europskom trendu globalizacije i regionalnom trendu pravde i pomirbe ima li hrvatski narod uopće šanse preživjeti ili će kao i hrvatska država jednostavno nestati utopivši se u pravednu sirotinju pokorenih evropskih naroda.

Ima li ovaj narod pravo na postojanje , na slobodnu volju i slobodu, ako ima možda je opravdano zapitati se dali je smjer koji su nam zacrtali prošli i sadašnji veleizdajnici na vlasti skupa sa prijateljima poput ovih iz Haaga kojima nije dosta što nas nepravedno kleveću optužuju i sude , ispravan ili je put nacionalne propasti. Ako možda imamo pravo zapitati se , možda dođemo i do odgovora kako izaći iz postojeće situacije , kao i uvijek sve je na nama i to ne na nama kao narodu jer to bi ipak bilo pretenciozno kad su Hrvati u pitanju , broj ljudi koji će biti spreman zapitati se i potražiti eventualna rješenja biti će puno manji …ali ipak dovoljan…

 

Popaj