Planina Brokeback – part 2

Pin It

Da je kojim slučajem u ruke Anga Leeya došao materijal o balkanskoj sagi između Tadića i Josipovića,drama Planina Brokeback nagrađena oskarima ne bi bila snimljena o dva kauboja nego o dva političara izgubljena na brdovitom Balkanu, nema veze bit će materijala za snimanje drugog dijela.

Već sam pomislio da je epska ljubav između lepog Bore Srbijanskog i ovog našeg bljedolikog Ive u krizi . Nakon Tadićevog ne dolaska na koncert Beogradske filharmonije , drug Ivo čini se nije znao što bi sam sa sobom pa se je još za vrijeme koncerta kao i poslije njega intenzivno družio sa srbijanskim princom Aleksandrom II Karađorđevićem inače u srbiji od milja prozvanim Aca Gica. Osim što je ispunjavao svoju misiju širenja pomirbe drug Ivo je napravio značajne kontakte sa srpskim prestolonasljednikom , u slučaju da mu pukne ljubav sa Tadićem ima plan B. Malo je problem što nema plemićku titulu ali hrvatski narod će ga bez problema proglasiti Ivom- barunom od Golog otoka. Nije mi naj jasnija koja je u stvari poruka tog događanja u Dubrovniku , dali je u pitanju kulturna agresija na Dubrovnik i poručuje li nama drug Josipović i beogradska filharmonija da će ponovo hrvati u Hrvatskoj plesati onako kako im srbi sviraju ?

Ipak sve je u redu i naš vrli predsjednik je danas u posjetu Srbiji i naravno lepom Bori. Istina morao je pronaći izliku da ide u posjetu srijemskim hrvatima. Moš misliti, jadni Josipović noćima ne može spavati od brige za hrvate u srijemu kojih uostalom više gotovo da i nema. U selu Kukujevci još devedesetih je izvršeno etničko čišćenje i prognano petsto obitelji kao i na području cijelog srijema od kud je protjerano preko dvadeset tisuća Hrvata, povratnika je slovima i brojkama nula. Ta činjenica sve naše i njihove dušebrižnike i borce za ljudska prava uopće ne brine, frka je jedino kad su u pitanju prava srba , srpske manjine , srpskih povratnika.

Problem prava manjina a naročito srpske treba riješiti i urediti , naravno ,ali… Prvo nek hrvatskoj državi plate ratnu odštetu, koja nije mala između dvadeset i trideset milijardi dolara, treba ih već jednom naučiti da je rat i agresija na druge zemlje skup sport,njemci to jako dobro znaju tek prošle godine su isplatili posljednje rate odšteta za prvi svjetski rat, drugi će još godinama plaćati, zatim nek vrate imovinu koja nas pripada razdruživanjem Jugoslavije a tek onda možemo govoriti o pravima manjina i to pravilom reciprociteta. To je najpravednije a znači koliko se naših povratnika vratilo u srbiju, republiku srpsku i BiH toliko se i njihovih može vratiti u Hrvatsku. Isto je i sa pravima njihova manjina može imati samo onakva prava kakva ima naša kod njih i točka, niti manja niti veća.

Inače predizborna kampanja se zahuktava, teško je i pobrojati koliko je kamena temeljaca za projekte koji nikad neće biti realizirani ovih dana postavila Jaca premijerka. Ništa joj nije teško samo da uvjeri ovaj narod kako za nju i njenu kradljivu partiju treba glasati još jednom. Svjesna je da će joj to teško poći za rukom pa je u posljednje vrijeme počela intenzivno voditi brigu o hrvatskim nacionalnim interesima , a izjave su joj nabijene domoljubljem. Tim izjavama je naljutila sve velike i male srbe u regionu od Tadića i Jeremića, Dodika koji izjavljuje da ponižavanje srpske države i nacionalnog korpusa na Balkanu mora prestati. Krupne riječi za sitnu bitangu i kriminalca kao što je Dodik. Čak je i HDZov srbin Pupovac digao glas kontra premijerke , puca ljubav u koaliciji a Pupovac i ostali pročetnički orjentirani članovi SDSSa ionako vode svoju predizbornu kampanju jer i oni imaju konkurenciju unutar svoje manjine i teško izborenu vodeću poziciju Čuvara srpstva u Hrvatskoj treba zadržati ne toliko zbog srba koliko zbog ogromne količine hrvatskih kuna koje se sljevaju na njihove račune sve dok imaju tu poziciju.

Inače premijerka i njena lopovska vlada ovih dana nam je opet naravno u predizborne svrhe poklonila Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata i time svim poštenim ljudima u Hrvatskoj koji su svoje kuće izgradili po zakonu plaćajući sve moguće i nemoguće takse, poreze, dozvole i pristojbe jasno rakla da su obični glupani. Jer samo treba zaobići sve zakone , ne platiti ništa , izgraditi kojekakve betonske mastodonte bez bilo kakve dozvole i pričekati Kosoricu da donese zakon po kojem je sve to legalno. Krasno ako vlada na čelu sa premijerkom podržava i potiče ne poštivanje zakona pitam se zašto bi mi obični građani uopće brinuli o tome što je legalno a što ne. Problem je što mi to ne možemo jer nismo lopovi kao ona i njoj slični, problem je u tome što je nama jasno da time pljujemo po državi i domovini do koje nam je stalo , za razliku od premijerke.

Mislim da bi njeno „kud Ivo tud i ja „ lako moglo ispasti proročanski. Eto Ivo je prvi hrvatski lopov protiv kojega je podignuta optužnica za ratno profiterstvo , nadam se ne i posljednji. Budući da je ratno profiterstvo po težini djela vrlo blizu ratnom zločinu mislim da to isključuje puštanje Sanadera na bilo kakvu obranu sa slobode. Sumnjam da će biti osuđen ali bar nek trune u zatvoru za vrijeme suđenja . O tome da bi mu trebalo ukinuti saborsku plaću od ne malih dvadeset tisuća kuna neću ni govoriti jer svakome je to normalno osim našem pravosuđu. Gospođu Vlaisavljević-Kosor unatoč silnom domoljublju posljednjih nekoliko dana mogla bi lako dopasti optužnica za veleizdaju jer nije dovoljno biti domoljub mjesec dana prije izbora a cijeli mandat raditi protiv interesa hrvatskog naroda, EU koju ističe kao svoj uspjeh trebala bi biti temelj optužnice jer su u pregovorima sa EU izdani svi zakoni, Ustav i nacionalni interesi hrvatskog naroda. Kao i uvijek sve ovisi o nama , za početak iziđimo na izbore i ne dajmo lopovima glas, ni plavim n i crvenim jer su potpuno isti.

 

Popaj